MariuszZ Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 2 godziny temu, Fafniak napisał: Dla spostrzegawczych Tam za selene stoi coś Jakieś 300B? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Może to dynamiczny dopalacz do basu. Ale to nie z 300B... Może to 2A3? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) 7 minut temu, audiowit napisał: Gratuluję. Szkoda tylko, że el34. Pewnie dynamika i bas leży i kwiczy. Ale oczywiście to krok do przodu w stosunku do Bright. Może być Nie skreślałbym EL 34. Moze same EL 34 (i też nie wszystkie) tak, ALE NA PEWNO nie zamienniki 6CA7. Mam okazje porównać u siebie. No i ...... proponuję posłuchać zanim cokolwiek napiszesz, bo mógłbyś bardzo się zdziwić. Na pewno lepiej niż 300B. No, ale to moje zdanie i nie zamierzam sie spierać. Edytowano 25 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 To wiem. Ale el34 nie dla mnie. Nie widzę perspektyw, potencjału, możliwości. Mocny charakter w kierunku przyjemności, słodkości, ciepła. Brrrrr pławienie się w miodzie. Może dla kogoś tak, dla mnie nie bardzo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) No, więc piszę - ZAMIENNIKI 6CA7. Słuchałeś? Jesli nie to proponuję. Różnica pomiędzy nimi a EL 34 EWIDENTNA. Miałem okazję posłuchac wzmacniacza , gdzie w stopniu końcowym pracowały 300B i .... nie chciałbym ich ZA DARMO. To tyle z mojej strony. No, ale jak wiadomo to tylko lampy stopnia końcowego. TYLKO. Za barwę i brzmienie w 80% odpowiadają lampy sterujące. Same EL 34 to jak Mullardy jako sterujące, też nie dla mnie. No chyba , że z EH jako lampami stopnia końcowego. Wtedy do przyjęcia🙂 Edytowano 25 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 W konia was zrobiłem, ale trochę pod wpływem wątku o różnicach w Haiku (z sąsiedniego forum) Jak zobaczyłem zużytą żarówkę 5000W - to nie mogłem sie powstrzymać No i trochę "przerobiłem" wirtualnie mój wzmacniacz. Ale na serio : Widzę ze jest sporo osób które traktują na równi manufaktury i firmy "ogólnie znane" od lat w branży. Manufaktura z założenia ma inny sposób i styl produkowania i tyle. W przypadku Haiku fajnie ze są egzemplarze pokazowe, ale nadal niepokoi możliwość dostania "trochę innego wzmacniacza" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) @Fafniak - miałem okazję trochę ,,poprzebywać,, z dala od Polski i mogę powiedzieć jedno - polskie konstrukcje lampowe, oprócz LAMPIZATORA, najdroższe i cenione są TYLKO w Polsce. Za granicą to jest już zupełnie inaczej niż CHCĄ polscy producenci . Tam polski wzmacniacz niekoniecznie jest uważany za najlepszy na świecie. Nawet pomimo wielkich starań o wygląd zewnętrzny. I niewiele pomagają peany na rynku polskim. Tam liczy sie to co słychac, a słychac różnie. Nie zawsze najlepiej, jak to usiłują wmawiać polscy producenci. Edytowano 25 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 4 minuty temu, Fafniak napisał: ale nadal niepokoi możliwość dostania "trochę innego wzmacniacza" Zawsze możesz "trochę inny" zastąpić synonimem unikatowy, niepowtarzalny, jedyny i czerpać z tego fun Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 Chyba, że kupujesz z drugiej ręki i nie wiesz o radosnej twórczości klienta.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) No, tak i dlatego trzeba albo zdać się na całkowity custom pod własne preferencje, czyli włąsciwie prototyp, albo szukać konstrukcji znanych i uznanych. Wtedy ma się jakąś tam pewność co do konstrukcji. Edytowano 25 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 5 minut temu, Rega napisał: @Fafniak - miałem okazję trochę ,,poprzebywać,, z dala od Polski i mogę powiedzieć jedno - polskie konstrukcje lampowe, oprócz LAMPIZATORA, najdroższe i cenione są TYLKO w Polsce. Za granicą to jest już zupełnie inaczej niż CHCĄ polscy producenci . Tam polski wzmacniacz niekoniecznie jest uważany za najlepszy na świecie. Nawet pomimo wielkich starań o wygląd zewnętrzny. I niewiele pomagają peany na rynku polskim. Tam liczy sie to co słychac, a słychac różnie. Nie zawsze najlepiej, jak to usiłują wmawiać polscy producenci. Rozumiem. Ja mam wzmaka na średnim poziomie i mi to wystarcza, ciężko mi powiedzieć na jakim poziomie realnie plasuje się w międzynarodowej "konkurencji". Musiałbym mieć w domu możliwość porównania. A teraz bardziej zalezy mi na nowej muzyce niż przerzucaniu gratów. Słuchałem płaszczki i jakiegoś jeszcze innego lampowca (poważnego - zagramanicznego) słuchałem fatmana i jeszcze kilku. Z pamięci i z różnych warunków odsłuchowych - Haiku wygrywa ale któ wierzy we własną pamięć? a jak się weźmie do tego różne warunki ? Kolejna sprawa to coś jak ten mit "że pieniadze nie mają narodowości" , własne preferencje testujących itd. itp. 12 minut temu, MariuszZ napisał: Zawsze możesz "trochę inny" zastąpić synonimem unikatowy, niepowtarzalny, jedyny i czerpać z tego fun No jednak nie 4 godziny temu, adamnl napisał: @Fafniak Niesamowicie wyglądają te lampki. Bardzo mi się podoba, gratuluję i troszkę tej niebiesko różowej poświaty zazdroszczę. Niebiesko różowa poświata to efekt fioletowej sciany i świecącego monitora komputerowego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 października 2021 Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) Np przytoczony Fatman to, że się tak wyrażę, zabawka, niewiele warta. Np w Danii , gdzie dane mi było trochę pomieszkać, można go kupić w cenie, połowy najtańszego odkurzacza. Edytowano 25 października 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2021 (edytowany) 7 minut temu, Rega napisał: Np przytoczony Fatman to, że się tak wyrażę, zabawka, niewiele warta Ciekawe dlaczego akurat tego wybrałeś ( a nie stingray-a ) Powiem tak - wraz z kolumnami triangla i gramofonem z dobrą wkładką stworzył tak przestrzenny spektakl że nigdy więcej czegoś takiego nie słyszałem, no ale to przecież zabawka Edytowano 25 października 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Wybrałem Fatmana bo miałem okazję usłyszeć go w akcji. Co prawda jedynie w HiFi Klubben a nie w warunkach domowych, ale ani jego brzmienie, ani nawet wygląd (ze stacją dokującą chyba do Iphona i DACem) nie zrobił na mnie wrażenia. To tyle na temat dlaczego akurat Fatman. Wiem, że są inne modele Fatmana i może tamte są ok, ale akurat ta hybryda nie była zbyt dobrze grająca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 października 2021 (edytowany) 4 godziny temu, Rega napisał: To tyle na temat dlaczego akurat Fatman. Wiem, że są inne modele Fatmana i może tamte są ok, ale akurat ta hybryda nie była zbyt dobrze grająca. I właśnie ten szajs z trainglami zrobił robotę Edytowano 26 października 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Mnie NIC do tego co kto lubi🙂. Jak zwykle opisuję własne wrażenia i nikomu niczego nie narzucam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Podsumowując o co chodzi w tym temacie ? Co Fafniak zmienił w swoim wzmaku ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 26 października 2021 Udostępnij Napisano 26 października 2021 Chyba jakąś lampę, która miała być przebojem 😄 ... to taka przygoda z audio życiem i forumowymi refleksjami. 2 godziny temu, Rega napisał: Jak zwykle opisuję własne wrażenia i nikomu niczego nie narzucam. mam nieodparte wrażenie, że o to w tym wszystkim chodzi 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Dnia 26.10.2021 o 18:52, Kubakk napisał: Podsumowując o co chodzi w tym temacie ? Co Fafniak zmienił w swoim wzmaku ? nic - dorobiłem 2 lampy w programie graficznym - ale uprzedzałem że dla spostrzegawczych - pała, nie zdałeś 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 1 minutę temu, Fafniak napisał: nic - dorobiłem 2 lampy w programie graficznym - ale uprzedzałem że dla spostrzegawczych - pała, nie zdałeś 🤣 Te z tyłu takie duże ? To widziałem od razu i się dziwiłem gdzie one tam się zmieściły jak haiku nie jest tak głęboki + nie robi po2 prostowników raczej Myślałem ,że jakieś NOS lampy zostały zapodane za grube $$$ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 Nie mogłem się opanować : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 Made in Mexico , fuuuj , gdyby to była wersja made in Canada to mógłbyś pewnie "zarobić" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 no tak.. I jeszcze dopisać KEN-RAD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 października 2021 Udostępnij Napisano 28 października 2021 KEN-RAD to tylko jak zabarwisz połowę na czarno , lepiej MARCONI Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 28 października 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2021 zobaczę jakie mam spreje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts