Krisada Napisano 9 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2019 Witam kupiłem 2 kolumny Wilkers&Bowers 703 chcialbym kupić do nich wzmacniacz ale nie za bardzo się znam mógłby ktoś doradzić co kupić? Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 9 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2019 Cześć, oczywiście, ale podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, czy wzmacniacz musi mieć wbudowany przetwornik, w jakim budżecie możemy poruszać się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 9 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2019 (edytowany) Zależy mi na czystym dźwięku z dobrym basem . Myślę że 50% to muzyka (słucham wszystkiego po trochu pop hip-hop house a drugie 50% to filmy . Salon to około 4x5m . Obecnie kupiłem 2 zestawy kolumn wspomniany Bowers&Wilkers 703 a drugi zestaw to Dali icon mk2 kupiłem je myślę po dobrej cenie chcialbym zostawić sobie te lepsze kolumny a drugie sprzedac tu też proszę o radę. Cena tutaj raczej nie grali roli zależy mi na jakości ale wiadomo nie chcialbym przeplacac może jakaś tańsza i droższa opcja ? Edytowano 9 czerwca 2019 przez Krisada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Nie znasz się a kupiłeś już dwie pary kolumn? Serii? Tak samo zrób że wzmakiem posłuchaj i sprzedaż ten który ci mniej podejdzie. A tak na serio to obie kolumny są jasne. Z czego bowers ma do tego nieco twardszy bas. Do obu kolumn musisz szukać wzmacniacza raczej cieplejszego. Nie napisałeś nic o kwocie. I czy nowy czy używany. Moje propozycje to denon 1520 lub jego starsze nowsze odpowiedniki. Marantz pm8006, musical fidelity m5i , konkurent dla Vincenta np magnat ma1000 a najlepiej to jakaś lampka jak unison simply Italy. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 9 godzin temu, Krisada napisał: Zależy mi na czystym dźwięku z dobrym basem . Myślę że 50% to muzyka (słucham wszystkiego po trochu pop hip-hop house a drugie 50% to filmy . Salon to około 4x5m . Obecnie kupiłem 2 zestawy kolumn wspomniany Bowers&Wilkers 703 a drugi zestaw to Dali icon mk2 kupiłem je myślę po dobrej cenie chcialbym zostawić sobie te lepsze kolumny a drugie sprzedac tu też proszę o radę. Cena tutaj raczej nie grali roli zależy mi na jakości ale wiadomo nie chcialbym przeplacac może jakaś tańsza i droższa opcja ? Cześć, ptak naprawdę to musisz dobrać wzmacniacz wydajny, charakteryzujący się gęstym, plastycznym, dobrze wypełnionym dźwiękiem. Spójrz na hybrydę lampową Vincent SV-227 MK, Advance Acoustics od modelu X-i105 w górę, Musical Fidelity. Wpadnij do nas na odsłuchy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 10 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 (edytowany) Heh tak nie za bardzo się znam ale kupiłem 4 kolumny dlatego że oba zestawy graja fajnie i Tak jak mówiłem kupiłem je myślę po bardzo dobrej cenie a jeśli chodzi o wzmacniacz posłucham tu waszych rad . Może być używany albo nowy cena nie grali roli ale wiadomo że wolałbym wydać 5tys jak 10tys Dziękuję za każda odpowiedź Edytowano 10 czerwca 2019 przez Krisada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike24 Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 To z czym te zestawy grały że dźwięk Ci się podobał ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 10 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 W momencie zakupu mogłem posłuchać jak graja ale niestety nie wiem jaki wzmacniacz był użyty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 (edytowany) Krisada, kupiłeś je ze względu na jakość dźwięku czy cenę? Pytam tak po prostu...😉 Jeśli cena była wyznacznikiem, OK. Teraz pozostaje Ci tylko dobrać do nich odpowiedni wzmak. Branża tudzież forumowicze pomogą😎 P.s. Może warto więc zadzwonić do człowieka/sklepu i spytać pod co były podpięte Twe kolumny? Edytowano 10 czerwca 2019 przez Pędrak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 10 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Szczerze jedno i drugie ładnie grały nie mogę powiedzieć a że cena myślę byla fajna kupiłem 2 zestawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 (edytowany) Najlepiej skontaktuj się ze sprzedawcą i zapytaj do czego te kolumny były podłączone i wtedy będziesz wiedział co kupić, skoro wypadły dobrze z tym wzmacniaczem. Edytowano 10 czerwca 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Krisada, MobyDick służy podobną radą; zrób tak. Najważniejsza Twoja satysfakcja z dobrego, TWOJEGO dźwięku😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 10 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Problem w tym ze osoba od której kupilem głośniki ma jakieś problemy ze zdrowiem nie chcialbym już jej zawracac glowy dlatego poprosiłem was o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 NO to może jak mu się trochę poprawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pędrak Napisano 10 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2019 Myślę, że grzeczny sms w tej kwestii nie urazi tej osoby. W końcu zostawiłeś w kieszeni człowieka "jakąś" kwotę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 W tej cenie dostaniesz używanego caspiana M2. Będzie to ciężki wzmacniacz do pobicia. Na prawdę klasa sama w sobie. Eskpozycyjny unison simply Italy, albo magnat ma 1000. Pożyczyć ci któryś do odsłuchu? Z używanych musical m6i w zasięgu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 11 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2019 (edytowany) Patrzę właśnie na ogłoszenia wcale nie tak łatwo dostać ten sprzęt o którym piszecie hehe Mniej więcej te modele o których było wspomniane kosztują w granicach 5tys zł więc który najlepiej wybrać? Chyba z wyjątkiem m6i koszt koło 12tys Edytowano 11 czerwca 2019 przez Krisada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Najlepiej używany caspian M2. M6i za 12? To jakaś paranoja. Chyba że nowy m6si. Używany m6i też powinien być w granicach 5-6 k Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2019 Ciepły wzmacniacz to dobry trop az a 5k masz spory wybór także nówek, gdzie nie musisz się martwić czy ktoś grzebał się we wzmacniaczu i jak bardzo dawał mu ognia https://sklep.rms.pl/nuprime-ida-8-ida8-zintegrowany-cyfrowy-wzmacniacz-stereo-2x100w-z-przetwornikiem-dac https://sklep.rms.pl/atoll-in100se-in-100-se-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-100w https://sklep.rms.pl/musical-fidelity-m3si-m3-si-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-85w-audiofilski https://sklep.rms.pl/exposure-2010s2d-amp-2010-s2d-wzmacniacz-zintegrowany-stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisada Napisano 13 czerwca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 czerwca 2019 (edytowany) Czy mógłby ktos zerknąć na ten sprzęt i powiedzieć czy się nadaje? Mogę go kupić za około 1500zl https://www.velleman.eu/products/view/?country=nl&lang=en&id=19149 Albo wspomniany wczesniej MUSICAL FIDELITY M3SI nowy za 2800zl Edytowano 13 czerwca 2019 przez Krisada Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2019 Tego wzmaka lampowego nie znam. Ale cena 2800 za m3si jest dobra. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts