Krystian Forszpaniak Napisano 26 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2020 Witam, Proszę o poradę, który z zestawów zagra lepiej. Zależy mi na tych kolumnach ale nie miałem okazji odsłuchać z NAD 368. Z Yamahą brzmią całkiem fajnie. Dodam że głównie słucham polski rock, indie rock, czasem coś klasycznego. Pomieszczenie 17 m2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Ani jeden ani drugi. Zamknąłeś się na Top HiFi gdzie jest problem z doborem elektroniki do Bowersa w niższej cenie. Moim zdaniem nowe NAdy graja jasno i tak samo jak Yamaha. Nawet tutaj Top HiFi z poznania pisało kiedyś że Yamaha nie pasuje do Bowersa. Jesli chcesz Bowersa to lepsza opcja to Atoll IN 100, Magnat MR780 A jeśli chcesz NADa lub Yamahe to polecam raczej Heco Aurora 700, ELAC Uni Fi FS, czy Fyne F502. Odwiedź inny niezależny salon do odsłuchu albo weź u nas sprzet do odsłuchu domowego https://s4home.pl/wypozyczamy/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Jeśli podjąłeś decyzję na zakup kolumn B&W, poszukaj wzmacniacza wydajnego, który oferuje brzmienie bardziej dociążone, plastyczne, łagodne w górze pasma. Dobrym uzupełnieniem będzie Advance Acoustics np. X-i105, Musical Fidelity M2si, świetna hybryda lampowa Vincent SV-500. Zapraszam na odsłuchy i wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 27 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 Dziękuję za odpowiedzi, Po waszych sugestiach nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie o różnice w zestawach: 1) Onkyo TX - 8390 + KEF Q750 2) Yamaha r-n803d + KEF Q750 Co polecacie dla wspomnianych gatunków muzycznych? Raczej nastawiam się na AMPLITUNER. Nie mam niestety doświadczenia w kompletowaniu modułów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2020 14 godzin temu, S4Home napisał: Ani jeden ani drugi. Zamknąłeś się na Top HiFi gdzie jest problem z doborem elektroniki do Bowersa w niższej cenie. kwintesencja w tym, że dla B&W trzeba dobierać wysokiej klasy elektronikę żeby przynieść efekt. Miałem kilka modeli i wiem, z czym to się je. Propozycje w stylu Atoll czy Magnat to w dalszym ciągu za słabi gracze. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 28 stycznia 2020 Nie do końca tak uważam. Np Seria 6 moim zdaniem jest droga jak na swoje możliwości i pakowanie tak klocków za 10k to moim zdaniem to mezalians. Ale co kto lubi ja nikomu nic nie bronie. Uważam że w budżecie który mozna do nich dźwignąć to Atoll i Magnat to dobre klocki. 8 godzin temu, Krystian Forszpaniak napisał: Dziękuję za odpowiedzi, Po waszych sugestiach nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie o różnice w zestawach: 1) Onkyo TX - 8390 + KEF Q750 2) Yamaha r-n803d + KEF Q750 Co polecacie dla wspomnianych gatunków muzycznych? Raczej nastawiam się na AMPLITUNER. Nie mam niestety doświadczenia w kompletowaniu modułów. Podłączenie z Onkyo będzie łagodniejsze, bardzo ciepłe i posadowione na relaksie. Moim zdaniem do Q750 lepiej pasuje Yamaha, która wyciąga z nich górę, przestrzeń i nieco więcej swobody. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 29 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Yamaha jednak jest moim większym faworytem. Czy z tym Amplitunerem zagra lepiej Heco Aurora 700 czy Dali Zensor 7? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Jeżeli stawiasz na Yamahę RN 803D to wybrałbym do niej głośniki Heco Aurora 700. Sądzę, że z Dali może być za kremowo. A innych głośników jeszcze nie rozważasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 29 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 18 minut temu, Miras23 napisał: Jeżeli stawiasz na Yamahę RN 803D to wybrałbym do niej głośniki Heco Aurora 700. Sądzę, że z Dali może być za kremowo. A innych głośników jeszcze nie rozważasz? No te Heco Aurora mi coraz bardziej pasują, a co polecasz do nich NAD 368 czy Yamaha 803d? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 29 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 29 stycznia 2020 Gdzieś wcześniej wspomniałem o Indianie Line Diva 650. Fajne głośniki, przyciemnione, z dużą sceną. Drugie to Pylon Audio Emerald 25. Bardzo spójne i przyjemne głośniki. Dlaczego nie spróbować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 Porównywalne kolumny ale ja bym dał delikatny plusik dla Aurora 700. Podobnie Aurora względem Pylona. Z Pylona albo linia Pearl albo Diamond. Pośrednie są nieco za wyskokowo wyceniane względem możliwości. Dołożył bym bardziej jeszcze Fyne F501 i ELAC F6.2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 30 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 stycznia 2020 Zdecydowałem się na NAD 368, proszę tylko o pomoc w doborze głośników podłogowych. Od czego zacząć odsłuchy w budżecie do max 5 tys. za parę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Podam propozycję abyś miał rozpiętość brzmienia. Chociaż dziwi mnie że zacząłeś od wzmacniacza no ale dobra. KEF Q750 Fyne F501 ELAC Debut Refrence 52 ELAC Uni Fi FS Magnat Quantum 757 chodź te mogą być za duże PMC Twenty 22 Daj znać jak będziesz po Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 31 stycznia 2020 Autor Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Focal Chorus 716 HG Black - a te kolumny z NAD 368? Pasują mi cenowo i mogę je przetestować w Poznaniu. Czy ktoś miał z nimi odsłuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 31 stycznia 2020 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2020 Z Focalem to daj sobie spokój. Nie zgra Ci się to, szczególnie w zakresie góry. Potrzebujesz czegoś bardziej spokojnego. Nie możesz posłuchać czegoś z propozycji powyżej? Nady nie przepadają za jasnymi głośnikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 1 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2020 A co powiecie na zestaw B&W 684 S2 + NAD 368? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 1 lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 lutego 2020 Starsza seria bowersa taka jak 684s2 zdecydowanie lepiej zgrywała się z nowymi nadami która grają stosunkowo jasno. Jest to lepsze połączenie tylko musisz mieć na uwadze to że b&w 684 S2 jest kolumną zdecydowanie mniejsza w stosunku do 603 i nie ma takiej potęgi grania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 1 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 lutego 2020 1 minutę temu, Kubad napisał: Starsza seria bowersa taka jak 684s2 zdecydowanie lepiej zgrywała się z nowymi nadami która grają stosunkowo jasno. Jest to lepsze połączenie tylko musisz mieć na uwadze to że b&w 684 S2 jest kolumną zdecydowanie mniejsza w stosunku do 603 i nie ma takiej potęgi grania. Pomieszczenie 16m2 więc może to dobra alternatywa dla podstawkowych, które też rozważam. A może do NAD 368 możesz polecić jakieś podstawkowe w cenie do 4000 zł para? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 1 lutego 2020 Udostępnij Napisano 1 lutego 2020 Przy takiej wielkości pomieszczenie będą jak znalazł podstawkowe nie zagrają lepiej od bowersow. Jak masz możliwości przesłuchania ich to umów się na odsłuch tylko może być ciężko jeżeli chodzi o dostępność bo model już nieprodukowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 lutego 2020 Udostępnij Napisano 3 lutego 2020 Jak możesz przetestować to testuj a nie pytaj. Ale moim zdaniem z nowymi cyfrowymi Nadami ani Focal ani Bowers nie pasuje. Co innego ze starszymi np 375. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Dnia 31.01.2020 o 07:24, S4Home napisał: Podam propozycję abyś miał rozpiętość brzmienia. Chociaż dziwi mnie że zacząłeś od wzmacniacza no ale dobra. KEF Q750 Fyne F501 ELAC Debut Refrence 52 ELAC Uni Fi FS Magnat Quantum 757 chodź te mogą być za duże PMC Twenty 22 Daj znać jak będziesz po Miałem dziś okazję posłuchać NAD 368 z ELAC Debut 6.2 oraz z PSB Imagine X1T oraz z podstawkowymi Elac Uni Fi oraz z Indiana Line Tesi561. Ten sam zestaw kolumn słuchałem z Rotelem A12. Dla mnie najlepszy zestaw to NAD 368 z PSB Imagine X1T. Może warto spróbować jeszcze z PSB Imagine X2T? A może inne zestawienie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 (edytowany) 17 godzin temu, Krystian Forszpaniak napisał: Dla mnie najlepszy zestaw to NAD 368 z PSB Imagine X1T. Może warto spróbować jeszcze z PSB Imagine X2T? A może inne zestawienie? NAD i PSB to dobre polaczenie tutaj na wystawie masz takie tylko wyzsze modele. Edytowano 22 lutego 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Dnia 27.01.2020 o 23:21, Miras23 napisał: kwintesencja w tym, że dla B&W trzeba dobierać wysokiej klasy elektronikę żeby przynieść efekt. Miałem kilka modeli i wiem, z czym to się je. Propozycje w stylu Atoll czy Magnat to w dalszym ciągu za słabi gracze. A HEGEL H90? + B&W 603 lub 707 S2 czy to zagra Dire Straits, Indie Rock, Polski Rock, Diana Krall, Pink Floyd.....ale też The Cranberies, Eurythmics, Alanis Morissette, Sarah Brightman... całe 17m2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 25 lutego 2020 Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 Hegel h90 to dobry wzmacniacz zdecydowanie mocniejsze brzmienie i dynamiczne tylko nie wiem czemu wybór padł między B&W 603 lub 707 S2 duża podłogówka a niewielki monitor. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystian Forszpaniak Napisano 25 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2020 15 minut temu, Kubad napisał: Hegel h90 to dobry wzmacniacz zdecydowanie mocniejsze brzmienie i dynamiczne tylko nie wiem czemu wybór padł między B&W 603 lub 707 S2 duża podłogówka a niewielki monitor. Małe pomieszczenie a monitor wyższej klasy. Ale zdecydowanie wolałbym te podłogówki. Pytanie co lepiej zagra? I czy do tych preferencji muzycznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts