Brabus Napisano 2 grudnia 2019 Napisano 2 grudnia 2019 Witam.Posiadam onkyo 830 + Klipsch rp 280+ klipsch 504c +115sw+i z tyłu infinity delta 60.Mam zamiar podpiąć końcówkę mocy pod fronty Cambridgeazur 851W gdyż często oprócz kina słucham stereo.Pytanie czy to ma sens i czy będzie aż tak znacząca różnica w stereo?Proszę o radę. Z góry dziękuję 🤗 Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 grudnia 2019 Napisano 3 grudnia 2019 Moim zdaniem ma to sens. Sam mam apm połączony ze wzmacniaczem, który ma funkcję pracy jako końcówka mocy i zarówno w kinie a przede wszystkim w stereo jest duża poprawa. Jeżeli lubisz jasny dźwięk to idź w tego Cambridgea (aczkolwiek tego modelu nie znam, ale znając te markę myślę, że gra dość jasno) a jeśli chcesz trochę ocieplic brzmienie to proponuję np wzmacniacze atolla. Pozdrawiam. Moim zdaniem ma to sens. Sam mam apm połączony ze wzmacniaczem, który ma funkcję pracy jako końcówka mocy i zarówno w kinie a przede wszystkim w stereo jest duża poprawa. Jeżeli lubisz jasny dźwięk to idź w tego Cambridgea (aczkolwiek tego modelu nie znam, ale znając te markę myślę, że gra dość jasno) a jeśli chcesz trochę ocieplic brzmienie to proponuję np wzmacniacze atolla. Pozdrawiam. Odpisz, cytując
Kubad Napisano 3 grudnia 2019 Napisano 3 grudnia 2019 Najlepiej umów się na wypożyczenie sprzętu do domu, przetestuj na swoim systemie w domowych warunkach i będziesz znał odpowiedź. Poprawa będzie na pewno ale czy na tyle żebyś inwestował w końcówkę oto jest pytanie. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 grudnia 2019 Napisano 3 grudnia 2019 Ten sam temat jest w dziale stereo. Napiszę to samo co tam Pomysł dobry ale Cambridge do klipscha nie bardzo. I zdecyduj się gdzie chcesz pisać czy tu czy w stereo. Pozdrawiam Odpisz, cytując
Q21 Napisano 3 grudnia 2019 Napisano 3 grudnia 2019 Dobry pomysł, ale tak jak koledzy powyżej napisali, CA nie będzie dobrym rozwiązaniem do Klipsch. W Twoim systemie nie brakuje mocy, bardziej musimy poszukać wzmacniacza o lepszym wypełnieniu, plastyce, dociążenie. A może lepiej zastosować wzmacniacz zintegrowany z opcją pracy jako końcówka mocy, wtedy przy odsłuchu stereo będziesz wykorzystywał tylko wzmacniacz stereo, a nie przedwzmacniacz w amplitunerze. Spójrz na Roksan K3, świetna opcja do Klipsch, może Atoll IN200 Signature. Przemyśl temat, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując
KrólKiczu Napisano 3 grudnia 2019 Napisano 3 grudnia 2019 A czy do tych kolumn (oczywiście nic im nie ujmując) nie wystarczy Integra atolla in 100? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 4 grudnia 2019 Napisano 4 grudnia 2019 Zdecydowanie wystarczy. I taka też propozycja pojawila się w moim tym samym poście w innym dziale. Dlatego nakłaniam aby pisać w jednym miejscu a nie kilku Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 4 grudnia 2019 Napisano 4 grudnia 2019 Taka końcówka Ci w zupełności wystarczy - różnica jest kolosalna - sprzedajemy z tańszymi amplitunerami to zamiast topowych amplitunerów zintegrowanych. Dużo lepszy wybór, drogie amplitunery kina domowego są spoko i bardzo funkcjonalne, ale dzielone systemy są po prostu brzmieniowo lepsze https://sklep.rms.pl/nuprime-sta-9-sta9-koncowka-mocy-stereo-2x120w-mono-1x290w-rms-w-klasie-a-d Odpisz, cytując
Recommended Posts