Kubakk Napisano 27 maja 2019 Udostępnij Napisano 27 maja 2019 @Fafniak https://www.audiostereo.pl/topic/92582-klub-miłośników-i-sympatyków-produktów-cayin-spark/page/80/#comments marteo1981 opisał wrażenia z cayina cs55a , może warto wypożyczyć ? opis taki jak najlepsze lampy za 100tysi ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kn1234 Napisano 27 maja 2019 Udostępnij Napisano 27 maja 2019 Haha dobre,gra jak tranzystor za 5k😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 maja 2019 Cóż.. dzisiaj zmiana... jest mniej "czarowania" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 A co tym razem na tapecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2019 (edytowany) Lampy się wygrzały chyba Edytowano 28 maja 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 28 maja 2019 Udostępnij Napisano 28 maja 2019 Acha, myslalem, ze wzmak zmieniłeś. Weź jeszcze jedna rzecz pod uwagę. Moze się adoptowałes do nowego dźwięku. Latwo to sprawdzić. Przelącz się spowrotem na audiolaba. Bedzie bolało Mozezz zrobić slepy test ;). Przeciez wzmaki graja tak samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 maja 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 maja 2019 O adaptacji też myślałem, ale wydaje mi się że to nie to. Nareszcie wylądowałem w Biłgoraju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 29 maja 2019 Udostępnij Napisano 29 maja 2019 @audiowit nie pamiętasz jak kiedyś wspominałeś iż nie wygrzane lampy sieją mocno ? Też tak miałem na początku , czułem się jakbym był w chmurze dźwięku , jak się wygrzały to minęło Inna sprawa ,że z czasem efekt "wow" znika , tylko też nikt normalny nie będzie potem 2tyg słuchać na czymś słabszym i się "męczyć" by znów poczuć ten efekt , tym bardziej ,że nie wiadomo czy pamiętając jak brzmi lampa to ów efekt się osiągnie ponownie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 U mnie są te 3 lampy które są niby sterujące czy jakoś tak. Jak to jest z dobieraniem ich? Normalnie jest tak że sklepy oferują dobrane 2ki lub 4ki lamp. Czy te 3 lampy muszą być identyczne czy np. 2 odpowiadają za kanał lewy i prawy a trzecia za jakieś chmury na niebie ? Próbowałem znaleźć info ale jakoś słabo mi idzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Dnia 28.05.2019 o 22:07, Fafniak napisał: O adaptacji też myślałem, ale wydaje mi się że to nie to. Nareszcie wylądowałem w Biłgoraju Mam tam znajomego. Cóż ty tam robisz. Jest tam jakiś sprzęt audio 😛 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 (edytowany) nie "nareszcie' - miało być "na razie" - mój błąd To już jakis czas temu było - praca Edytowano 7 czerwca 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 1 godzinę temu, Fafniak napisał: U mnie są te 3 lampy które są niby sterujące czy jakoś tak. Jak to jest z dobieraniem ich? Normalnie jest tak że sklepy oferują dobrane 2ki lub 4ki lamp. Czy te 3 lampy muszą być identyczne czy np. 2 odpowiadają za kanał lewy i prawy a trzecia za jakieś chmury na niebie ? Próbowałem znaleźć info ale jakoś słabo mi idzie. Pytaj producenta , ale 1 tylko odwraca fazę = taka bardziej robocza , więc tylko parę byś potrzebował. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Nie lubię telefonów a fejsik zablokował mnie za publikację treści niezgodnych z ich faszystowskimi zasadami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 35 minut temu, Kubakk napisał: ale 1 tylko odwraca fazę = taka bardziej robocza , więc tylko parę byś potrzebował. Tym bardziej bardziej powinna trzymać parametry, jeżeli składa się z dwóch połówek to obie muszą mieć równe emisje itd., a rożnie z tym bywa. Poza tym to, że odwraca sygnał czy zmienia fazę nie zwalnia jej od utrzymania jakości sygnału. Tak mi "logika" podpowiada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 1 minutę temu, MariuszZ napisał: Tym bardziej bardziej powinna trzymać parametry, jeżeli składa się z dwóch połówek to obie muszą mieć równe emisje itd., a rożnie z tym bywa. Poza tym to, że odwraca sygnał czy zmienia fazę nie zwalnia jej od utrzymania jakości sygnału. Tak mi "logika" podpowiada Ale nie musi być dobrana do 2 pozostałych więc można różnych firm zastosować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 No więc dzisiaj oficjalnie i tak 'do końca' stałem się posiadaczem SELENE EL34 Z całego serca polecam też sklep AUDIO-ON https://audio-on.pl/ Przyznam że z takim poziomem obsługi spotkałem się po raz pierwszy. W tej chwili mam 2 sklepy które z czystym sumieniem mogę wszystkim polecić Audio-on i S4home Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Dobry wybór , pełna lampa w klasie A , 2x 25W - chyba nie ma problemu z brakiem mocy ? Fajnie gra od małych poziomów głośności pełnym pasmem ? Multum możliwości zmiany brzmienia z uwagi na zastosowane lampy. Wrzuć nocne fotki , jak świecą niebieską poświatą lampy Podziel się ogólnymi wrażeniami z przetestowanych sprzętów i dlaczego wygrała ów lampa ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 przeca już było Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Można zrobić lepsze , tutaj światło na pokrętle source psuje efekt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Dla niektórych ideałem jest lampa w czarnej dziurze a dla innych oparta o obudowę która istnieje a nie ginie w czerni Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 I jak się ma to brzmienie do audiolaba, ktory tak lubisz ? ;). A ja dziś rozmawialem z Markowem i będę modyfikował o nowe przemyslenia Markowa swoją Lorelei. Chyba zmienię kilka typow lamp. Ale to się okaże na miejscu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 (edytowany) Jak pozbędziesz się złośliwości to może zauważysz to co dotąd napisałem, a jak nie dotrzesz do sedna - trudno, nie mój problem Dzisiaj dotarły też lampki do posłuchania. Edytowano 12 czerwca 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Czytaj miedzy zlosliwosciami. Gold liony są ciepłe. Jesli chcesz wydać pieniadze to dołóż i za jakis czas kup nosy. Czasem szkoda kasy. Bedą Ci lezaly te lampy bo kazdy bedzie wolal kupić nowe Gold Liony bo nie są drogie. A jesli chodzi o jakosć to jedne z lepszych obecnie produkowanych lamp. No i gratulacje. Nie za wzmacniacz tylko za odwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Z lampami mocy z nowej produkcji można jeszcze przeżyć (chociaż to mój pryzmat 300B , gdzie para NOSów może kosztować tyle co wzmak) , natomiast sterujące to tylko NOSy. Ostatnio przeżonglowałem , i niestety nowa produkcja daje radę póki nie posłucha się NOS Trzeba tylko z dobrego źródła brać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 El34 są tansze. Ale ja proponuję pograć z pół roku na lampach we wzmaku żeby nie robić pochopnych ( kosztownych) ruchów. No chyba, ze chce się kolekcjonowac lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts