Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Szczerze mówiąc nie znam się na tych parametrach, dlatego zamieszczam foto.

Po prostu nie wiem czy takie różnice w nich to znaczy że jest w miarę okej czy ogólnie lipa.

Człowiek twierdzi, że to Brimar..... Wpisując w google CV 4004 najczęściej pokazuje Mullardy z takim oznaczeniem. Opakowania tych lamp to Valve Electronic....pytam ponieważ już ,,zgłupiałem" , ale......odpuszcze je sobie najlepiej.

Napisano
42 minuty temu, audiowit napisał:

Czizas! Ale jaki typ?

Kamil, potrzebne są kody. Nadruki niewiele powiedzą. 

Trzeba Kamil000 nasłać na Artura co by zapytał o telefunkeny może ;) Kamil000 masz haiku bright-a ? hmm

Napisano
1 minutę temu, Kamill00 napisał:

Tak @Kubakk, mam Bright MK3.

@audiowit mam tylko to info, które widzisz na foto.

Tam seryjnie są ecc83 electro harmonixa ? Jeśli tak to warto by było w coś lepszego zainwestować.

Mnie jutro mam nadzieję dojadą jeszcze lampy , masakra z DPD 3 dni obierali pakę , zresztą z dostawami podobnie mają - wakacje ...

A na piątek może dojedzie coś pod REW , pod pokazanie zdalnie Wam jak to u mnie brzmi wszystko :D

Napisano (edytowany)

@Kubakk ja miałem seryjnie 6N2P-EW

Przerobiłem u @Audio Autonomy na ECC83.

Obecnie żongluję między Philips Miniwatt (lata 60'), nowymi Gold Lion-ami, a Tungsgram (nie pamiętam z jakich lat)

Na ten moment więcej gram na Sansui ( jeszcze się nie nacieszyłem od tygodnia) więc w Haiku włożone są Gold Lion natomiast Philips miniwatt siedzi sobie w pre gramofonowym.

Wiadomo jak jest ciężko z dostępnością porządnych Mullardów,  Telefunkenów....... więc mam ochotę wrzucić w Haiku na przykład Teslę e83cc tylko pytanie czy jest sens wydawać ok. 1000 zł na lampy, które w hybrydę wniosą....... i tu rodzi się pytanie co właśnie wniosą.

Edytowano przez Kamill00
Napisano

Kamil, nie kupuj tesli. Szkoda pieniędzy. Masz na czym grać wiec sobie dołóż i za 400-500zł kup cos ciekawszego. Nie musi być to od razu telefunken. Na brzmienie wzmacniacza nie ma tylko wplyw lampa sterująca i jej cena.

Napisano

Napisałem kilka miesięcy temu że chce (muszę) zmienić kolumny......od tamtej pory kupiłem DACa, szpulowca, ze 4 kable, listwe, zasilacz ULPS, drugi wzmacniacz, 2 panele z MA i dwie lampy.

Publicznie, a forum mi świadkiem: dopóki nie zmienię kolumn to STOP z inwestycjami we ,,wszystko dookoła" 😁😁

Napisano

@Fafniak - Twoje życzenia się spełniły! Dziś dotarla do mnie (reklamowana) lampa Psvane 6CA7 z Chin. Dobrana zgodnie z parametrami poprzedniej. Wielkie dzięki dla Kolegi Audio Autonomy. On trzymal rękę na pulsie i tylko dzięki Niemu mogę porównać dzialanie z innymi.