mario78 Napisano 31 maja 2019 Napisano 31 maja 2019 Witam Jako że to mój pierwszy post chciałbym sie przywitać . Więc WITAM Do rzeczy . Chce wymienić stary zestaw . Przez ostatnie kilka dobrych lat miałem Denona 1311 z jakims budżetowym zesawem kolumn . Nadszedł czas na wymiane . Budżet jaki mam to ok 5500-6000 . Czego szukam ? Kino domowe wykorzystywane praktycznie tylko i wyłącznie do filmów . 4K,netflix ,HGO go. Muzyka praktycznie zero .Raz do czasu jakiś stary hip-hop z youtuba. Pokój 20 m. Amplituner : myslałem o Onkyo lub Denonie . Onkyo 868 był już prawie wybrany ale ku..... nie mieści mi się na półce pod TV . Na głębokość kapkę za duży . Mieści sie Denon avr 2500 i mysle ze nie byłby złym wyborem . Kolumny : i tu zaczyna sie problem . NIe mam pojęcia co i jak wybrac . Żeby było jeszcze cięzej to chciałbym to od razu ze suboferem . Wiem ze to mały budżety jak ' na jakies konkretne kino ale raz ze budżet mnie trzyma dwa nie jestem mega audiofilem . Czytałem troche ale nie wiem co wybrać . Chciałbym poprosić o jakieś propozycje szczególnie ludzi z branży a w szczególności S4Home gdyż do Oświęcimia nie mam daleko . Oczywiście przeczytam i rozmyśle nad wszystkimi propozycjami od ludzi z forum . S4Home i Q21 licze na was Pozdrawiam Odpisz, cytując
MobyDick Napisano 31 maja 2019 Napisano 31 maja 2019 2 godziny temu, mario78 napisał: Amplituner : myslałem o Onkyo lub Denonie . Onkyo 868 był już prawie wybrany ale ku..... nie mieści mi się na półce pod TV . Na głębokość kapkę za duży . Mieści sie A półki nie da się powiększyć ? Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 31 maja 2019 Napisano 31 maja 2019 3 godziny temu, mario78 napisał: Onkyo 868 był już prawie wybrany ale ku..... nie mieści mi się na półce pod TV . Zmień półkę , pomyśl chwilę , co na dłuższą metę sprawi Ci większą przyjemność , oglądanie filmów z dobrym dźwiękiem , czy oglądanie półki ? Odpisz, cytując
Markcox Napisano 31 maja 2019 Napisano 31 maja 2019 wywal plecy i problem z bańki, a i ampli zyska na cyrkulacji, o której też musisz pamiętać - nie możesz tak pchać elektroniki w byle dziurę, aby tylko na styk się zmieściła, bo to proszenie się o kłopoty Odpisz, cytując
mario78 Napisano 1 czerwca 2019 Autor Napisano 1 czerwca 2019 No to pomogliście. Musze odwiedzić forum stolarskie "jak powiększyć szafkę z Ikei" 🤔🤔 wywalenie pleców za dużo nie da. Ampli będzie wystawiał troszke i tak Denon będzie dużo słabszy niż onkyo?? Odpisz, cytując
Markcox Napisano 1 czerwca 2019 Napisano 1 czerwca 2019 to nie jest kwestia, czy będzie słabszy - to są różne brzmienia i z nimi przede wszystkim powinieneś się zapoznać na odsłuchach. Natomiast wybór akurat tego, czy innego modelu amplitunera, zdeterminowany przede wszystkim faktem, czy zmieści się do szafki, to nie ten kierunek. I nie do końca chyba zrozumiałeś "stolarską" aluzję. Elektroniki nie można pchać w byle dziurę, musi być zapewniona odpowiednia cyrkulacja. Jeżeli sprzęt nie mieści się do szafki, bądź mieści się ledwo, to zmień szafkę, albo sprzęt postaw w innym miejscu - chociażby na szafce. Aczkolwiek nie do końca rozumiem, czemu wywalenie pleców na poziomie samego ampli miałoby nic nie dać, żeby miał przestrzeń i wystawał z tyłu szafki, a nie z jej przodu. W tym wszystkim pamiętaj, że zarówno z góry, jak i po bokach w dalszym ciągu powinien mieć zapewnioną odpowiednią przestrzeń do oddawania ciepła. W każdym razie postaraj się to potraktować, jako poradę równie dobrą, jak przy doborze samego ampli, czy też kolumn. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 czerwca 2019 Napisano 3 czerwca 2019 Nie bardzo rozumiem ograniczenie głębokości. Nozki nie są ani na samym początku ani na samym końcu więc na prawdę tak plytka szafka? W tej cenie jeśli koniecznie chcesz Denona to x2500 z stx electrino 250 + magnat sub 302a Yamaha lub Onkyo z melodika bl40mkIII z magnat sub 302a. Pewnie wiesz że możesz sprzęt wypożyczyć od nas do odsłuchu. ? Pozdrawiam Odpisz, cytując
mario78 Napisano 3 czerwca 2019 Autor Napisano 3 czerwca 2019 S4Home a mógłbyś napisac koszt tych zestawów ? Pomysle nad tą półką bo osobiście tez bardziej mi sie widzi Onkyo . Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 czerwca 2019 Napisano 4 czerwca 2019 Pewnie. Napisz do nas na maila, tylko powołaj się wtedy na rozmowę ze mną albo podaj mi w PW numer telefonu to wyceniny. Pozdrawiam Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 4 czerwca 2019 Napisano 4 czerwca 2019 Pamiętaj też o kablach głośnikowych https://sklep.rms.pl/kable-glosnikowe Odpisz, cytując
Recommended Posts