Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam tak jak w temacie jaki bardzo dobry kabel polecicie do mojego subwoofera a mam Xtz Cinema series sub 1x12 i chce wykorzystywać jego pełne możliwości i nie byc ograniczony marna jakością kabla dzięki z góry 😉

Napisano

Melodika MDSW15 Kabel do subwoofera (RCA-RCA) Purple Rain - wg mnie bardzo dobry kabel , mocniejszy sygnał a tym samym przyjeb**** przy oglądaniu filmów względem marketowego badziewia.

Jeśli masz na 2 chinche to Melodika MDSWY05 Kabel do subwoofera typu Y (RCA-2xRCA) Purple Rain

• 2 weeks later...
Napisano

Chciałem podczas remontu ukryć kabe w ścianach w tym ten od suba i pomyślałem o zastosowaniu gniazdek (jak na screenie), ale okazuje się że do takiego gniazdka kabel po prostu przylutowuje się. To co, mam wziąć zwykły kabel miedziany np 2x3,5 wsadzić w ścianę przylutować do gniazdek a następnie dopiero podłączyc krótkimi kablami od gniazdek do suba i ampli. I co wtedy z tymi gadkami jak to kabel (właściwy wpływa na brzmienie.

Screenshot_2019-08-16 Gniazdo RCA ścienne podtynkowe terminal 1RCA(1).png

Screenshot_2019-08-16 Gniazdo RCA ścienne podtynkowe terminal 1RCA.png

Napisano
Dnia 16.08.2019 o 07:36, Darkliroj napisał:

To co, mam wziąć zwykły kabel miedziany np 2x3,5 wsadzić w ścianę przylutować do gniazdek a następnie dopiero podłączyc krótkimi kablami od gniazdek do suba i ampli. I co wtedy z tymi gadkami jak to kabel (właściwy wpływa na brzmienie.

Do kolumn są przewody które możesz umieścić w peszelach i zagipsować w ścianie , do subwoofera nie polecam takich kombinacji, a z pewnością już nie z kablem 2x 3,5 mm2. Z doświadczenia wiem , że kabel do subwoofera powinien być przede wszystkim dobrze ekranowany i mieć dobrze siedzące w gniazdach wtyki RCA . Subwoofer ma to do siebie , że jest czuły na zakłócenia i skubany potrafi brumić :) Rozważ zakup odpowiedniego odcinka gotowego kabelka i ewentualnie schowanie go w listwie przypodłogowej , lub  kabla coaxial z metra i dolutowanie wtyczek RCA.

Napisano
Dnia 20.08.2019 o 13:25, tomek4446 napisał:

Do kolumn są przewody które możesz umieścić w peszelach i zagipsować w ścianie , do subwoofera nie polecam takich kombinacji, a z pewnością już nie z kablem 2x 3,5 mm2. Z doświadczenia wiem , że kabel do subwoofera powinien być przede wszystkim dobrze ekranowany i mieć dobrze siedzące w gniazdach wtyki RCA . Subwoofer ma to do siebie , że jest czuły na zakłócenia i skubany potrafi brumić :) Rozważ zakup odpowiedniego odcinka gotowego kabelka i ewentualnie schowanie go w listwie przypodłogowej , lub  kabla coaxial z metra i dolutowanie wtyczek RCA.

Sama prawda. Dlatego tylko Melodika z podwojnym ekranem o pokryciu 99%, przy czym Oehlbach nie informuje o tym jak szczelny jest jego ekran :) 

https://sklep.rms.pl/kable-do-subwoofera-rca/0,melodika#ProductFilters

Napisano
6 godzin temu, rms.pl napisał:

Sama prawda. Dlatego tylko Melodika z podwojnym ekranem o pokryciu 99%, przy czym Oehlbach nie informuje o tym jak szczelny jest jego ekran :) 

https://sklep.rms.pl/kable-do-subwoofera-rca/0,melodika#ProductFilters

Tak też zrobię, peszel w ścianę, żeby mieć możliwość przesuwania kabla pomiędzy subem a amplem, potem kabel w rure i gotowe. A kabel kupie najprawdopodobniej ten

https://sklep.rms.pl/melodika-mdsw40-kabel-do-subwoofera-rca-rca-purple-rain-4m

może ktos powie że to też nie wiadomo co, ale więcej na taki kabel nie wydam.

Napisano

Wchodzę w temet ale u mnie też remont.

Mogę kupić kabel do suba na metry (taki lepszy uniwersalny) i potem założyć wtyki RCA ?

Mam już zostawiony peszel o średnicy wewnętrznej 12 mm .

Potrzebuję 10 mb.