Skocz do zawartości

Kabel sieciowy o podobnym balansie jak komputerowy

Recommended Posts

Napisano
18 minut temu, Fonn napisał:

Szukam kabla sieciowego o podobnym balansie tonalnym jak kabel komputerowy,

Akurat testowałem , przy okazji listwy zasilającej:

SiltechSPX-28 z wtykami Krell CRYO-156 

- Nomos

- AC Harmon

- IsoTek LC

- Shelded z wtykami OYAIDE

- Gigawatt LC-1 MKII

- Supra Lorad

- Furutech Alpha OCC FP-3TS20

wszystkie " brzmią" dokładnie jak kabel komputerowy z Komputronika / ostatnie zdjęcie - referencyjny -35 zł/, mogę polecić /oczywiście w moim systemie , sprawdzałem na trzech różnych końcówkach mocy oraz dwóch CD i .... amp.KD :) 

IMG_2473.JPG

IMG_2540.JPG

IMG_2541.JPG

Napisano
50 minut temu, Fonn napisał:

,kabel w cenie do 2kzł

Nie obraź się, ale  tak mi się teraz nasunęło , jak Ci tak bardzo zależy, to mogę Ci sprzedać ten z Komputronika za 1999 zł , balans tonalny kabla komputerowego gwarantowany, cokolwiek to znaczy. :)  

Napisano
32 minuty temu, Fafniak napisał:

Tzn ?

Ja też nie wiem, ale chętnie poszerzę swoją wiedzę. Jedyny balans tonalny z jakim miałem do czynienia to wówczas, gdy wpadłem na genialny pomysł bi-ampingu i podłączyłem do pre dwie różne końcówki mocy / Vincent SP-331 i MX-1000/ i niestety musiałem zastosować na IC potencjometr Alpsa ,bo okazało się , że mam dwa różne poziomy wyjściowe, co zaburza balans tonalny i ogólnie wyszła kicha.  :)  

Napisano
11 godzin temu, tomek4446 napisał:

wszystkie " brzmią" dokładnie jak kabel komputerowy z Komputronika / ostatnie zdjęcie - referencyjny -35 zł/, mogę polecić /oczywiście w moim systemie , sprawdzałem na trzech różnych końcówkach mocy oraz dwóch CD i .... amp.KD :) 

No to p co tyle wydawać? Nie lepiej kupić komputerowy za 15 zł i dobre single malt?

Ja zawsze przyjmę darowiznę w postaci 1950 zł a za 50 zł podeślę kabel komputerowy.

Piotr