krzysiek_web #1 Napisano 13 czerwca 2019 Panowie jaki polecicie porządny amplituner do 2000zł. Prosiłbym także o tańsze modele np. 1500zł itd. Coś wartego uwagi. Nie mam jeszcze kolumn ale obecnie działałby pod małymi głośniczkami od wieży (jednostka centalna padła, a muszę mieć coś do podłączenia pod PC), później zapewne jakieś porządne kolumny coś ala kino domowe (pod TV mam microlaby solo7c i fajnie grają). Prosiłbym o poradę, widziałem że dość dobrze polecanym jest RX-V485 ale zapytam Was bardziej znających się na rzeczy. PS> Nie zależy mi na pierdołach typu wi fi czy bluetooth (nawet lepiej gdyby tego nie było) ważne aby była dobra jakość i możliwość podłączenia kolumn np. 5.1 (TV, PC) coś w tym stylu inne mniejsze pierdoły mnie nie interesują. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #2 Napisano 13 czerwca 2019 Witaj, jeśli zależy Ci na jakości dźwięku, skupiłabym się na amplitunerami w cenach minimalnie ponad 2000 zł. Mam na myśli Onkyo TX-NR686 i Denon AVR-X2500H. Obydwa amplitunery są dobrze wyposażone, to nowoczesne urządzenia. Dźwiękowo Onkyo jest bardziej analityczne, szczegółowe, szybkie, swietnie sprawdzi się w kinie domowym. Denon jest bardziej miękki, ciepły, gęsty i plastyczny. Kwestia Twoich preferencji i konfiguracji kolumn. Jeśli natomiast szukasz urządzenia tańszego, moim zdaniem najlepszy będzie Denon AVR-X1500H. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Pamiętaj, że w przypadku zakupu zestawu z kolumnami w naszym salonie możesz liczyć na atrakcyjniejszą ofertę. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #3 Napisano 14 czerwca 2019 Teraz każdy nowy ma wifi bt i inne bajery jak to nazwałeś. W tej cenie sensowny z nowych modeli to Onkyo 686 i faktycznie denon x2500. Możesz też szukać modelu używanego starszego. Wówczas Onkyo serii 8. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rms.pl #4 Napisano 14 czerwca 2019 Szukaj używanego Onkyo 818. Tylko od prywatnej osoby. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krzysiek_web #5 Napisano 14 czerwca 2019 ok Panowie dzięki za info. Będę się rozglądał. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomek4446 #6 Napisano 14 czerwca 2019 37 minut temu, krzysiek_web napisał: ok Panowie dzięki za info. Będę się rozglądał. Jak chcesz coś naprawdę porządnego co jeszcze w stereo też zagra : https://allegro.pl/oferta/sony-str-db940-qs-flagowy-zadbany-5x100w-alu-panel-7996352033 możesz jeszcze poszukać STR db830 qs , ES -ów a szczególnie 50-ki nie polecam. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach