artleep Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 Szanowni Koledzy. Proszę o pomoc z wyborem sprzętu stereo do salonu ok. 37m2 na planie kwadratu. Miałem już wybrany zestaw (Yamaha R-N803 + B&W603) ale po zmontowaniu mebli okazało się że wzmacniacz się nie mieści Czy moglibyśmy może coś doradzić w tej materii? Mam jedynie 7cm wysokości na wzmacniacz. Czy jest coś godnego polecenia (do ok. 9000zł razem z głośnikami) ? Najlepiej w parze ze wspomnianymi głośnikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 (edytowany) NAD C338, Audiolab 6000A Edytowano 27 kwietnia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 27 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 Jeszcze inna opcja to amplituner o wymiarach 29szer.x15wys. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 (edytowany) Nad D7050, POWERNODE 2i, Yamaha Musiccast WXA-50 Edytowano 27 kwietnia 2019 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Ost Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 Jak wrzucisz wzmacniacz w taka wneke to sie zagotuje, przemysl czy nie da rady go dac w inne miejsce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 9 minut temu, Przemek Ost napisał: Jak wrzucisz wzmacniacz w taka wneke to sie zagotuje, przemysl czy nie da rady go dac w inne miejsce. Dokładnie tak. Ja wstawiłem swój TX-8250 we wnękę, w której był tylko 1cm przestrzeni nad amplitunerem. Bardzo szybko(kilka dni) zweryfikowałem tą decyzję. Robił się tam gorący jak piekarnik. Nie polecam takich "dopasowanych" wnęk na sprzęt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artleep Napisano 27 kwietnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 Niechętnie ale muszę przyznać Wam rację... Liczyłem że jakoś to się wpisuje ale logika wskazuje inaczej niestety. Nie pozostaje nic innego jak przekonać "połowicę" do zmiany szafki RTV 🙂 Dziękuję za informacje i pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 Przedstawione wyżej propozycje, z wyjątkiem Audiolaba, to wzmacniacze pracujące w klasie D, więc powinny się grzać znacznie mniej niż klasyczne wzmacniacze klasy AB. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Tak. Ale:) Polecanie nada 338 i audiolaba 6000a w sprzęcie za 9000 zł jest po prostu bez sensowne. Mając taki budżet ograniczasz się wielkością pułki za którą zapewne dałeś 1000-1500 zł przychylam się do opinii kolegów. Znajdź inne miejsce. Weź sprzęt z prawdziwego zdarzenia a nie to co się zmieści. Nie na tym polega wybór audio. a czy bowersa z Yamaha serii 6 słuchałeś? Czy jednak to wybór wstępny po testach w gazetkach? To granie jasne? Niektórych jednak męczy po dłuższym odsłuchu. jesli słuchałeś to ok. Natomiast warto sprawdzić też inne sprzęty. Jak mówię klasyczne wyższe. A znaleźć dla nich optymalne miejsce. https://s4home.pl/porady/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Zarezerwowany budżet pozwala na zbudowanie naprawdę dobrego zestawu. Warto pomyśleć o innej szafce. W przypadku wyboru kolumn B&W zdecydowanie namawiam na inną, lepszą elektronikę. Poszukaj do tych kolumn bardziej wydajnego wzmacniacza, charakteryzującego się brzmieniem bardziej plastycznym, lepiej wypełnionym, spokojniejszym. Natomiast pozostawiając aktualną półkę, zapraszam na odsłuch zestawu Audiolab 6000A z Audio Academy Hyperion IV lub Kef Q750, może jeszcze Audiovector QR3. To konfiguracje, które mogą Cię miło zaskoczyć. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Jeżeli chodzi o szafkę RTV to wspólnie z żoną zaprojekujcie pod wymiar. Płyty i blat dotną wg projektu w sklepach budowlanych. Wystarczą podstawowe zdolności majsterkowania. I podstawowe narzędzia. Wyjdzie taniej i satysfakcja, że zrobiłeś coś sam. 😁 Dobrze jakby była "wiertarka" na wiertła SDS. Wtedy w każdej ścianie wiercisz "jak w masło". Trzeba też uwzględnić grubość płyty przy projektowaniu półek. Jak masz jakieś pytania, śmiało pisz. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Nie trzeba żadnych zdolności manualnych. Jeśli ma się $$ to każdy zrobi szafkę na wymiar w dowolnym wykończeniu. Ja swego czasu zamawiałem taka pod audio dla znajomego. Wszystkie parametry zrobikismy po swojemu. Czarny błysk przyjechał gotowy skręcony. Audiolab nadal potrzebuje wentylacji. Mimo że niski to pakowanie go do szafki może mu skrócić żywotność. Z drugiej strony to ciekawe jakbyście rozpatrzyli taka gwarancję. Sprzęt ewidentnie przegrzany ale wylądował w niskiej półce z waszego polecenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 (edytowany) Oczywiście wszystko można kupić. 😁 Taką usługę też. Ja natomiast takie rzeczy wolę robić samemu. 😁 Pieniądze za montaż zaoszczędzone. Ale co kto lubi. Pozdrawiam Edytowano 29 kwietnia 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Dnia 29.04.2019 o 07:48, S4Home napisał: Tak. Ale:) Polecanie nada 338 i audiolaba 6000a w sprzęcie za 9000 zł jest po prostu bez sensowne. ... Co do NADa 338 to ok, to tani grajek multimedialny, spoko co do możliwości w tej cenie, nastawiany na PLUG AND PLAY Ale już 6000a to pełnoprawny wzmacniacz, który w moich odsłuchać grał ciut gorzej od Roksana K3, ale to było ciut a nie przepaść. Moc jest tu największą różnicą ale z dobrymi kolumnami i 6000A wystarczy na 37m2 IMO. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Według mnie gra znacznie gorzej. Ale możemy mieć dwa różne zdania. Zatem ok audiolab 6000 może być modelem do odsłuchu przy tej cenie Dobrze jakbyś ktoś jeszcze opisał porównanie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 6000 nie słuchalem 8200 A grzeje się dość znacznie i jakoś nie wyobrażam sobie aby pomiedzy 8200 a 6000 była gigant różnica w ciepłocie Nie pakowałbym do niskiej szafki Roksan K3 dla jednych gra lepiej a dla innych gorzej - mi ten dźwięk średnio podpasował. Wolę audiolaba z jego "przeciętnością" która sprawia że dla mnie to jest normalniejszy dźwięk a nei taki "estradowy" któryw pewnym momencie bywa męczący. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 Absolutnie się z tobą zgadzam. Roksan to nie granie dla wszystkich. Zdecydowanie nie I różnicy pomiędzy 6000 a 8300 miażdżącej nie ma. Też bym go nie zamykał do szafki. Pełna zgoda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 Ciekaw jestem połączenia k3 z focalami... kolumny wymaszerują z pokoju ?😂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Którymi focalami? Ja nie jestem specjalnie ich fanem. Może byc sporo basu i sporo góry. Granie ekstremalnie dynamiczne. W ostatnim czasie na pewno nie sprawdzałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meHIFI Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Dnia 10.06.2019 o 08:07, S4Home napisał: Według mnie gra znacznie gorzej. Ale możemy mieć dwa różne zdania. Zatem ok audiolab 6000 może być modelem do odsłuchu przy tej cenie Rożnica jest tak jak napisałem, ale w cenie to kosmos (3300 vs 6900). 6000a w tych pieniądzach po prostu broni się bardzo imo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 No tak. Roksan jest znacznie droższy. To prawda. Dla niektórych stety dla innych niestety roksan jest wciąż produkowany w Anglii. I to jednak angielska firma. Audiolab był angielski jest chiński i produkowany w Chinach. Absolutnie nie ujmuje nie o to chodzi bo ja lubię produktu z chin mowie tylko skąd wynika różnica w cenie. Jakość+ dźwięk+ kraj pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
logigamer Napisano 13 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 Zasada jest prosta - z Chin dostaniesz taki produkt za jaki zapłacisz z Polski to samo. Produkty z PL nie uchodzą za gorsze, a siłę roboczą mamy tańszą niż. Kwestia dogadania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 Nie uchodzą absolutnie To dobre produkty. Ale polscy producenci wcale nie są tani. Tłumaczyłem to już w innym wątku. Produkty są jednak staranne. I kontakt przeważnie jest na wysokim ludzkim poziomie Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts