Dariusz Szypelt Napisano 21 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 21 stycznia 2021 Witam , szanowne grono , mam problem który próbowałem od 5 dni rozwiązać i się nie dało , wiec tak zakupiłem Chromecasta 4.0 i po podłączeniu doi TV nie przepuszcza mi dźwięku 5.1 do kina domowego przez optyka który jest podłączony do TV , TV puszcz 5.1 przy oglądaniu kablówki , filmów z dysku , filmów z kompa poprzez HDMI , a Chromecast nie puszcza jak próbuje oglądać filmy z DD 5.1 to jest zwykłe stereo , stremuje fimy z kompa na chromecasta i dalej stereo , podłączyłem extractor z wyjściem optycznym i dalej to samo , czyżby Chromewcast 4 nie obsługiwał by dzwięku DD 5.1 a w ustawieniach jest i można ręcznie ustawić ale nic to nie daje , dzięki za jakies sugestie bo nie wiem juz co z tym robić . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 (edytowany) 23 godziny temu, Dariusz Szypelt napisał: Witam , szanowne grono , mam problem który próbowałem od 5 dni rozwiązać i się nie dało , wiec tak zakupiłem Chromecasta 4.0 i po podłączeniu doi TV nie przepuszcza mi dźwięku 5.1 do kina domowego przez optyka który jest podłączony do TV , TV puszcz 5.1 przy oglądaniu kablówki , filmów z dysku , filmów z kompa poprzez HDMI , a Chromecast nie puszcza jak próbuje oglądać filmy z DD 5.1 to jest zwykłe stereo , stremuje fimy z kompa na chromecasta i dalej stereo , podłączyłem extractor z wyjściem optycznym i dalej to samo , czyżby Chromewcast 4 nie obsługiwał by dzwięku DD 5.1 a w ustawieniach jest i można ręcznie ustawić ale nic to nie daje , dzięki za jakies sugestie bo nie wiem juz co z tym robić . Masz na mysli google with android tv? Tam faktycznie jest jakis problem z dzwiekiem surround, ale zwykle dd powinno chodzic. A z jakiej aplikacji puszcasz to dd? Edytowano 22 stycznia 2021 przez Tenfilip Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Szypelt Napisano 22 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 22 stycznia 2021 Własnie jest ogólny problem z nowym Chromecastem Google TV są sporadyczne przypadki że przepuszcza DD 5.1 , mi sie dzisiaj udało jeszcze raz podłączyłem extraktor HDMI>HDMI>Audio , ale optyka zostawiłem podłączonego do TV i o dziwo jest dźwięk DD 5.1 na kinie, z kompa też już idzie DD 5.1 na Chromecasta ale przez odtwarzacz AIRFLOW , ogólnie CCGTV ma ogólny problem z dxwiękiem przestrzennym i Google nic z tym nie robi , już rozmawiałem ze sklepem w sprawie zwrotu ale się udało , Netflix ładnie śmiga po DD 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 23 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 23 stycznia 2021 Dnia 22.01.2021 o 18:55, Dariusz Szypelt napisał: Własnie jest ogólny problem z nowym Chromecastem Google TV są sporadyczne przypadki że przepuszcza DD 5.1 , mi sie dzisiaj udało jeszcze raz podłączyłem extraktor HDMI>HDMI>Audio , ale optyka zostawiłem podłączonego do TV i o dziwo jest dźwięk DD 5.1 na kinie, z kompa też już idzie DD 5.1 na Chromecasta ale przez odtwarzacz AIRFLOW , ogólnie CCGTV ma ogólny problem z dxwiękiem przestrzennym i Google nic z tym nie robi , już rozmawiałem ze sklepem w sprawie zwrotu ale się udało , Netflix ładnie śmiga po DD 5.1 Netflix to nie dd tylko dd+ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Szypelt Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 To niczego nie zmienia , urządzenie powinno dekodować dd+ na dd , tak samo DA na dd , jak to robią inne urządzenia , Google już odpowiedział że znają problem i z następną aktualizacją powinno być ok . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 11 godzin temu, Dariusz Szypelt napisał: To niczego nie zmienia , urządzenie powinno dekodować dd+ na dd , tak samo DA na dd , jak to robią inne urządzenia , Google już odpowiedział że znają problem i z następną aktualizacją powinno być ok . Zjadłem na tym zęby przy nvidia shield, i niestety nic takiego nie miało miejsca. Musiałem całe ampli zmienić. Poza tym, to jest po prostu mocno nieprecyzjne i moze miec znaczenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Szypelt Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Ale na forum Chromecasta tylko ludziska mają problemy z DD z nowym CCGTV , jak piszą na innych urządzeniach nie ma takiego problemu , ani na starszych chromecastach ani na Xbox, i innych urządzeniach tylko nowy Chromecast stwarza problemy . A teraz najlepsze odłączyłem Extraktor i CCGTV widocznie pamięta ustawienia bo przy standardowym podłączeniu mam DD 5.1 , nawet dekoduje DD+ na zwykły DD i nawet puściłem Dolby Atmos i tez mam DD 5.1 , no to są jaja , widocznie tak jak Google pisał mają to naprawić aktualizacją , no i zrobiłem próbę resetując CCGTV i właśnie już mi nie dekoduje Dolby Atmos na DD , ale DD+ idzie na DD 5.1 , więc jeszcze raz podłączyłem Extraktor i znów wszystko śmiga i po jego odłączeniu dalej jest OK , widocznie CCGTV po podłączeniu extraktora zmienia ustawienia i puszcza DD tak jak powinien , oczywiście z komputera też idzie wszystko w DD,DD+,DA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 2 minuty temu, Dariusz Szypelt napisał: Ale na forum Chromecasta tylko ludziska mają problemy z DD z nowym CCGTV , jak piszą na innych urządzeniach nie ma takiego problemu , ani na starszych chromecastach ani na Xbox, i innych urządzeniach tylko nowy Chromecast stwarza problemy . A teraz najlepsze odłączyłem Extraktor i CCGTV widocznie pamięta ustawienia bo przy standardowym podłączeniu mam DD 5.1 , nawet dekoduje DD+ na zwykły DD i nawet puściłem Dolby Atmos i tez mam DD 5.1 , no to są jaja , widocznie tak jak Google pisał mają to naprawić aktualizacją , no i zrobiłem próbę resetując CCGTV i właśnie już mi nie dekoduje Dolby Atmos na DD , ale DD+ idzie na DD 5.1 , więc jeszcze raz podłączyłem Extraktor i znów wszystko śmiga i po jego odłączeniu dalej jest OK , widocznie CCGTV po podłączeniu extraktora zmienia ustawienia i puszcza DD tak jak powinien , oczywiście z komputera też idzie wszystko w DD,DD+,DA Xbox ma swoje problemy, wiem bo kupilem go tylko do netflixa. Atmos to często też jest DD(+) tylko z metadanymi, i to nie jest taki pełny Atmos. Tak czy siak - proponuje odpalić Kodi, i zobaczyć czy tam Atmos działa. Na Shield 2015 netflix za cholere atmosa nie puszczał, ale przez Kodi już tak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dariusz Szypelt Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Próbowałem na Kodi i nie szło , nie wiem cze jest zaktualizowany pod Google TV , bo jest to świeży system i gro apek nie jest zaktualizowany pod tego androida i tu może być z niektórymi problem , zresztą pisałem na pomoce techniczne i rzeczywiście mają z tym problem . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 6 minut temu, Dariusz Szypelt napisał: Próbowałem na Kodi i nie szło , nie wiem cze jest zaktualizowany pod Google TV , bo jest to świeży system i gro apek nie jest zaktualizowany pod tego androida i tu może być z niektórymi problem , zresztą pisałem na pomoce techniczne i rzeczywiście mają z tym problem . Jak Kodi (dobrze ustawione) nie działa, to faktycznie kicha musi być. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 30 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2021 Jakby co to też odkupiłbym chromecast audio. Nie dla siebie, mam 1szt, kolega chce wejść w audio i ciężko znaleźć alternatywę dzisiaj w takich pieniądzach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 Dnia 30.01.2021 o 02:14, Wito76 napisał: Jakby co to też odkupiłbym chromecast audio. Nie dla siebie, mam 1szt, kolega chce wejść w audio i ciężko znaleźć alternatywę dzisiaj w takich pieniądzach. CA kosztuje teraz 400 zł i łatwo znaleźć alternatywę w takich pieniądzach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 1 godzinę temu, Tenfilip napisał: CA kosztuje teraz 400 zł i łatwo znaleźć alternatywę w takich pieniądzach. Pytanie czy też bit perfect i z Tidal connect. Bo do odtwarzania Tidal Hifi w 16/44,1 trudno znaleźć wygodniejsze rozwiązanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 Dnia 28.01.2019 o 17:18, Inferno napisał: Także Ci co nie mają niech szybko kupują bo zaraz to będzie towar deficytowy ? Prorok? 😉 Też kupiłem na zapas, kilka rozdałem znajomym, żelazna rezerwa w szafce 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 Przed chwilą, marcinmarcin napisał: Prorok? 😉 Też kupiłem na zapas, kilka rozdałem znajomym, żelazna rezerwa w szafce 🙂 Możę będziemy tym płacić po upadku systemu finansowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 Przed chwilą, Tenfilip napisał: Możę będziemy tym płacić po upadku systemu finansowego Taki chromcastcoin 😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 3 godziny temu, marcinmarcin napisał: Prorok? 😉 @marcinmarcin wcale mi nie jest dobrze że miałem rację. Szkoda bo to bardzo fajne urządzenie które z niemalże każdego starego stereo może zrobić nowoczesny system streamingowy za śmieszne pieniądze. Ja kupiłem jeden w zapasie, leży w szafce 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 1 godzinę temu, Inferno napisał: wcale mi nie jest dobrze że miałem rację 👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas TECH Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 1 godzinę temu, Inferno napisał: @marcinmarcin wcale mi nie jest dobrze że miałem rację. Szkoda bo to bardzo fajne urządzenie które z niemalże każdego starego stereo może zrobić nowoczesny system streamingowy za śmieszne pieniądze. Ja kupiłem jeden w zapasie, leży w szafce 🙂 Nie chcesz sprzedać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 CCA w cenie... https://m.olx.pl/oferta/chromecast-audio-CID99-IDIwNY1.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 A pomyślcie ile taki wygrzany CCA może kosztować! 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 To ja swojego wygrzanego mogę sprzedać ktoś chętny 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 13 lutego 2021 Udostępnij Napisano 13 lutego 2021 Ja swojego nie sprzedam nigdySzkoda, że nie mam chociaż jeszcze jednej sztuki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ggary Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Możecie polecić jakieś alternatywy dla chromecast audio? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Joseph_k78 Napisano 15 lutego 2021 Udostępnij Napisano 15 lutego 2021 Moją alternatywą okazała się Malina. Możesz tam zainstalować różne oprogramowanie do muzyki. U mnie działa jako końcówka do Roona i Spotify Connect (Ropieee XL). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts