muzyczny_gość Napisano 6 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2009 Nooooooooooooooooooo dopadło dopadło Mości Panie a co do hmm kolektywizacji - która była poniekąd połączona z ekonomią obciązeniami podatkowymi (vat za plyty CD ? ) tak więc myślę, że jak każdy z Nas dorobi się jakiejś ilości płyt zflakowaych możemy przystąpić do oddziaływania aparatu administracyjnego, policyjnego i propagandowego oraz przemocy fizycznej prowadzącej do terroru państwowego Czyli albo po dobroci.. albo cóż.... A żeby było sprawiedliwie zaczniemy od Naszego PIONIEER'a Hybryda a drugą linię frontu pojdzie Bert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tytus160 Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Jako że pierwszy raz aktywnie tutaj (a nie tylko "czytająco") to na początek przywitam się grzecznie A teraz do rzeczy:Jaka jest przewaga zestawu SB + QNAP (jako serwer plików) nad pojedynczym "klockiem" typu Popcorn czy QNAP NMP-1000 będącym takim "3 w 1" - odtwarzaczem audio, magazynem danych i odtw. video? W przypadku audio będzie i tak tylko transportem do DAC, a dodatkowo będzie można film z niego na projektor wrzucić, a w nim samym przechowywać dane na jakimś solidnym 1,5 TB dysku Gdzie tkwi kruczek, którego być może nie widzę?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Bartku !Sciagnalem polecanego przez Ciebie dBpoweramp CD Ripper (pelna wersja - Trial 30 dni).Zalaczylem wszystkie mozliwe korekcje bledow, wkladam plytke do zripowania - Dżem (copy controlled) i niestety efekt marny. Zalaczm screenshota. Rip niepoprawny (rip trwal ponad 2h). Wytlumaczysz mi jak udaje sie Tobie kopiowac plyty Copy cotrolled na tym programie bez bledow ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 SB jest sprawdzonym urzadzeniem, ktore w ogole nie ingeruje w sygnal jaki przekazywany jest do DAC. Wiekszosc kombajnow typu Popcorn to urzadzenia bez "bit perfect", co wlasciwie dyskwalifikuje urzadzenie dla powaznych rozwiazan audio. QNAP nie jest konieczny dla SB, jest to jedno z wielu z sprawdzonych rozwiazan. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Tomku!Pozwolę sobie udzielić odpowiedzi po przyjeździe do domu! Przed wyjazdem zapuściłem do zripowania płytę copy controlled "Blue Note plays Sting".Zobaczymy co mi się wyświetli na ekranie - bo byłem przekonany, iż wcześniejsze płyty z zabezpieczeniami przeszły gładko... Jeżeli programik nie da rady pozostanie na piechotę poprzez EAC'a!Pozdrowienia serdeczne! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 OK, nie ma sprawy. Moze pominales jakas opcje, ktora ja zaznaczylem i dlatego wyskakuja mi bledy ? Druga mozliwosc to taka, ze poziom i sposob zabezpieczen moze byc na poszczegolnych plytach rozny ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Z płytą "Blue Note plays Sting" dbitakdalejripper sobie nie poradził Jak czegoś się dowiem - od razu napiszę!Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Ehh, no wlasnie. W wiekszosc standardowych programow do ripowania plytek nie ma mozliwosci ripowania plyt Copy Cotrolled z zalaczona pelna korekcja bledow. Easy CD-DA Extractor ma taka opcje, ale nawet nie jest ona dostepna w pakiecie premium, ktory wykupilem. Trzeba dokupic latke ekstra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 7 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Tomku!Wg mądrzejszych ode mnie: "W opcjach tryb można ustawić tryb zgrywania na Defective by Design. Powinno pomóc".Wynikiem jest to, że w rubryce "Rip status" otrzymujesz "X Non in AccurateRip". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 program ten jest dla mnie troche nieprzejrzysty. Oby to zalaczanie/wylaczanie pewnych opcji nie bylo ukrywaniem problemu, ktory i tak istnieje.Przyznam sie, ze z lenistwa nie chce mi sie szukac ,ale czy jest cos takiego w tym programie, ze po Ripie pokazuje raport ? Cos jak w Easy CD-DA Extractor, na biezaco wyswietla poszczegolne informacje na temat (pokazuje rowniez to podsumowujacy raport):- bledy odczytu- bledy synchronizacji - bledy danych - CRC / weryfikacja CRC Po tym wlasnie, w wyzej wspomnianym programie mozna poznac czy wszystko jest ok z zRipowana plyta. Raport powinien wynosic = 0 bledow. Wybacz, ale jakos nie mam przekonania do poprawnosci ripowania o ktorym piszesz. Mam nadzieje, ze sie myle i Twoje Ripy sa Bit perfect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 7 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 grudnia 2009 Wlasnie robie Rip jednej plytki. Tak to wyglada w Easy CD-DA Extractor. Przy plycie Copy cotrolled - zaraz wystepuja bledy i jest to widoczne na biezaco.Na screenshotcie widzicie poprawne Ripowanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Tomku!Dopiero zerknąłem na Twój post. W związku z powyższym ja też wieczorkiem postaram się udzielić Ci wyczerpujących infomacji.Na teraz i na szybko - w opcjach znajdziesz możliwość kreowania raportu po zripowaniu płyty!PS. Easy CD-DA Extractor rzeczywiście wygląda na easy. I jest na dodatek po polsku! Wybacz - nie chce mi się szukać -jaka jest cena programiku w wersji dla profi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cooledit Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 bert Wyręczyłem Cię w szukaniu i znalazłem coś takiego nad czym sam się zastanawiam bo używam tego programu od ponad 10 lat i nie spotkałem jeszcze lepszego niż on. Do chwili obecnej pracuję jeszcze na wersji 10 ale chyba czas pomyśleć o czymś nowszym czyli wersji 12 PROhttp://sklep.mokry-systems.pl/index.php?manufacturers_id=39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 9 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Ja kupilem Easy CD-DA Extractor z oficjalnej strony http://www.poikosoft.com/buy_en.html Obecnie kosztuje 40$ (okolo 110zl). Ja kupowalem juz jakis czas temu i pamietam, ze zaplacilem cos okolo 80 zl. Okazuje sie, ze wykupiona juz jakis czas temu licencja, pozwala nadal na aktualizajce ! Wlasnie sciagam Easy CD-DA Extractor w najnowsze wersji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bert Napisano 9 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Dzięki, dzięki Panowie!!!Wiem już wszystko - czas przetestować Wasz ulubiony programik w wersji trial!Jak mi się uda i będę mieć jakieś konstruktywne przemyślenia dam znać!Ps. namawiam jeszcze jednego - znanego Tobie Tomku - kolegę na splikowanie się! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 9 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 grudnia 2009 Bartek, pamietaj o poprawnym skonfigurowaniu w Easy CDDA Extractor zakladki -->ustawienia-->naped Zalaczam screenchota.Kolegow splikowanych nigdy za wiele. Namawiaj ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 11 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2009 Wczesniej wklejalem jak wyglada Squeezecenter, ale SB mozna sterowac z jeszcze wygodniejszego Squeezebox Server.Zamieszczam screenshota. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 11 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2009 BartekCzyżby Lucmaster też ??? Zobaczymy, kiedy parę osób z Wwy wejdzie w SB - na razie czekamy na kolejne doświadczenia oraz na odpływ sprzetu i przypływ gotówki TomekJak wygląda sterowanie SB? Czy pilot jest z gatunku ambitniejszych (w stylu Harmony) czy to prosty model bez bajerów (jakoś na zdjęciach zazwyczaj widać pilota z boku).Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hybyrd83 Napisano 11 grudnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 11 grudnia 2009 Pilot jest prosty, wszystkie podstawowe funkcje. Nie potrafie sobie wyobrazic czego by mi w nim brakowalo. Jest to co do obslugi playerka potrzeba, zadnych zbednych przyciskow. I mnie sie to podoba, prosto i funkcjonalnie. Zdjecia pilota zapodam po weekendzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 Nie tak dawno ze znajomym, którego ostatnio dosyć rzadko spotykam zgadałem się na temat urządzeń do cyfrowego odtwarzania muzyki i dźwięku. Powiedział mi, że dosyć ciekawe urządzenie produkuje firma Ferguson, zresztą montowane w naszym pięknym kraju. Jest to odtwarzacz HDD Ariva HDplayer 110 MkV firmy Ferguson. Podaję link do aukcji allegro i strony firmu Ferguson:http://www.allegro.pl/item855900900_odtwar...ull_hd_f_v.htmlhttp://www.ferguson-digital.eu/pl/odtwarzacze-hd.htmlCiekawe co sądzicie od tego typu urządzeniach. Jest tego trochę na polskim rynku, mi.in. Seagate FreeAgent Theater, WD TV Live HD Media Player, 10/100/1000 Mb/s, odtwarzacz multimedialny Popcorn Hour A-110 itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 Ciekawe i nie takie drogie ,w końcu to komputer.Ale potrzebny jest jeszcze chyba jakiś "wyświetlacz" czy inny tivic oraz podłaczenie "twardziela" i........................cena robi się "słuszna". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 Może faktycznie jest ciekawe - mój kuzyn nie dawno kupił playera Ferguson - wygląda dobrze, raczej nic nie skrzypi, player jak player. Zastanawia mnie tylko jak długo zachowa swoją funkcjonalność, to samo pytanie zadał bym dokładnie do tego "urządzenia sieciowego" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Belfer54 Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 Temat Fergusona wywołałem z pełną premedytacją. Nie ukrywam, że liczę na odzew kogoś kto miał z urządzeniem bliższy kontakt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fono Master Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 To ustrojstwo do odtwarzania strumieniowego z netu lub HD to musi być chyba coś małego i taniego bo jest już wstawianegdzie się da np. w koreańskich nagrywarkach z HD a nawet amplitunerach Kina Domowego Onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzyczny_gość Napisano 20 grudnia 2009 Udostępnij Napisano 20 grudnia 2009 Taaaaaaaaa, jeden patent wciskany wszędzie... Inna sprawa, że być może nie będzie to złe urządzenie, do SB chyba nie ma co startować z racji braku samodzielności - gdzie SB jest urządzeniem pracującym zupełnie samodzielnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts