krzy2iek Napisano 26 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 stycznia 2019 na razie głośniki stoją w salonie, bo trochę za bardzo mrozi, żeby montować je na tarasie. zdj tarasu . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Doczytaj dokładnie w instrukcji jak przełączyć ampli aby Z2 bylo na brązowych zaciskach końcówek mocy.Z2 powinno grac jako osobna strefa.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy2iek Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 wydaje mi się że jest tak ustawione, Muzyka gra ale chciałbym trochę zmodyfikować dżwięk, ale nie działa to w zon 2, Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 To sprawdź dobrze czybtak jest bo moze grać muzyka z Z1 jako kanal multichannel z satelitów.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy2iek Napisano 27 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Kurcze są tu dwie strefy main zone i zon2. Głośniki grają tylko w strefie zone 2. Jak wyłącze zon2 to jest cisza (chyba jest dobrze) Czytałem że trzeba ustawić omy jakie mają głośniki ale studiuje tą instrukcję już 3 dni i nie mogę nic znaleść Dodam jeszcze że jestem całkowitym laikiem w tej kwestii i pierwszy raz ustawiam kino domowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 27 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2019 Dobrze jest podłączone w takim razie. Sprawdź jeszcze polaryzacje czy masz dobrze kable podlaczone (+ i -)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Edytować jakość w dźwięku dla Zone 2 możesz tylko w Yamahach. Onkyo i Denon nie daje takich możliwości. Wszelkie ustawienia działają tylko dla zone 1. Może te Tagi tak grają? Podłączałeś je na próbę zamiast frontów? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Ampli gra w trybie kina czy w stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy2iek Napisano 28 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 3 godziny temu, 1Ender napisał: Ampli gra w trybie kina czy w stereo? w stereo Wszystko gra dość dobrze tylko chciałem trochę podbić bass, ale jak widzę to nie da rady tego zrobić w zne2. Dziękuje wszystkim za pomoc i pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 (edytowany) Wygląda na to, że ten amplituner tak gra. Mógłbyś skontaktować się z kolegą @Pumpurek i wypożyczyć na odsłuch wzmacniacz stereo z możliwością oddania. Wtedy będziesz miał porównanie. A jak się spodoba to może zostawisz? ? Pozdrawiam Edytowano 28 stycznia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 Amplituner albo kolumny. Czemu ich nikt nie obstawia. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 28 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2019 @S4Home Piotr łatwiej sprawdzić wzmacniacz i taniej. A po drugie uważasz, że to kino co ma kolega jest takie wybitne?? Uważasz też że wymiana kolumn więcej wniesie niż wymiana ampli na wzmacniacz? Mam na myśli te konkretne kino, które ma kolega. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Ale wiecie ze rozmawiacie o sprzęcie na otwartym tarasie? W sensie warunki atmosferyczne jak wilgoć czy zmienna temperatura a do tego atrakcje jak biegające dzieci czy kosiarka sąsiada. I akustyka...hmmm...dyskusyjna?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2019 Dokładnie. Przecież gadamy o kolumnach na taras. Jakoś u mnie potrafią zagrać basowo, mocno i dokładnie. A podłączone do zwykłego amplitunera na druga strefę. Nie róbmy jezzu gdzie go nie ma. Kolumny za słabe dlatego tak grają. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy2iek Napisano 30 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 A co powiecie jakbym dorzucił do głośników coś takiego https://allegro.pl/oferta/subwoofer-pasywny-jamo-compact-70-extra-bass-7807131950 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smerfciamajda Napisano 30 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 Nietoperze będą na pewno zadowolone, byle byś nie podłączał go do wzmaka. Naprawdę tak malo basu?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy2iek Napisano 30 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2019 trafiają się utwory w których jest dobrze, ale w większości jak dla mnie jest mało. Przy większej głośności mam wrażenie że bas jest trochę mocniejszy, wzmacniacz nie wchodzi w grę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 stycznia 2019 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Nie podłączaj go. To sub pasywny dedykowany do plastikowych systemów audio. Ty musisz mieć suba aktywnego z wejściami wysokopoziomowymi. Taki do stereo ok. 500 zł używany. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy2iek Napisano 31 stycznia 2019 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2019 Tylko problem w tym, że aktywny potrzebuje swojego zasilania, a na tarasie mam wypuszczone tylko kable pod głośniki i chciałem go wpiąć pod nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamilos77 Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 (edytowany) Szczerze? Ja na tarasie mam najzwyklejsze głośniki z Allegro i super wszystko działa Tylko takie złączniki się mogą przydać https://www.stiga.pl/sklep/koszenie-trawnika/akcesoria-roboty-koszace/zlaczki-przewodu-instalacyjnego Edytowano 29 czerwca 2021 przez Kamilos77 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2021 SPAM? Wirus pod linkiem? Nie wchodzić tak czy siak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpiwowarczyk Napisano 13 maja Udostępnij Napisano 13 maja Cześć! Mam podobny problem, jak kolega krzy2iek. Pragnę zamontować na tarasie głośniki, które miałyby wisieć na stałe (w sezonie). Taras 40m2 (4x10), z dwóch stron osłonięty, prąd mogę dociągnąć w dowolne miejsce tarasu. Myślałem o zestawie kolumna aktywna + kolumna pasywna. Aktywna byłaby napędzana chromecastem audio (lub czymś w tym stylu). Jeśli uda mi się dostać używki w przystępnej cenie, chciałbym zastosować np. APART OVO 5 lub 8, względnie podobne. Doradźcie, proszę, gdzie najlepiej umieścić źródła dźwięku? W miejscach A, B czy C? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Józef Herczek Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja U mnie podobny metraż tylko bardziej kwadrat więc mam 2 kolumny po jednej stronie aby uzyskać przysłowiowy trójkąt. Tutaj masz wąsko więc możesz mieć z tym ciężko. Co do samych kolumn to u mnie od 4 lat sprawdzają się JBL Control 29-AV (jest cała seria Control, od małych monitorów po już większe kobyły - oczywiście używki bo ceny nowych wyrywają z butów). Taras mam bez stałego zadaszenia i stoją tak 365 dni w roku (leje, sypie po nich i nic się nie dzieje). Są pasywne więc wzmacniacz niezbędny. Na razie napędzam smsl q5 + wiim mini ale widzę że mocy brakuje więc będzie zmiana na coś mocniejszego (coś zgrabnego klasy D). Jakość dźwięku więcej niż zadowalająca. Oczywiście wzmak jest odłączany za każdym razem. U Ciebie teoretycznie mógłby być podpięty cały sezon, na zimę tylko schować. A i dodam że mają z tyłu uchwyt kulowy do montażu a po bokach fabrycznie przygotowane gwinty do standów lub do obejm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 14 maja Udostępnij Napisano 14 maja 17 godzin temu, pawelpiwowarczyk napisał: Cześć! Mam podobny problem, jak kolega krzy2iek. Pragnę zamontować na tarasie głośniki, które miałyby wisieć na stałe (w sezonie). Taras 40m2 (4x10), z dwóch stron osłonięty, prąd mogę dociągnąć w dowolne miejsce tarasu. Myślałem o zestawie kolumna aktywna + kolumna pasywna. Aktywna byłaby napędzana chromecastem audio (lub czymś w tym stylu). Jeśli uda mi się dostać używki w przystępnej cenie, chciałbym zastosować np. APART OVO 5 lub 8, względnie podobne. Doradźcie, proszę, gdzie najlepiej umieścić źródła dźwięku? W miejscach A, B czy C? Cześć, Można zostawić różne opcje, najlepiej to głośniki typu "outdoor" byłoby bezpiecznie przez cały rok. O jakim budżecie myślałeś aby przeznaczyć na całą inwestycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 15 maja Udostępnij Napisano 15 maja Cześć, też uważam, że dobre głośniki outdoorowe będą tu najlepsze. Np. Monitor Audio Climate CL50 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts