titolandia Napisano 16 lutego 2019 Udostępnij Napisano 16 lutego 2019 Witam. Chciałem Poprosić o Opinie Ludzi którzy mają wiedzę na Temat sprzętu grającego, Czy Zestaw składający się z Amplitunera Sony STRDN1080 7.2.1 4K nfc , i Zestaw Głośników Tonsil MAESTRO II 7.1 (2xF180, 4xS, 1xC, 1xAktiv 200 A). Nie znam się i proszę o Opinie. Chcę wiedzieć czy bęndzie ze sobą współgrało i czy ogólnie taki zestaw jest dobry. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Moim zdaniem ne jest. Bo amplituner jest chwalony tylko przez EISA- dziwne. A kolumny też przeciętne. Tu bym szedł raczej w sprzet klasyczny Onkyo, Denon lub Yamaha i firmowe kolumny a nie Tonsile. Dali, Monitor audio, Melodika. Zalezy od ceny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
titolandia Napisano 18 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 13 godzin temu, S4Home napisał: Moim zdaniem ne jest. Bo amplituner jest chwalony tylko przez EISA- dziwne. A kolumny też przeciętne. Tu bym szedł raczej w sprzet klasyczny Onkyo, Denon lub Yamaha i firmowe kolumny a nie Tonsile. Dali, Monitor audio, Melodika. Zalezy od ceny. Piotr A czy w takim Razie możesz mi pomuc, i napisać , twoim zdaniem, czy Opiniom Rynku, Co kupić żeby zestaw był dobry, A przede wszystkim Jakość niż moc< chodzi mi że Muzyka którą bym puszczał doświadczyłbym Tej muzyki na duszy i miał odczucie że otacza mnie dookoła >. Kwota do Wydania- 9000 zł. Dzięki za Pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 1 godzinę temu, titolandia napisał: A czy w takim Razie możesz mi pomuc, i napisać , twoim zdaniem, czy Opiniom Rynku, Co kupić żeby zestaw był dobry, A przede wszystkim Jakość niż moc< chodzi mi że Muzyka którą bym puszczał doświadczyłbym Tej muzyki na duszy i miał odczucie że otacza mnie dookoła >. Kwota do Wydania- 9000 zł. Dzięki za Pomoc Kolego drogi, Najczęściej uzyskasz informację, że za dobry dźwięk to trzeba będzie zapłacić bardzo dużo. Nie możesz umówić się z jakimś dystrybutorem i poprosić o wypożyczenie sprzętu do domu? W tej cenie to możesz popatrzeć na elektronikę Yamaha i głośniki Indiana Line. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 i kolejny temat, w którym autor sprzętu zamierza używać do słuchania muzyki, wręcz grać nim na duszy, ma do wydania 9k, a chce iść w zestaw KD oparty o 7.1 Tonsila, zamiast postawić na klasyczne stereo w postaci wzmacniacza i dwóch kolumn. O ile w ogóle ten temat jest pisany na serio... Kolego titolandia, podaj więcej szczegółów dot. samego pomieszczenia i gatunków muzycznych w których preferujesz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 6 godzin temu, Markcox napisał: O ile w ogóle ten temat jest pisany na serio... Mówię Ci Pumba coś tu śmierdzi ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Za 9000 absolutnie nie Indiana Line. Tu możesz iść w znacznie wyższe modele kolumn i także polecam Ci wypożyczenie sprzetu od nas na testy. Onkyio RZ830 + Dali Zensor 7 lub Oberon 7 set. Yamaha 685 + Heco Aurora 700 set Lub Denon X3500 + Monitor Audio Silver 6 set z tyłami FX Do kompletu sub raczej nie od kompletu. Tu dobralibyśmy coś z dobrym i fajnym zejsciem już na miejscu u Ciebie w pomieszczeniu. Zapraszam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Dnia 18.02.2019 o 08:05, S4Home napisał: Moim zdaniem ne jest. Bo amplituner jest chwalony tylko przez EISA- dziwne. A kolumny też przeciętne. Tu bym szedł raczej w sprzet klasyczny Onkyo, Denon lub Yamaha i firmowe kolumny a nie Tonsile. Dali, Monitor audio, Melodika. Zalezy od ceny. Piotr Od kiedy Melodika to firmowe kolumny? To już Tonsil jest bardziej firmowy, przynajmniej maja swoją fabrykę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Od wtedy od kiedy robi lepsze kolumny od Tonsila. Jakoś nie przeszkadza Wam że Mission (niegdyś brytyjski) też robi kolumny w chinach Ba nawet należy do koncernu chińskiego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
titolandia Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 11 godzin temu, maverick2005 napisał: Mówię Ci Pumba coś tu śmierdzi ? To już nie wolno Zapytać.? Dziwny Jesteś. Nie znam się , wiec Proszę o Pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 1 godzinę temu, S4Home napisał: Od wtedy od kiedy robi lepsze kolumny od Tonsila. Jakoś nie przeszkadza Wam że Mission (niegdyś brytyjski) też robi kolumny w chinach Ba nawet należy do koncernu chińskiego. Nie lubisz tego Missiona Właścicelem jest IAG, które ma m.in. Audiolaba, Castle itd. Wiadomo, że w budżetowych kolumnach wszystko jest robione tam gdzie koszta produkcji są zupełnie inne, ale nie o to chodziło. Melodika to nie jest firma od kolumn, tylko kupiony projekt starych Rothów. Stawianie ich w jednym szeregu z Monitor audio i Dali jest trochę nie na miejscu- zaznaczam, że nie chodzi tu o brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
titolandia Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 9 godzin temu, S4Home napisał: Za 9000 absolutnie nie Indiana Line. Tu możesz iść w znacznie wyższe modele kolumn i także polecam Ci wypożyczenie sprzetu od nas na testy. Onkyio RZ830 + Dali Zensor 7 lub Oberon 7 set. Yamaha 685 + Heco Aurora 700 set Lub Denon X3500 + Monitor Audio Silver 6 set z tyłami FX Do kompletu sub raczej nie od kompletu. Tu dobralibyśmy coś z dobrym i fajnym zejsciem już na miejscu u Ciebie w pomieszczeniu. Zapraszam Piotr Dziękuję za Konkretną Odpowiedź. Może ktoś jeszcze Powie mi Jakieś inne Kombinacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Podaj proszę w jakim metrażu te kino ma grać? 11 godzin temu, S4Home napisał: Onkyio RZ830 + Dali Zensor 7 lub Oberon 7 set. Yamaha 685 + Heco Aurora 700 set Lub Denon X3500 + Monitor Audio Silver 6 set z tyłami FX Do listy dopisz jeszcze Onkyo 686 lub Denon x2500+Polk Audio Signature s55 Set. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 Do polka deczko lepiej Denona ale tak dopisz go do listy. 14 godzin temu, Top Hi-Fi Poznań napisał: Nie lubisz tego Missiona Właścicelem jest IAG, które ma m.in. Audiolaba, Castle itd. Wiadomo, że w budżetowych kolumnach wszystko jest robione tam gdzie koszta produkcji są zupełnie inne, ale nie o to chodziło. Melodika to nie jest firma od kolumn, tylko kupiony projekt starych Rothów. Stawianie ich w jednym szeregu z Monitor audio i Dali jest trochę nie na miejscu- zaznaczam, że nie chodzi tu o brzmienie. Nie to że ich nie lubię. Lubię, nawet często proponuję używane M34 i M35i. Chodzi o projekt jak słusznie zauważyłeś. Kupili go, wzięli nie wiem od Rotha i tłuką kolumnę już wersję MKIII. A Roth zmienił koncepcję i sprzedaży już nie ma. Owszem Historia mówi Dali ją ma, Monitor audio ją ma a Melodika jej nie ma. Ale po co dałem ten przykład. W audio od wielu lat nie ma totalnie znaczenia historia. Przykład 1: Melodika, bardzo dobrze brzmiące kolumny z zerową historią. Przykład 2: Mission, ma historie ojej i to jaką !! Ale jest chiński i historie ma daleko za sobą. Przykład 3: NAD. Starsze NAdy 326,356,375 a nowe 368,388, Ktoś miał starego znanego "historycznego" nie wybierze nowego. Firma zostawiła historyczne doświadczenie z tyłu. Poszła w coś innego. Przykład 4: KRELL po odejściu Dagostino jednak firma nie jest już tak prestiżowa jak dawniej. Historia HIENDU! pełną gębą i kto widział nowe! wartościowe klocki? Przykład 5: Sonus faber...... i tak dalej Owszem zestawiłem Melodike obok firm bardziej znanych. Ale wiemy że obecnie historia nie ma tu nic do rzeczy. No i Missiona QX jak najbardziej polecam. Dobrze zrobione kolumny. Nieco u nas za drogie ale odsłuchać warto. Nie kłóćmy się bo to taki sprór kto jest większym centusiem Kraków czy Poznań Hehe Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 8 godzin temu, S4Home napisał: KRELL po odejściu Dagostino jednak firma nie jest już tak prestiżowa jak dawniej. Historia HIENDU! pełną gębą i kto widział nowe! wartościowe klocki? Ja, a owy model nazywa się VANGUARD, świetna relacja cena/ jakość. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Może, nie wiem. Na pewno nie jest to tak popularny model jak było z KAVami lata temu i dzielonymi Krellami to przyznacie na pewno. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
titolandia Napisano 21 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Witam. Chcę poprosić jeszcze raz opinie ludzi, czy do zestawu Onkyio RZ830 + Oberon 7 set, pasuje Subwoofers YAMAHA NS-SW700 ? Dziekuje za Odpowiedź- a jeśli nie to prosze pomużcie jeszcze i wskazcie mi dobry subwoofers do tego zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 Sub nie ma pasować do zestawu, tylko do twojego pomieszczenia Yamaha robi suby od lat, raz lepiej raz mniej. Oddychająca osoba będzie wiedzieć czy to jest to. Bezpieczniej wybrać heco 30a. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 10 marca 2019 Udostępnij Napisano 10 marca 2019 @titolandia może daruj sobie suba, bo się w tym pogubisz. Skoncentruj się na doborze wzmacniacza, być może ze strumieniowcem na pokładzie, i kolumn. Onkyo RZ830 to ampli do kina domowego nie do stereo. Stereo to dwie kolumny do muzyki. Kino domowe to zestawy wielokolumnowe do filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 marca 2019 Udostępnij Napisano 11 marca 2019 W przypadku budowania kina, nie można darować sobie suba. Nie ma takiej możliwości. Kiedyś markox ładnie to napisał. Bez suba to będziesz miał protezę. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts