Mariusz Sanecki Napisano 2 marca 2019 Udostępnij Napisano 2 marca 2019 Witam, Mam dylemat, który z zestawów wziąć. NAD z M20 jest do wyrwania teraz w dobrej cenie tj. 2250 + 2600, co daje cenę 4850 zł Yamaha z Elacami za 5550 zł. Mam dylemat, na który się zdecydować. Zależy mi na ciepłym, głębokim graniu z dużą ilością detali, ale nie za metaliczną górą. Słuchać będę muzyki elektronicznej głównie (house, pop, trance) jak i polski i zagraniczny rock. Zależy mi na funkcjach sieciowych, radiu internetowym. Yamaha ma chyba przewagę bo ma mussiccast i to fajne rozwiązanie. Głośniki będą stały 15 cm od ściany na wysokości 40 cm w pokoju 18m2 z aneksem kuchennym 23m2. Cenowo lepiej wypada NAD z Dynaudio, ale czy to dobre zestawienie? Pociągnie te wymagające monitory? Yamahę z Elacami słuchałem w sumie fajnie to grało, choć mnie osobiście brakło niższego zejścia, stąd myślałem o subie do tego zestawu ale to dodatkowy koszt 1200 zł (klipsch lub elac s10). Co polecacie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 2 marca 2019 Udostępnij Napisano 2 marca 2019 To jest 4 albo 5 temat zalozony przez Ciebie tylko w dziale stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Sanecki Napisano 2 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2019 No i co z tego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 2 marca 2019 Udostępnij Napisano 2 marca 2019 Zasmiecasz. To jest caly czas ten sam temat wyboru twojego zestawu stereo. Wieksza szansa ze ktos ci doradzi. A Ty kolejny raz opisujesz czego sluchasz i w jakims pomieszczeniu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Sanecki Napisano 2 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 marca 2019 A Twoje nic nie wnoszące wpisy i odpowiedzi nie na temat, to nie zaśmiecają? Idź stąd i pograj w minecrafta lepiej jak masz takie problemy. Wracając do tematu. Co myślicie o Rotel A12? Jak to gra? Czy Dynaudio emit M20 dobrze się zgra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 2 marca 2019 Udostępnij Napisano 2 marca 2019 @Mariusz Sanecki to co robisz jest bezsensu. Pisz w jednym temacie w którym zacząłeś. A ten obecny poproś Moderacje / Administracje o usunięcie. Tworzenie nowych tematów niczemu nie służy i wprowadza chaos. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 marca 2019 Udostępnij Napisano 2 marca 2019 o.... a ja myślałem ,że tylko mi kolega Sianecki działa na nerwy??!! skoro Pan jesteś z Warszawy to naprawdę tu są ponadprzeciętne możliwości odsłuchu weź nie pytaj, weź posłuchaj …. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Moim zdaniem zdecydowanie lepszą opcją dźwiękowo będzie NAD z Dynaudio. Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualną wycenę dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaknb Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 C338 nie jest za słaby na te Dynki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Sanecki Napisano 3 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 marca 2019 No właśnie, ten C338 to chyba taki NAD 316 z funkcjami sieciowymi, więc też ta myśl mnie nurtuje. To już zdecydowanie lepiej c356 i streamer Yamahy z Dynkami. @Q21 napiszę prośbę o wycenę. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 3 marca 2019 Udostępnij Napisano 3 marca 2019 Koledzy pisali, że M20 wymagają dużego odsunięcia od ścian. Dopiero wtedy pokazują swoje silne strony. A u Ciebie to kiepsko wygląda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 marca 2019 Udostępnij Napisano 4 marca 2019 Moim zdaniem obydwie zestawienia dadzą ci dźwięk jaki lubisz. Aczkolwiek biorąc pod uwagę tylko te zestawienia to nad z dynaudio będzie za słaby. 338 nie jest wydajną stacyjka. Dlatego ma problem z napędzenie dynaudio które mocy potrzebują. Jeśli jednak do dynaudio wziął byś starsze nady np 326 to już tak. Ma to sens Dynaudio raczej woli klasyczne zasilanie AB. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts