emailcu Napisano 21 listopada 2019 Udostępnij Napisano 21 listopada 2019 Witam, w zwiazku z zblizajacym sie black friday szukam monitorow wraz ze wzmacniaczem w granicach 2000-2500max zlotych pomieszczenie ma okolo 20m2, siedzimy blisko telewizora/glosnikow. Aktualnie posiadam Polk Magnifi Mini, aczkolwiek jakosc z jego wbudowanego chromecasta odbiega od idealu. W oko wpadly mi Elac debut b52 oraz Dali spektor 2. Jaki wzmacniacz zagra z nimi dobrze ? Ewentualnie co polecacie ? Chcialbym aby wzmacniacz mial karte sieciowa. Czy bedzie szansa cos skompetowac na nadchodzacych wyprzedazach w moich widelkach cenowych ? Zainteresowalem sie stereo ale niestety wybor jest tak ogromny ze glowa az boli. slucham glownie Rock/metal/hiphop/electro Jak ktos cos doradzi bede bardzo wdzieczny ! To moj pierwszy post dziekuje za wyrozumialosc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Spektor to mocno przeciętne monitory pod stereo. Elac B5 niby lepiej ale.mi też nie do końca leżą. Elac b6 to jest to! Nasycone głębokie brzmienie , polecam. Ewentualnie Polk audio rtia3, dali ale model zensor 3 lub magnat 723. W zależności od tego jaki model kolumn wybierzesz to polecam Onkyo 8250 albo Yamahę 602. Oczywiście mała szansa aby dostać to za 2500 ale już pod 3k się uda. A jeśli masz być znowu połowicznie zadowolony bo to już jak chcesz. Chyba że sprzęt używany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Witaj, jeśli dorzucasz parę złotych, będziemy w stanie zaproponować Ci kilka naprawdę dobrych konfiguracji. W granicach 3000 zł. masz Onkyo TX-8250 z Heco Aurora 300 oraz moim zdaniem jeszcze trochę lepszy Onkyo TX-8250 z Monitor Audio Bronze 2. Ewentualnie podobne zestawy na Yamaha R-N402D. Jeśli 2500 zł. to maksymalna kwota, pozostaje zestaw Yamaha R-N303D z Pylon Audio Pearl Monitor. Zapraszam serdecznie na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emailcu Napisano 22 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Dziękuje za opinie, Zdecydowanie wolałbym zmieścić się w 2500, taki zestaw 303 + pearl będzie miał mięsko przy rockowych kawałkach ? Za dobrą cenę bym się skusił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emailcu Napisano 23 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 a czy odtwarzacz sieciowy moze dzialac bez wzmacniacza ? czy moglbym podlaczyc monitory np do pioneera n30ae ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 24 listopada 2019 Udostępnij Napisano 24 listopada 2019 Nie mozna musi byc wzmacniacz chyba ze jakies aktywne monitory. https://www.pioneer-audiovisual.eu/sites/default/files/datasheets/english/N-30AE.pdf Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 Dnia 22.11.2019 o 12:31, emailcu napisał: Dziękuje za opinie, Zdecydowanie wolałbym zmieścić się w 2500, taki zestaw 303 + pearl będzie miał mięsko przy rockowych kawałkach ? Za dobrą cenę bym się skusił Nie będzie miał. 303 to słaby klocek. Jasny, bezmięsny. Raczej wege. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emailcu Napisano 25 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 11 godzin temu, S4Home napisał: Nie będzie miał. 303 to słaby klocek. Jasny, bezmięsny. Raczej wege. poleć jakieś zestawy do rocka S4Home proszę, mój budżet znasz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 25 listopada 2019 Udostępnij Napisano 25 listopada 2019 No jeśli chcesz zmieścić się w kwocie 2.500 zł to wybrałbym Yamahę RN 402 z głośnikami Jamo S 803. Od taka propozycja. Ostatnio słyszałem te monitory, aż się zdziwiłem co potrafią! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Miras nie no teraz to pojechałeś?!?! 🙃 Jak widziałem twoje porady wcześniej no widziałem że coś wiesz, orientujesz sie. Ale Yamaha 402 z jamo 803????? Proszę cię popraw ta wypowiedź. Te jamo w kinie są słabe, w stereo to tragedia. A Yamaha 402 to podstawowy klocek, nie dużo lepszy od 303. 12 godzin temu, emailcu napisał: poleć jakieś zestawy do rocka S4Home proszę, mój budżet znasz Dnia 22.11.2019 o 08:18, S4Home napisał: Spektor to mocno przeciętne monitory pod stereo. Elac B5 niby lepiej ale.mi też nie do końca leżą. Elac b6 to jest to! Nasycone głębokie brzmienie , polecam. Ewentualnie Polk audio rtia3, dali ale model zensor 3 lub magnat 723. W zależności od tego jaki model kolumn wybierzesz to polecam Onkyo 8250 albo Yamahę 602. Oczywiście mała szansa aby dostać to za 2500 ale już pod 3k się uda. A jeśli masz być znowu połowicznie zadowolony bo to już jak chcesz. Chyba że sprzęt używany? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Mamy 1000zł taniej taki zestaw w Black Friday. Wzmacniacz ma Wi-Fi, działa to bardzo sprawnie, gra barwnym analogowym dźwiękiem. Monitory są ustawne, całość dobrze brzmieniowo spasowana. Można z czasem dołożyć subwoofer. https://sklep.rms.pl/polk-audio-omni-a1-melodika-bl20-bl-20-zestawy-stereo-wieza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 26 listopada 2019 Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 Dnia 21.11.2019 o 23:51, emailcu napisał: Jak ktos cos doradzi bede bardzo wdzieczny ! Yamaha A-S301 + Polk Audio Signature S20E. Napisz do branzy na priv o cene i spokojnie zmiescisz sie w Twoim budzecie. Pamietaj tez o dobrych kablach glosnikowych najlepiej do tego zestawu cale miedziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emailcu Napisano 26 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 listopada 2019 chyba pojde w elac b6 i 8250 od onkyo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2019 Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 Dobry wybór. Mój typ od początku. Chcesz zobaczyć jak gra to pisz albo dzwoń do nas o wypożyczenie i cenę. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts