Jaroboss Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Witam tak jak w temacie jaki bardzo dobry kabel polecicie do mojego subwoofera a mam Xtz Cinema series sub 1x12 i chce wykorzystywać jego pełne możliwości i nie byc ograniczony marna jakością kabla dzięki z góry 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Witaj, Dobre kable do suba a nie drogie robi Oehlbach i Wireworld. A w jakiej kwocie szukasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroboss Napisano 1 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Kwota dowolna tylko zależy mi na tym by byl wysokiej jakości i nie ograniczał w żadnym stopnia możliwości mojego suba😊 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 Melodika MDSW15 Kabel do subwoofera (RCA-RCA) Purple Rain - wg mnie bardzo dobry kabel , mocniejszy sygnał a tym samym przyjeb**** przy oglądaniu filmów względem marketowego badziewia. Jeśli masz na 2 chinche to Melodika MDSWY05 Kabel do subwoofera typu Y (RCA-2xRCA) Purple Rain Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkliroj Napisano 2 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2019 Przy okazji doboru kabla do suba. To jaki typ powinienem zastosować przy połączeniu ampli Denona X2600H do Klipscha R-100SW. Pojedynczy czy podwójny (Y). Czy w moim przypadku będzie jakaś różnica w odsłuchu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaroboss Napisano 3 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2019 Dzięki kubakk za info a co myślicie o Oehlbach NF 214? I porównując go do wyżej wspomnianej melodiki który lepszy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 6 sierpnia 2019 Kabel typowy 1-1 nie żaden Y. W Klipschach złącze jest zmostkowane. Jak cena nie ma znaczenia to zapraszam po Nordosta A tak poważnie to śmiało ten Oehlbach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkliroj Napisano 16 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 16 sierpnia 2019 Chciałem podczas remontu ukryć kabe w ścianach w tym ten od suba i pomyślałem o zastosowaniu gniazdek (jak na screenie), ale okazuje się że do takiego gniazdka kabel po prostu przylutowuje się. To co, mam wziąć zwykły kabel miedziany np 2x3,5 wsadzić w ścianę przylutować do gniazdek a następnie dopiero podłączyc krótkimi kablami od gniazdek do suba i ampli. I co wtedy z tymi gadkami jak to kabel (właściwy wpływa na brzmienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 Dnia 16.08.2019 o 07:36, Darkliroj napisał: To co, mam wziąć zwykły kabel miedziany np 2x3,5 wsadzić w ścianę przylutować do gniazdek a następnie dopiero podłączyc krótkimi kablami od gniazdek do suba i ampli. I co wtedy z tymi gadkami jak to kabel (właściwy wpływa na brzmienie. Do kolumn są przewody które możesz umieścić w peszelach i zagipsować w ścianie , do subwoofera nie polecam takich kombinacji, a z pewnością już nie z kablem 2x 3,5 mm2. Z doświadczenia wiem , że kabel do subwoofera powinien być przede wszystkim dobrze ekranowany i mieć dobrze siedzące w gniazdach wtyki RCA . Subwoofer ma to do siebie , że jest czuły na zakłócenia i skubany potrafi brumić Rozważ zakup odpowiedniego odcinka gotowego kabelka i ewentualnie schowanie go w listwie przypodłogowej , lub kabla coaxial z metra i dolutowanie wtyczek RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2019 Wszystko powiedział tomek. zgadza się. Najważniejsze to ekranowanie i solidne zaciski. Tutaj tego nie będzie. My robiąc instalacje. Wkładamy cały GOTOWY kabel w ścianę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 Dnia 20.08.2019 o 13:25, tomek4446 napisał: Do kolumn są przewody które możesz umieścić w peszelach i zagipsować w ścianie , do subwoofera nie polecam takich kombinacji, a z pewnością już nie z kablem 2x 3,5 mm2. Z doświadczenia wiem , że kabel do subwoofera powinien być przede wszystkim dobrze ekranowany i mieć dobrze siedzące w gniazdach wtyki RCA . Subwoofer ma to do siebie , że jest czuły na zakłócenia i skubany potrafi brumić Rozważ zakup odpowiedniego odcinka gotowego kabelka i ewentualnie schowanie go w listwie przypodłogowej , lub kabla coaxial z metra i dolutowanie wtyczek RCA. Sama prawda. Dlatego tylko Melodika z podwojnym ekranem o pokryciu 99%, przy czym Oehlbach nie informuje o tym jak szczelny jest jego ekran https://sklep.rms.pl/kable-do-subwoofera-rca/0,melodika#ProductFilters Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkliroj Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 6 godzin temu, rms.pl napisał: Sama prawda. Dlatego tylko Melodika z podwojnym ekranem o pokryciu 99%, przy czym Oehlbach nie informuje o tym jak szczelny jest jego ekran https://sklep.rms.pl/kable-do-subwoofera-rca/0,melodika#ProductFilters Tak też zrobię, peszel w ścianę, żeby mieć możliwość przesuwania kabla pomiędzy subem a amplem, potem kabel w rure i gotowe. A kabel kupie najprawdopodobniej ten https://sklep.rms.pl/melodika-mdsw40-kabel-do-subwoofera-rca-rca-purple-rain-4m może ktos powie że to też nie wiadomo co, ale więcej na taki kabel nie wydam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 21 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2019 Spokojnie ten kabel melodiki wystarczy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 22 sierpnia 2019 Zapraszam po cenę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 Wchodzę w temet ale u mnie też remont. Mogę kupić kabel do suba na metry (taki lepszy uniwersalny) i potem założyć wtyki RCA ? Mam już zostawiony peszel o średnicy wewnętrznej 12 mm . Potrzebuję 10 mb. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 5 minut temu, rd168 napisał: Mogę kupić kabel do suba na metry (taki lepszy uniwersalny) i potem założyć wtyki RCA ? Oczywiście. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2019 Możesz jeśli zrobisz to dobrze. Jeśli sub będzie buczał. To najpierw sprawdź jeszcze raz zarobione rzez siebie wtyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rd168 Napisano 27 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: Możesz jeśli zrobisz to dobrze. Jeśli sub będzie buczał. To najpierw sprawdź jeszcze raz zarobione rzez siebie wtyki. Wysłałem priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts