Bogusław 66 Napisano 5 lipca 2022 Udostępnij Napisano 5 lipca 2022 15 godzin temu, Fafniak napisał: Może po ponad 2 latach można by reaktywować wątek ? Reaktywuj. Posłuchaj co tam Wojciech nawija, odszukaj te same płyty/nagrania i przesłuchaj u siebie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2022 1 godzinę temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Reaktywuj. Posłuchaj co tam Wojciech nawija, odszukaj te same płyty/nagrania i przesłuchaj u siebie... A dlaczego ty nie możesz tego zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2022 1 minutę temu, J4Z napisał: Kurna, to nie było już podobnego wątku z "muchą" w nazwie? Który jest dublem? Eh Trzeba by sprawdzić po datach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2022 ? Nie rozumiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2022 Szukam tego tematu o którym wspomniałeś ale nie znajduje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 5 lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 lipca 2022 Chodzi o świerszcza a nie muchę Fakt - częściowo wątki pokrywają sie ale nie są tożsame Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Nie wiem jak to jest niby jest dobrze ok z ustawieniami kolumn. Ale naprzyklad mamy bazę 2,30cm i no wtedy tworzymy trójkąt równoboczny przeważnie w zasadzie niby prawidłowego ustawienia kolumn. Ale mnie się wydaje że albo zdaje że siedzimy tak naprawdę w bliskim polu ustawienia .Czy aby nie za blisko to jest dla odsłuchu stereo?????......Jakieś wasze jest zdanie ?.Czy mieliście choć chwilę zwątpienia Czy oby taki trójkąt równoboczny jest najczęściej sprawdzonym i z reguły odsłuch jest wtedy najbardziej prawidłowy.Co przy takim ustawieniu najlepiej dla was gra scena szeroka, głębia sceny,a może lepsza stereofonia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 12 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Ale naprzyklad mamy bazę 2,30cm i no wtedy tworzymy trójkąt równoboczny przeważnie w zasadzie niby prawidłowego ustawienia kolumn. Ale mnie się wydaje że albo zdaje że siedzimy tak naprawdę w bliskim polu ustawienia .Czy aby nie za blisko to jest dla odsłuchu stereo?????......Jakieś wasze jest zdanie ?. Moje zdanie jest takie że 2.30 to nie jest bliskie pole! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego To też pewnie zależy jak duże mamy kolumny i jak duże mamy pomieszczenie lub jak szeroką jest przednia sciana dla ustawienia kolumn..... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 18 minut temu, Radek Kostrzewski napisał: Czy mieliście choć chwilę zwątpienia Czy oby taki trójkąt równoboczny jest najczęściej sprawdzonym i z reguły odsłuch jest wtedy najbardziej prawidłowy.Co przy takim ustawieniu najlepiej dla was gra scena szeroka, głębia sceny,a może lepsza stereofonia. Nie musi być rownoboczny. Z całą pewnością może też być równoramienny 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego 1 minutę temu, Radek Kostrzewski napisał: jak duże mamy pomieszczenie A co powiesz na łąkę? Wystarczająco duże pomieszczenie, by doświadczyć różnicę i co „robią” ze stereo ściany/odległości od ścian. Te pogadanki a raczej wnioski o tzw scenach są jak wczorajsze wiadomości. Zachęcam do eksperymentu z odsłuchem gdzieś poza domem. Nie musi być daleko. Ot tak by posmakować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego (edytowany) @Radek Kostrzewski - Mało tego, miejsce odsłuchu może "definiować "np. trojkat równoboczny, wzgledem kolumn, a pozycjonowanie "definiować" trójkąt równoramienny Mam nadzieję że wiesz co mam na myśli 😜 Edytowano 12 lutego przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Kostrzewski Napisano 12 lutego Udostępnij Napisano 12 lutego Tak wiem w czym rzecz. Tak to wszystko zależy od warunków pomieszczenia. Ale może być też tak że mniejsze kolumny lepiej zagrają w trójkącie rownobocznym niż duże kolumny też w trójkącie rownobocznym. A duże kolumny wymuszają większego trójkąta równobocznego. Choć jedne i drugie mogą lądować blisko naprzyklad ścian bocznych. Ja mam możliwość ustawienia dowolnie czy w trójkącie rownobocznym, czy w równoramiennym. Ale rzecz w tym że jeśli chodzi o akustyczny pomiar pomieszczenia, lepiej to obrazuje trójkąt równoramiennym. No ale to nijak może mieć do dobrego odsłuchu stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts