Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
6 minut temu, Tomasz S. napisał:

@Kashmir przede wszystkim mniej wygodnie oraz mniej ekologicznie. Po co uruchamiać TV ,żeby posłuchać muzyki. Kup chromecast audio za 100zł i przestań się zastanawiać :)

Wygoda wygodą, bardziej zalezy mi na jakości. Wiec jak to jest w tym przypadku? 

Napisano (edytowany)

Google już chyba uśmiercił Chromcast Audio https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/sprzet/google-konczy-z-chromecastem-audio/9dvfvll Pewnie nadal jest do kupienia, ale jak skończą się aktualizacje to wiadomo.

EDIT:
Masz dobry wzmacniacz z dobrym DAC-iem. Aby wykorzystać te możliwości poszukałbym streamer-a z wyjściem optycznym. Ale to już niestety będą dużo większe pieniądze niż chromecast.

Edytowano przez marcinc
Napisano

Tak Piotr takie wpisy "ekspertów "zostają w sieci.

15 godzin temu, seba3002 napisał:

Jeżeli nie przeszkadza Ci włączony TV ja zostałbym przy tej opcji. Ewentualnie chromecast audio. I tak jeśli podlaczysz to optykiem w obu przypadkach za obróbkę dźwięku będzie odpowiadać dac w Twoim wzmacniaczu. Pozdrawiam. 

Napisano

Oj tam,oj tam.

Jak dla mnie tv i Chromecast grały podobnie.

Wygoda użytkowania na + dla Chromecast vs Panasonic as640.

Chromecast jest naprawdę świetny i wygrywa z droższymi rozwiązaniami (wg mnie ieast m30 pro).Jako podstawowy odtwarzacz nada się świetnie, jednak jak chcesz więcej to warto rozejrzeć się za czymś innym,np malina?

Napisano
4 godziny temu, tomaz75 napisał:

Rozumiem, że w ślepym teście potrafiłbys stwierdzić czy źródło dźwięku to tv czy chromecast, ekspercie 😊? Tym bardziej, że spotify to mp3. 

Napisano
6 godzin temu, tomaz75 napisał:

Niech zostaną. Miałem okazję kilku krotnie możliwość sprawdzać to źródło. No serio no nie wiem co można więcej opisać. Jest źle i tyle. Zwłaszcza jeśli ktoś ma już jakiś normalny sprzęt. 

Napisano
15 godzin temu, seba3002 napisał:

Nie będę się spieral ale też miałem okazję testować i jakoś po optyku różnicy nie zauważyłem. Być może głuchy jestem 😊. Pozdrawiam. 

Ale względem czego?

Spotify po optyku z TV vs Spotify z CXN vs Spotify z maliny?

Napisano

Chromecast audio vs TV. Obydwa podłączone po optyku poprzez zewnętrzny DAC do wzmacniacza Cyrus one. Niestety ja nie potrafiłem stwierdzić różnic w graniu. Ale nie wykluczam, że inni je usłyszą. Jest to tylko i wyłącznie moja opinia. Pozdrawiam.