Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Planuje zakupić mini wieze . Oto podstawowe informacje

1) Mogę przeznaczyć tak do 2 700 zł 

2) Sprzęt ma być nowy

3) Powierzchnia pokoju to zaledwie  3m x 3m . Mam szafę o szerokości 76 cm więc moze być problem z dobrym rozstawieniem głośników. Zastanawiam się dlatego tez nad glosnikami podłogowymi ,tylko ze raczej nie są one polecane do tak malutkich pokoi 

4) Słucham muzyki z gatunku R&nb i hip hop 

5) Dobrze by było gdyby wieza miała solidny bas 

6) Wazne by wieza posiadała gniazdko usb bo muzyki będe słuchał głównie przez usb w formacie mp3

Generalnie czytałem wiele wątków i mam mętlik w głowie bo kazdy praktycznie poleca rózne zestawy . Generalnie upatrzyłem sobie takie dwa zestawy ,tyle ze nie mam pojęcia czy one nadają się do takich gatunków muzyki które podałem powyzej

https://www.q21.pl/pioneer-xc-hm86d-indiana-line-nota-260x.html

https://www.tophifi.pl/systemy-mini-152/systemy-mini/yamaha-musiccast-pianocraft-mcr-n670-nota-260.html

Napisano
6 godzin temu, Canarino napisał:

1) Mogę przeznaczyć tak do 2 700 zł 

2) Sprzęt ma być nowy

5) Dobrze by było gdyby wieza miała solidny bas 

Nie ma szans (o ile dobrze pojmuję "solidny bas")

Duża część tych maluchów ma dodatkowe wyjście na subwoofer - sprawdź czy ta twoja ma. Za jakis czas mozesz dokupić coś sensownego

Napisano

Bardzo dobrą opcją byłby zestaw Yamaha MCR-N670 lub Onkyo CR-N775D z Polk Audio Signature S20E, ale to nawet z dużymi upustami forumowym trochę przekroczy budżet, chociaż warto. Dobrze zagrają zestawy z Magnat Quantum 723.

Serdecznie zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, porownania oraz indywidualne wyceny.

Napisano
11 godzin temu, Fafniak napisał:

Nie ma szans (o ile dobrze pojmuję "solidny bas")

Duża część tych maluchów ma dodatkowe wyjście na subwoofer - sprawdź czy ta twoja ma. Za jakis czas mozesz dokupić coś sensownego

W ogóle zastanawiałem się czy nie kupić wiezy do 1 000 zł , wielu chwali np, Panasonica Pmx80 mówiąc ze to najlepsza wieza do 1 000 zł i gra lepiej niz Denony czy tez Pioneery które kosztują po 1400-1900 zł  ,    https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/wieza-panasonic-sc-pmx80eg-k?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_term=ceneo&utm_campaign=xml  Jakimś audiofilem nie jestem . 

Napisano
1 godzinę temu, lysyrafal napisał:

moze nie wieza a glosnik przenosnik jak potrzebujesz duzo basu np. jbl boombox

tak duzo basu nie potrzebuje. Tzn dobrze by było gdyby bas był odczuwalny ale na pewno słuchająć muzyki R&nb fajnie byłoby aby dzwięk był tez ciepły . W poniedzialek albo nawet jutro pojade do media expert przesłuchać pare wiez bo moze Yamaha lub tez Pioneer za 1 800 zł mi wystarcząc chociaz niekórzy mówią ze niby ten Panasonic PMX80 od nich lepiej gra a kosztuje tylko 1 000 zł 

Napisano
Dnia 25.01.2019 o 07:39, S4Home napisał:

Yamaha 670 ale nie z Notą. No please. Do Hip Hopu?

Z ELAC B6 albo niech już będą Aurora 300 ewentualnie Oberon 3 czy Quantum 723.

Piotr

Mógłbyś napisać czemu bardziej do R&nb i hip hopu nadaje się Yamaha ? Ogólnie jednak większość muzyki jaką będę słiuchał to R&nb 

Napisano
18 minut temu, Miras23 napisał:

W 9 m2 to uzyskasz mocny bas prawie z czegokolwiek.To mała przestrzeń.Jak wstawia sobie takiego pianocraft 670 to i tak będzie za duzy

Ten Pioneer XC-HM86D + Indiana line Nota 260X  tez będzie za duzy ? Moze jednak wystarczy Panasonic PMX80 ?

Napisano
43 minuty temu, Miras23 napisał:

Nota 260 maja duży woofer:) jak dasz ognia to mogą Ci pokazać co nie co. Ale po cichu powinno być ok.

ok. ale lepiej do tych głosników kupić tego Pioneera xc-hm86d czy jednak Yamahe mcr-n670 ?  Czy to raczej nie ma znaczenia. Pioneer ma fajny wyswietlacz ponoc wiec moze wygodniejszy . Tyle ze dla mnie liczy się tylko dzwięk

Napisano

@Canarino zamiast tyle pisać wypożycz i posłuchaj w domu. W Media Markt można zwrócić do 30 dni od daty zakupu. Takie pisanie co jest lepsze jest bez sensu. Nikt nie wie co jest lepsze dla Ciebie.

Słuchałeś któryś z tych zestawów? Co możesz napisać o dźwięku? Który zestaw Ci się najbardziej podobał?

Napisano
5 minut temu, 1Ender napisał:

@Canarino zamiast tyle pisać wypożycz i posłuchaj w domu. W Media Markt można zwrócić do 30 dni od daty zakupu. Takie pisanie co jest lepsze jest bez sensu. Nikt nie wie co jest lepsze dla Ciebie.

Słuchałeś któryś z tych zestawów? Co możesz napisać o dźwięku? Który zestaw Ci się najbardziej podobał?

Jutro ide do media expertu ale raczej ciezko bedzie coś tam poslucchac bo to mały sklep w malej miejscowosci i z tego co pamietam to malo wiez bylo tam wystawionych . Pozsotaje wypozyczyć i najwyzej oddac jak piszesz 

Napisano

Yamaha gra żywiołowo, konkretnie. Dopasowanie do tego odpowiednich kolumn, jak pisałem, spowoduje dzwiek mocny konkretny taki jaki potrzebny jest w niższych rejestrach. Punktowy dokładny.

Ceol moim zdaniem tutaj zdecydowanie nie podejdzie.

Piotr

Napisano
11 godzin temu, S4Home napisał:

Yamaha gra żywiołowo, konkretnie. Dopasowanie do tego odpowiednich kolumn, jak pisałem, spowoduje dzwiek mocny konkretny taki jaki potrzebny jest w niższych rejestrach. Punktowy dokładny.

Ceol moim zdaniem tutaj zdecydowanie nie podejdzie.

Piotr

Czyli rozumiem ze   Yamaha  PianoCraft MCR-N670    bardziej będzie się nadawać do muzyki R&nb niz Pioneer XC-HM86D  ?  

Napisano
49 minut temu, Miras23 napisał:

Sądzę, że tak.Pionek będzie za jasny

Pozostaje mi się zastanowić czy wziąć Panasonica Pmx-80 czy jednak dorzucic te 1 600 zł i kupić Yamahe n-670 z tymi glosnikami Nota 260.  

Napisano

ok. Chyba kupię Yamahe MCR-N670  , tylko nie wiem jakie głośniki kupić do niej. Chociaz nie wiem czy jednak nie bardziej się opłaca kupić tego Panasonica Sc-Pmx80 za 999 zł . Jezeli on bedzie grał tak samo lub tylko odrobine gorzej to chyba się nie oplaca wydawac 2 700 zł na Yamahe. Chociaz z drugiej strony ponoć w tym Panasonicu trzeba się przekopywać przez mase folderów ,ale nie wiem jak jest w tej Yamaha . Orientuje się ktoś czy ona widzi strukture folderów w taki spoósb jak one są podzielone na usb ?