audiowit Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 Kuba opowiadaj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Zrobię mały off-top: Co to za lampy ? Tzn że ECC83 to wiem 😁 @audiowit - może Ty podrzucisz mi jakieś info ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Gdzieś, kiedyś widzialem te lampy. Ale sobie nie przypomnę. Widzisz parametry? Ich sparowanie jest...watpliwe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Szczerze mówiąc nie znam się na tych parametrach, dlatego zamieszczam foto. Po prostu nie wiem czy takie różnice w nich to znaczy że jest w miarę okej czy ogólnie lipa. Człowiek twierdzi, że to Brimar..... Wpisując w google CV 4004 najczęściej pokazuje Mullardy z takim oznaczeniem. Opakowania tych lamp to Valve Electronic....pytam ponieważ już ,,zgłupiałem" , ale......odpuszcze je sobie najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=CV+4004&_sacat=0 na ebay pokazuje mullard i brimar ecc83 , być może różny branding a ta sama fabryka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Dzięki Kuba za info. Hmmmmm........Witold twierdzi, że słabe parametry, gość chce 500zł - muszę odpuścić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Z lamp mocy mam RFT i mam Tesle. Jedne i drugie są świetne. Sterujące mam Tungsram. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Czizas! Ale jaki typ? Kamil, potrzebne są kody. Nadruki niewiele powiedzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 42 minuty temu, audiowit napisał: Czizas! Ale jaki typ? Kamil, potrzebne są kody. Nadruki niewiele powiedzą. Trzeba Kamil000 nasłać na Artura co by zapytał o telefunkeny może Kamil000 masz haiku bright-a ? hmm Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Tak @Kubakk, mam Bright MK3. @audiowit mam tylko to info, które widzisz na foto. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 1 minutę temu, Kamill00 napisał: Tak @Kubakk, mam Bright MK3. @audiowit mam tylko to info, które widzisz na foto. Tam seryjnie są ecc83 electro harmonixa ? Jeśli tak to warto by było w coś lepszego zainwestować. Mnie jutro mam nadzieję dojadą jeszcze lampy , masakra z DPD 3 dni obierali pakę , zresztą z dostawami podobnie mają - wakacje ... A na piątek może dojedzie coś pod REW , pod pokazanie zdalnie Wam jak to u mnie brzmi wszystko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 (edytowany) @Kubakk ja miałem seryjnie 6N2P-EW Przerobiłem u @Audio Autonomy na ECC83. Obecnie żongluję między Philips Miniwatt (lata 60'), nowymi Gold Lion-ami, a Tungsgram (nie pamiętam z jakich lat) Na ten moment więcej gram na Sansui ( jeszcze się nie nacieszyłem od tygodnia) więc w Haiku włożone są Gold Lion natomiast Philips miniwatt siedzi sobie w pre gramofonowym. Wiadomo jak jest ciężko z dostępnością porządnych Mullardów, Telefunkenów....... więc mam ochotę wrzucić w Haiku na przykład Teslę e83cc tylko pytanie czy jest sens wydawać ok. 1000 zł na lampy, które w hybrydę wniosą....... i tu rodzi się pytanie co właśnie wniosą. Edytowano 7 sierpnia 2019 przez Kamill00 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Telefunkeny ecc83 są dostępne z pewnego źródła , sam słyszysz czy inne sterujące zmieniają brzmienie czy nie 1000zł za parę lamp ecc83 do hybrydy to wg mnie za dużo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Kamil o typie lamp nie bylo do Ciebie. A w/g mnie warto. Wszystko w audio jest wzgledne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Kamil, nie kupuj tesli. Szkoda pieniędzy. Masz na czym grać wiec sobie dołóż i za 400-500zł kup cos ciekawszego. Nie musi być to od razu telefunken. Na brzmienie wzmacniacza nie ma tylko wplyw lampa sterująca i jej cena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Napisałem kilka miesięcy temu że chce (muszę) zmienić kolumny......od tamtej pory kupiłem DACa, szpulowca, ze 4 kable, listwe, zasilacz ULPS, drugi wzmacniacz, 2 panele z MA i dwie lampy. Publicznie, a forum mi świadkiem: dopóki nie zmienię kolumn to STOP z inwestycjami we ,,wszystko dookoła" 😁😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) Słodkości przybyły Edytowano 8 sierpnia 2019 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Na bogato Jak brzmienie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Za tydzień bedzie wiedział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 To w między czasie mały rebus , po co mi to ? PS: mnie dziś też para małych M przybyła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 (edytowany) Płot bedziesz naprawiał? Edytowano 8 sierpnia 2019 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Tylko po co Ci przy naprawie siatki impulsator kinetyczno-punktowy?... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 @Kubakk demontujesz stare tunery w poszukiwaniu lamp? 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 @Fafniak - Twoje życzenia się spełniły! Dziś dotarla do mnie (reklamowana) lampa Psvane 6CA7 z Chin. Dobrana zgodnie z parametrami poprzedniej. Wielkie dzięki dla Kolegi Audio Autonomy. On trzymal rękę na pulsie i tylko dzięki Niemu mogę porównać dzialanie z innymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 To świetnie @Rega Co prawda nie bardzo rozumiem co do tej sprawy ma @Audio AutonomyAutonomy ale ważne że pozytywne zakończenie. To za jakiś czas opisz wrażenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts