michal40 Napisano 23 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2019 czesc pytanie jak w temacie - szukam DACa do NAD 356bee, potrzebne odtwarzanie z podlaczonego HDD po USB, radia internetowe i jak sie da (ale niekoniecznie) spotify, deezer. Czy cos sie znajdzie? Fajnie jakby mial wejscie optyczne, i dobre brzmienie wbudowanego przetwornika. Wifi niepotrzebne, ale zeby byla aplikacja do obslugi ze smartfona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2019 13 godzin temu, michal40 napisał: Czy cos sie znajdzie? Po za wejściem optycznym wszystkie pozostałe warunki spełnia Raspberry Pi 3B+ z kartą Hifibarry DAC +Pro RCA Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2019 Witam, W tej kwocie ciężko będzie znaleźć sprzęt o takiej funkcjonalności. Tak jak wyżej zaproponował tomek4446, malinka powinna się tutaj sprawdzić. Wszelkiego rodzaju odtwarzacze strumieniowe to kwota powyżej 1400zł więc przekraczamy budżet ponad dwukrotnie. Można także pokusić się o kupno miniPC, zainstalować Daphile i dokupić do niego DACa ale w moim odczuciu Malinka będzie bezpieczniejszym rozwiązaniem i w dodatku łatwiej jest ją skonfigurować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 W tej cenie tylko malina,nie ma absolutnie żadnej konkurencji.Masz tyle dostępnych nakładek,na pewno dobierzesz coś odpowiedniego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Pawlik Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 Czesć, A może nie potrzebujesz DACa jako takiego tylko urządzenia z wejściem USB z odpowiednią funkcjonalnością + smartfon? Ja rozważałem swego czasu odtwarzacz Yamaha CD S300, która fajnie obsługuje iPhona po USB. wtedy smartfon załatwia Ci radio internetowe i spotify/tidal a zamiennie możesz podłączyć dysk czy pendrive. Taki odtwarzacz używany pewnie znajdziesz za 600-700 pln a przy okazji dasz radę odtwarzać płyty CD. Druga opcja to też odtwarzacz z CD ale z wejściem optycznym. Nie ma wielu modeli na rynku ale kilka jest. One zazwyczaj maja też USB. Tyle że są droższe, nie widziałem nic poniżej 1k. Oczywiście malina to najrozsądniejsze rozwiązanie. Też się przymierzam ale u mnie będzie działać jako transport i ma zastąpić chromcasta. Pozdrawiam Paweł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 Każde urządzenie ma zalety i wady. Ja ostatnio zaopatrzyłem się w DAP Fiio M6 link i uważam, że to uniwersalne urządzenie do wszystkiego prawie. Nie obsłuży co prawda HDD ale ma slot na karty mikro SD do 512 GB. Funkcje: USB DAC (wyjście Line Out 3,5mm Jack) więc można do wzmaka podłączyć lapka korzystając z DLNA, AirPlay, FiiO Link (można sterować telefonem), jako streamer sieciowy obsługuje po WiFi Spotify, Tidal Master (w tym Off Line) i inne muzyczne apki, które można po dwukierunkowym bluetooth z kodekami Ldac, AptX HD wysyłać do wzmacniacza lub słuchawek bezprzewodowo w jakości "bezstratnej". Brzmienie: dla mnie bardzo dobre (ESS Sabre ES9018Q2C). Mały i poręczny. Bateria pozwala na pracę przez ok. 10 godzin. Czytelny wyświetlacz, a wszystko małe i poręczne nadające się do użycia stacjonarnego ale i mobilnego. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts