T Z6 Napisano Wtorek o 12:00 Napisano Wtorek o 12:00 Streamer to juz zalezy czego potrzebujesz.Ja bawilem sie Wiimami, Bluesoundem Node, Yamaszką.Ale po kilku latach przeszedlem na dwie malinki z nakladkami Digione Sygnature i Ian Canada.I jest super.Fakt ze czasem trzeba cos pogrzebać ale dzwięk jaki slychać to duzo wiecej niz te Wiimy, Nody i inne takie.Sluchalem u znajomego Cambridge ten ich ostatni model streamera.Te same kolumny co u mnie i Denon 2500.I jednak wole malinki.... Odpisz, cytując
Palmos Napisano Wtorek o 12:05 Napisano Wtorek o 12:05 (edytowany) 38 minut temu, Ilicz Lenin napisał: bardzo chętnie posłucham co panowie by mi tu polecili, Np któryś wiim. Np wiim pro. Bardzo prosty w użytkowaniu. Możesz wypożyczyć, kupić przez internet (na amazon np. masz 30 dni na zwrot) A jak nie podejdzie oddać. Malinka to raczej dla zaawansowanych. Cd to się nie wypowiem bo sam nie mam. 9 minut temu, T Z6 napisał: tSluchalem u znajomego Cambridge ten ich ostatni model streamera.Te same kolumny co u mnie i Denon 2500.I jednak wole malinki.... Tak to nie ma co porównywać. Inna akustyka, wzmacniacz, dac itp. Weź go do siebie albo malinki do kumpla i w tedy zobacz. Oczywiście nie twierdzę że malinka czy cambridge lepszy bo ani jednego ani drugiego nie słuchałem ale jak sam transport to nie wiem czy różnice są spektakularne. Edytowano Wtorek o 12:10 przez Palmos Odpisz, cytując
klavikort Napisano Wtorek o 12:22 Napisano Wtorek o 12:22 20 minut temu, T Z6 napisał: Digione Sygnature i Ian Canada A dlaczego dwa transporty używasz? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano Wtorek o 12:32 Napisano Wtorek o 12:32 9 minut temu, klavikort napisał: A dlaczego dwa transporty używasz? Ian do Denona a Digione do lampy. Odpisz, cytując
klavikort Napisano Wtorek o 12:44 Napisano Wtorek o 12:44 9 minut temu, T Z6 napisał: Ian do Denona a Digione do lampy. Żaden z nich nie jest faworytem, który mógłby być uzyty jako jedyny. Uzupełniają się raczej? Odpisz, cytując
T Z6 Napisano Wtorek o 12:51 Napisano Wtorek o 12:51 4 minuty temu, klavikort napisał: Żaden z nich nie jest faworytem, który mógłby być uzyty jako jedyny. Uzupełniają się raczej? Ian jest lepszy do tranzystora.Z lampa jest zbyt ciepło.Digione jest jaśniejszy dlatego fantastycznie pracuje z lampami.Digione Sygnature z Denonem tez gra bardzo dobrze.Zeby sie nie bawic w przepinanie kabelków zrobilem tak jak podoba mi sie to najbardziej. Ktoś powie ze transport nie wnosi nic od siebie.A jednak...... 2 Odpisz, cytując
Maciej H Napisano Wtorek o 13:01 Napisano Wtorek o 13:01 1 godzinę temu, Ilicz Lenin napisał: Lampy sparowane RFT już czekają na odbiór To niska półka chociaż różnice powinieneś odczuć. U mnie na początku też grały w Magnacie. Odpisz, cytując
T Z6 Napisano Wtorek o 13:03 Napisano Wtorek o 13:03 1 minutę temu, Maciej H napisał: To niska półka chociaż różnice powinieneś odczuć. U mnie na początku też grały w Magnacie. Są tacy którzy twierdza ze te lampy to wysoka półka. Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano Środa o 06:11 Napisano Środa o 06:11 17 godzin temu, T Z6 napisał: Są tacy którzy twierdza ze te lampy to wysoka półka. Gościu chce 6 stówek za sparowane, są ponoć z lat 60 Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Środa o 06:52 Napisano Środa o 06:52 (edytowany) @Ilicz Lenin 600zl za parę lamp rft? Ecc81? Edytowano Środa o 06:53 przez Artur Charicki Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano Środa o 07:10 Napisano Środa o 07:10 51 minut temu, Ilicz Lenin napisał: Gościu chce 6 stówek za sparowane, są ponoć z lat 60 Wiesz co ? Kup Ty sobie chłopie np. https://www.olx.pl/d/oferta/yamaha-cdx-750-e-odtwarzacz-cd-z-pilotem-CID99-ID17P7ZZ.html lub https://www.olx.pl/d/oferta/odtwarzacz-plyt-cd-yamaha-cdx-1060-CID99-ID17MYYu.html i chyba będziesz bardziej zadowolony Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano Środa o 07:20 Napisano Środa o 07:20 26 minut temu, Artur Charicki napisał: @Ilicz Lenin 600zl za parę lamp rft? Ecc81? Tak... Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Środa o 07:24 Napisano Środa o 07:24 (edytowany) Napiszę tylko że ktoś szuka jelenia Edytowano Środa o 07:26 przez Artur Charicki Odpisz, cytując
Maciej H Napisano Środa o 07:30 Napisano Środa o 07:30 1 godzinę temu, Ilicz Lenin napisał: Gościu chce 6 stówek za sparowane, są ponoć z lat 60 Mogę ci sprzedać swoje za 100 zł. Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano Środa o 07:45 Napisano Środa o 07:45 Nie napisałem, że kupię, wiem, że buduje wzmacniacze lampowe i może mieć takie oryginały. Czy są warte takich pieniędzy? Odpisz, cytując
Palmos Napisano Środa o 08:09 Napisano Środa o 08:09 (edytowany) 20 godzin temu, Ilicz Lenin napisał: Lampy sparowane RFT już czekają na odbiór Tu napisałeś Edytowano Środa o 08:10 przez Palmos Odpisz, cytując
T Z6 Napisano Środa o 08:16 Napisano Środa o 08:16 Ja kupilem 12AU7 Clear Top z 1967 roku za 550 zł. A np lampy EL 34 RFT z lat 60 tych za kwadre trzeba dać srednio jakies 2400 zł.To jest drogie hobby... Odpisz, cytując
Artur Charicki Napisano Środa o 08:24 Napisano Środa o 08:24 36 minut temu, Ilicz Lenin napisał: Czy są warte takich pieniędzy? Czytaj uważnie bo wyżej napisałem. Za 400zl kupiłem Brimary z lat 60tych. Rft nie są złe ale to nie jest lampa z górnej półki. To niezła lampa za która płaci się max 200zl za parę. Odpisz, cytując
Ilicz Lenin Napisano Środa o 08:38 Napisano Środa o 08:38 17 minut temu, Palmos napisał: Tu napisałeś Napisałem, że uszykowane, czekają na odbiór. Jeśli to przegięcie z ceną i niewielka ma być zmiana, to chyba zrezygnuję, kurcze człowiek zawsze musi mieć jakieś dylematy... A czy zmiany by były znaczące w dźwięku ? Odpisz, cytując
Recommended Posts