Jarek Nakielny Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Witam forumowiczów, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad odtwarzaczem sieciowym. Zastanawiam się nad Marantz NA 6005 lub NA 6006. Wzmacniacz który posiadam to PM 6006 i kolumny podstawkowe Polk Signature S20E. Rozpiętości muzyczne których słucham są dość szerokie bo od muzyki współczesnej, przez klasykę, po ciężki noise i eksperymenty. Może mielibyście jakieś typy poza tymi dwoma wymienionymi klockami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Witaj, moim zdaniem zdecydowanie najlepszą dla Ciebie opcją będzie wspomniany Marantz NA6006. Poza idealnym wzorniczo uzupełnieniem systemu, to odtwarzacz oparty na bardzo stabilnej platformie Heos, dodatkowo oferujący wysoką jakość dźwięku. Alternatywy - spójrz na Cambridge Audio CXN v2, w naszej ofercie Black Friday o kilkadziesiąt procent tańszy, to jeden z lepszych odtwarzaczy w swoim budżecie. Jest jeszcze Audiolab 6000N, oparty na systemach otwartych DTS Play:Fi. Przy swojej cenie wybitna jakość dźwięku i dobra obsługa, duża możliwości. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne oferty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Marantz spoko, ale Onkyo dłużej wspiera swoje urządzenia https://sklep.rms.pl/onkyo-ns-6130-ns6130-sieciowy-odtwarzacz-strumieniowy-audio-hi-res-z-fireconnect-spotify Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Jeśli tylko budżet pozwala, to najlepszym uzupełnieniem PM6006 jest oczywiście NA6006. Będziesz mógł je spiąć razem i sterować obydwoma z jednego pilota i aplikacji. Jeśli weźmiesz urządzenie innej firmy to stracisz możliwość regulacji głośności we wzmacniaczu z poziomu Apki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 NA6006,bardzo dobra sieciówka,mam to wiem ;) nie bierz NA6005 choć tańsza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Nakielny Napisano 28 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 2 godziny temu, S-Works napisał: NA6006,bardzo dobra sieciówka,mam to wiem nie bierz NA6005 choć tańsza Ok a co sprawia, że 6005 nie rekomendujesz? Różnica cenowa jest znaczna bo o ok. 1000 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Generalnie jest zasada że sprzęt sieciowy bierze się jak najnowszy,nowe sterowniki,szybsze karty,lepsze oprogramowanie,obsługa większej ilości urządzeń itd, To tak samo jak miałbyś kupić np. router,zawsze lepiej kupić nowszy i szybszy niż kilkuletni. Inne elementy toru co do wieku już nie są takie istotne,bo wzmacniacz to wzmacniacz,cd to cd i nic w zasadzie się tam nie zmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Uważam że naturalnym wyborem do tego systemu jest jednak znacznie poprawiony NA6006. W czarnopiątkowej ofercie u nas warto zwrócić uwagę na CXN V2 https://s4home.pl/kategoria-produktu/black-friday/ Chodź nie wiem czy nie będzie to przerost formy nad treścią. Kolejna sprawa to czy nie warto odłożyć grosza na wymianę monitorów? A zastosować malinkę? DACa masz w PM6006. Wyjdzie 600 zł Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Nakielny Napisano 29 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 9 minut temu, S4Home napisał: Uważam że naturalnym wyborem do tego systemu jest jednak znacznie poprawiony NA6006. W czarnopiątkowej ofercie u nas warto zwrócić uwagę na CXN V2 https://s4home.pl/kategoria-produktu/black-friday/ Chodź nie wiem czy nie będzie to przerost formy nad treścią. Kolejna sprawa to czy nie warto odłożyć grosza na wymianę monitorów? A zastosować malinkę? DACa masz w PM6006. Wyjdzie 600 zł Pozdrawiam Monitorów nie ruszam - lubię je Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S-Works Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 No te monitorki to zdecydowanie najsłabszy element i dużo na nich tracisz jakości dzwięku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek Nakielny Napisano 29 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Przesiadłem się z amplitunera 7.1 i budżetowego zestawu 7.1 marki Koda. Polki przy nich brzmią jak skarb. Nie wymienię Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 29 listopada 2019 Udostępnij Napisano 29 listopada 2019 Ja dołączam się Jarka. To są bardzo fajne kolumny, cała seria. Też bardzo lubię ich granie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts