Marcin Keniol Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 (edytowany) Dziś zakupiłem amplituner Denon x2600h gra on że ściennymi głośnikami B&W cinema w większości słucham muzyki na youtubie (techno, trance, hardstyle) oglądam filmy akcji na netflix i gram na Xbox teraz czas na subwoofer tylko jaki ? Cena maksymalnie do 1500zł pokój otwarty na poddaszu 30m prostokątny Edytowano 3 stycznia 2020 przez Marcin Keniol Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bernard Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 (edytowany) To Denon czy Yamaha, x2600H to Denon.😃 Ja trochę się obawiam Denona do filmów akcji, może napiszesz potem jak się sprawuje w kinie? Edytowano 3 stycznia 2020 przez Bernard Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Tak tak denon, tyle pisania o tych amplitunerach aż się pomyliłem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e_tomi Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 32 minuty temu, Marcin Keniol napisał: Dziś zakupiłem amplituner Yamaha x2600h Jakaś nowość na rynku AV? Ja do x2600h mam SVS SB12 NSD i jestem zadowolony, ale porównania nie mam bo to mój pierwszy zestaw AV Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Znalazłem takie o to cuda: Subwoofer MAGNAT MONITOR Supreme 302A Klipsch R-120SW Są dobre jak na cenę do 1500 zł ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Jeżeli w tym przedziale cenowym to magnat 302a jest najlepszym rozwiazaniem. A jeżeli możesz wskoczyć trochę powyżej to sub svs sb12 NDS wpisane przez kolegę wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 3 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 1500 to już maksymalna kwota którą mogę wydać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 Za 1500 PLN , masz 2 X Magnat 302a I , to jest TO ☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 3 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2020 1 godzinę temu, maciek72 napisał: Za 1500 PLN , masz 2 X Magnat 302a I , to jest TO ☺ 👌👌👌 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Panowie powiększyłem budżet do 2000zł Co takiego będzie najlepsze w tej cenie ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 3 x Magnat 302a ☺☺☺ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 4 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Dzieki. Temat do zamknięcia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e_tomi Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Jeżeli ma posłużyć też do muzyki to poszukaj kompromisu między kinem a muzyką. Jak szukałem suba to odradzono mi magnata do odsłuchu muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Zgadzam się z powyższym wpisem,moim zdaniem ten Magnat średnio się nadaje do muzyki,, szczególnie przy tych gatunkach co podałeś, jak głównie kino to okej, jeżeli dużo muzyki to celował bym bardziej w inny sub coś z Svs np.sb12nsd lub Tannoy ts2.10, też dobre opinie słyszałem o Quadral Qube 10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2020 Dokładnie jeżeli podnosisz budżet to nic innego jak sub svs moim zdaniem najbardziej uniwersalny i gra naprawdę dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pep Napisano 5 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2020 23 godziny temu, Marcin Keniol napisał: Panowie powiększyłem budżet do 2000zł Co takiego będzie najlepsze w tej cenie ? SVS PB-1000. Najlepsza opcja jak dla mnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 5 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 stycznia 2020 POLK AUDIO SUB HTS 12 WHITE - OKAZJA! 200W 1499 zł dobra cena ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tobi Napisano 5 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2020 Na subie lepiej nie oszczędzaj. Jak nie chcesz robić doktoratu to skoncentruj się na jakimś firmowym i specjalistycznym producencie typu: SVS, Rel, Velodyne. Tam sobie krzywdy raczej nie zrobić jeśli coś od nich wybierzesz... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 6 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2020 Panowie pytanie ogólne co zrobić aby subwoofer zagrał głęboko nisko ale przy niskich poziomach głośności ? Aktualnie tymczasowo posiadam subwoofer infinity tss 4000 30cm 300W rms i gran dobrze ale przy bardzo głośnym oglodanixu filmów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
e_tomi Napisano 6 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2020 (edytowany) A robiłeś autokalibracje z tym subem? Edytowano 6 stycznia 2020 przez e_tomi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 6 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2020 Jeszcze nie, brakowało warunków do tego może dziś się uda a powinno pomóc ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Seria pb to bardzo dobre subwoofery do kina. Warto brać z polskiej dystrybucji gdyby trafiło się na felerny egzemplarz. Znakomicie wypada także nowy rel 1205. Połączenie zamkniętego subwoofera z dostrojeniem kinowym. Bardzo dobry sub. Uniwersalne jak dla mnie miękkie z dobrą kontrola to także wspomniane tannoy z linii ts. Albo 10 albo 12. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Keniol Napisano 7 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 Panowie to was zaskoczę udalo mi się dziś wypożyczyć SVS SB 1000 no i co ?? No i średnio posiadam aktualnie Infiniti tss 4000 i na moje ucho porównywałem je w muzyce i demo dolby atmos efekt i moje spostrzeżenia ? to gra prawie tak samo Ok cena wyjściowa to 2500 zł tego SVS ale czy w filmach gorzej zagra taki Polk Audio HTS sub12 za 1500 zł ? lub klipsh R-112sw ? Tera to dopiero mam mętlik a może to ten infiniti jest tak dobry ?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 7 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2020 SVS SB 1000 to bieda....najniższa półka 2000 mógł byś sprawdzić ale nie 1000. https://www.xtzsound.eu/product/sub-12-17-edge?altProd=9841161 ~ 2800zł z wysyłką do PL Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 8 stycznia 2020 17 godzin temu, Marcin Keniol napisał: Panowie to was zaskoczę udalo mi się dziś wypożyczyć SVS SB 1000 no i co ?? No i średnio posiadam aktualnie Infiniti tss 4000 i na moje ucho porównywałem je w muzyce i demo dolby atmos efekt i moje spostrzeżenia ? to gra prawie tak samo Ok cena wyjściowa to 2500 zł tego SVS ale czy w filmach gorzej zagra taki Polk Audio HTS sub12 za 1500 zł ? lub klipsh R-112sw ? Tera to dopiero mam mętlik a może to ten infiniti jest tak dobry ?? No mnie nie zaskoczyłeś. W filmach klipsch zagra lepiej. Sb1000 To bieda Xtz tak, obok stawiam wspomnianego rela albo jeszcze bk elec jeśli już chcesz zamawiać zza granicy. Lepiej niż xtz nawet. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts