Lokers Napisano 24 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 Witam, Chciałbym nabyć zestaw 2.1 do salonu 25m2. Zestaw głównie do filmów (80%) i ps4 (20%) Nie mam miejsca na kino 5.1, myślałem o soundbarze, ale odpuściłem. W grę wchodzi sprzęt używany. Budżet 3000 na amplituner i głośniki. Proszę o porady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 24 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 Ja, byłby ostrożny z tymi głośnikami. Wiesz, jak to jest...nie wiadomo, kto jak je traktował wcześniej. To już Ci sugeruję, kupić nowe głośniki i używany amplituner. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokers Napisano 24 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2019 9 minut temu, Miras23 napisał: Ja, byłby ostrożny z tymi głośnikami. Wiesz, jak to jest...nie wiadomo, kto jak je traktował wcześniej. To już Ci sugeruję, kupić nowe głośniki i używany amplituner. OK, tylko jakie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Wejdź na stronę q21 i sprawdź ich ofertę. Myślę, że w tym przedziale cenowym niestety ciężko będzie dostać amplituner, 2 kolumny i suba. Jest jeszcze opcja zakupu w sprawdzonym komisie. Jednak bez odsłuchu w ciemno nie powinieneś niczego kupować 🙂. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Przy takim stosunku procentowym gdzie w 100% będziesz korzystał z filmów i konsoli wybrałbym 5.1 nawet z mniejszymi kolumnami skoro masz mało miejsca. 2 kwestia jest budżet który należało by powiększyć żeby zrobić to jak trzeba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokers Napisano 25 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Tak jak pisałem. Na 5.1 nie ma szans. Sub może być dokupiony później. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokers Napisano 25 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Myślę nad amplitunerem Yamaha RX-V633, co sądzicie? Jakie głośniki pod to, żeby dobry efekt przy filmach był? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Po co Ci amplituner AV skoro nie planujesz pięciu kolumn? 😐 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokers Napisano 25 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Mogę go nabyć za 600 zł używany w idealnym stanie. Poza tym nigdy nie mów nigdy. Jestem laikiem, czy nie lepiej wziąć taki aniżeli stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Pod kontem filmów i ps4 ze względów użytkowych pewnie lepiej wziąć taki amplituner. Do muzyki pewnie wzmacniacz byłby lepszy. Każdy amplituner wielokanałowy może grać 2.1. Często jednak ktoś kto ma kino po jakimś czacie przechodzi na stereo lub che połączyć jedno z drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokers Napisano 25 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 A co sądzicie o głośnikach dm309 bowers&wilkins? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 A za ile ? Bo nowe są ponad 3tyś za sztukę. I chyba niekoniecznie pod Yamahe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lokers Napisano 25 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Używane za 1000 zł. Czemu nie pod Yamahe? Czy jesteście w stanie coś zaproponować? Nikt żadnej propozycji jeszcze nie dał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 (edytowany) W takim razie bierz pod pachę Yamahe i posłuchaj tych B&W jeśli Ci się spodoba to bierz. Tylko sprawdź czy nie są jakieś lewe, po wątpliwych naprawach. Edytowano 25 grudnia 2019 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 11 godzin temu, MobyDick napisał: Często jednak ktoś kto ma kino po jakimś czacie przechodzi na stereo lub che połączyć jedno z drugim. I tutaj kolejny raz zgadzam się z kolegą @MobyDick. Też zaczynałem swoją przygodę od amplitunera AV myśląc, że będzie to kompromis dla kina i muzyki. Niestety okazało się, że w moim przypadku przeważa odsłuch stereo ale już 10-letni syn ogląda sporo filmów typu marvel i gra na konsoli, dlatego po czasie poza amplitunerem wylądował u mnie wzmacniacz stereo. Jeżeli masz możliwość dorzucenia tych kilkuset złotych to moim zdaniem jest to dobry pomysł. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Używany Onkyo 8150 albo Yamaha RN602 + Melodika 40 obojętnie w której z 3 wersji + Tannoy Msub. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts