Fonn Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 Szukam kabla sieciowego o podobnym balansie tonalnym jak kabel komputerowy, bo ten balans jest optymalny dla mnie i mojego sprzętu,kabel w cenie do 2kzł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 18 minut temu, Fonn napisał: Szukam kabla sieciowego o podobnym balansie tonalnym jak kabel komputerowy, Akurat testowałem , przy okazji listwy zasilającej: SiltechSPX-28 z wtykami Krell CRYO-156 - Nomos - AC Harmon - IsoTek LC - Shelded z wtykami OYAIDE - Gigawatt LC-1 MKII - Supra Lorad - Furutech Alpha OCC FP-3TS20 wszystkie " brzmią" dokładnie jak kabel komputerowy z Komputronika / ostatnie zdjęcie - referencyjny -35 zł/, mogę polecić /oczywiście w moim systemie , sprawdzałem na trzech różnych końcówkach mocy oraz dwóch CD i .... amp.KD / Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 33 minuty temu, Fonn napisał: Szukam kabla sieciowego o podobnym balansie tonalnym jak kabel komputerowy Tzn ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 50 minut temu, Fonn napisał: ,kabel w cenie do 2kzł Nie obraź się, ale tak mi się teraz nasunęło , jak Ci tak bardzo zależy, to mogę Ci sprzedać ten z Komputronika za 1999 zł , balans tonalny kabla komputerowego gwarantowany, cokolwiek to znaczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traumeel Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 Najwyraźniej Kolega ma wolne 2 tysie które chce nierozsądnie wydać. Rozumiem, że ma "grać" jak komputerowy, ale wyglądać "audiofilsko". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 32 minuty temu, Fafniak napisał: Tzn ? Ja też nie wiem, ale chętnie poszerzę swoją wiedzę. Jedyny balans tonalny z jakim miałem do czynienia to wówczas, gdy wpadłem na genialny pomysł bi-ampingu i podłączyłem do pre dwie różne końcówki mocy / Vincent SP-331 i MX-1000/ i niestety musiałem zastosować na IC potencjometr Alpsa ,bo okazało się , że mam dwa różne poziomy wyjściowe, co zaburza balans tonalny i ogólnie wyszła kicha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 @Fonn to zadałeś zagadkę. Pasma mają być równo zamazane i niedoświetlone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 11 godzin temu, tomek4446 napisał: wszystkie " brzmią" dokładnie jak kabel komputerowy z Komputronika / ostatnie zdjęcie - referencyjny -35 zł/, mogę polecić /oczywiście w moim systemie , sprawdzałem na trzech różnych końcówkach mocy oraz dwóch CD i .... amp.KD / No to p co tyle wydawać? Nie lepiej kupić komputerowy za 15 zł i dobre single malt? Ja zawsze przyjmę darowiznę w postaci 1950 zł a za 50 zł podeślę kabel komputerowy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts