Mateusz.tg Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Witam, Bardzo proszę o pomoc w doborze kolumn do Denona Ceol Piccollo N5. Preferuję podłogówki, najlepiej z bass refleksem z przodu. Budżet ok 1200 zł choć im mniej tym lepiej. Pokój 20m2 Muzyka głównie rock, elektronika, trance. Myślałem o Jamo s 805 pięknie się prezentują w bieli, albo o jakichś stx'ach. Ale niczego nie odsłuchiwałem, a dostęp do salonów mam mocno ograniczony. Z góry dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 25 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 Preferówki z tym Ceolem, to raczej słaby pomysł. Najlepiej dopasować większe monitory i na tym zakończyć. Jamo może są i ładne ale czy Cię zachwycą? Z mojej strony Indiana Line Nota 260X albo Pylon Audio Pearl Monitor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz.tg Napisano 25 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 grudnia 2019 (edytowany) Dzięki za odpowiedź. Niestety układ pokoju wymusza podłogówki, zaś raczkujący maluch nie bardzo zgadza się ze stojakami. Aktualnie mam iq minilady s110 na stojakach i zmiana jest podyktowana zbyt dużym ryzykiem lądowania głośników na główce malucha. Jamo mają solidną podstawę i bassrefleks z przodu, co bardzo mi odpowiada. Masz (bądź czy ktoś inny tu) ma doświadczenie z Jamo? Bo jestem ciekaw rozwinięcia tego "czy Cię zachwycą?" Pozdrawiam Edytowano 26 grudnia 2019 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Na twoim miejscu zwiększył bym minimalnie budżet i jeżeli szukasz kolumn z bass reflexem z przodu to elac debut 2.0 b6.2 cię zadowolą. Bądź kolejny wybór indiana linę tesi 261 także br z przodu natomiast cieplejsza w graniu. Postaraj wcześniej umówić się na odsłuch i zobacz co bardziej przypadnie ci do gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 15 godzin temu, Mateusz.tg napisał: Jamo s 805 Widziałeś te kolumny na żywo?,bo moim zdaniem to one pięknie się prezentują,ale tylko na zdjęciu,druga sprawa w kinie jeszcze ujdą,ale do muzyki to one średnio się nadają,chyba że ktoś naprawdę nie przykłada wagi do jakości grania i mają robić tylko za muzykę w tle. Oczywiście polecam sprawdzić samemu, ponieważ,Ty możesz odebrać je inaczej. W tym budżecie moim zdaniem, jeżeli podłogowe to szukaj używanych z nowych oprócz tych Jamo sprawdź Tage tav606se,Polk audio t50 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Cały czas zapominacie, że to malutki Denonik Ceol. Który nie potrafi pokazać niczego. Więc po proponować bardziej złożone zespoły głośnikowe jak Polk T50!? Totalnie bez sensu. Takie lochy, to wymagają odpowiedniego zaplecza... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Tego Denona to już kupiłeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 26 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2019 Chyba nie zdążył kolega Mateusz.tg były Święta, raczej nie zdążył (może to lepiej?) Na pewno trzeba zrobić coś z tym doborem głośników. Żadnych podłogłówek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz.tg Napisano 27 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 (edytowany) 9 godzin temu, 1Ender napisał: Tego Denona to już kupiłeś? Troszkę wyżej pisałem, że cały czas mam go w użyciu. To jest model N 5 z większą mocą wzmacniacza niż obecnie produkowane CEOLE, te Polki to raczej na rozbudowane nie wyglądają z prostego powodu, dwa głośniki są pasywne. W sumie jest to kolumna dwudrożna o na tyle wysokiej efektywności, że nie widzę żadnej różnicy między nimi a modelami podstawkowymi. Wybieram się ich posłuchać w salonie Denona, bo tam mają też ceole. Edytowano 27 grudnia 2019 przez Mateusz.tg Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 No to niestety nic nie poradzimy. Otóż ten model to słaba jednostka. Możesz podłączyć do niego kolumny podłogowe ale nie oczekuj szału. Zwłaszcza do muzyki której słuchasz. Szukaj używanych kolumn. Klipsch F1/F2 albo wspomniana Indiana 550X. Jamo o których pisałeś to model do kina domowego i to też raczej słabszej klasy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz.tg Napisano 27 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Posłuchane i kupione, ale zupełnie co innego. Polków t50 nie sprzedawali poza zestawami do kina, znalazło się jednak kilka monitorów na tyle małych i estetycznych, że śmiało można ustawić na półce. W odsłuchu bezkonkurencyjne okazały się WILSON EL-4. Nie podejrzewałem, że mały Ceol potrafi aż tyle, dopóki nie usłyszałem tego połączenia. Jest dynamicznie, bardzo lekko ciepławo, a już w ogóle zaskoczyło mnie ile w tym brzmieniu jest "oddechu". Wokale wreszcie są nieco bardziej z przodu, bo dotychczas słuchałem tylnej ściany dźwięku. Cena wyjściowa znacznie przekraczała zakładany budżet, ale przy kasie ubyło z konta jedynie nieco ponad plan. Krótko mówiąc jestem zadowolony z zakupu. Potwierdzam zdanie, co do którego mnie przekonywaliście, że podłogówki to średni pomysł. Dzięki Wam tak się przy nich nie upierałem. Dziękuję Wszystkim za pomoc. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts