Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam , chłopaki pomóżcie i doradźcie bo stoję wkrótce przed zakupem daimond monitor ..czy w pomieszczeniu 16 m2, (prostokąt 3,5x4,7 m2) odsłuch od słuchacza 180 cm i 20 cm będą odsunięte od ściany maksymalnie ..boje się basu czy nie będzie go za dużo...? , będzie to grało w elektroniką prawdopodobnie Denona ( na dzień dzisiejszy mam  amplituner stereo) ...warto czy lepiej zastanowić się nad np. daimond ale satelitami 

Napisano

Zapraszam do naszego salonu na odsłuchy, ewentualnie wypożycz u nas Diamond Monitor i sprawdzisz jak zagrają w Twoim pomieszczeniu. Z Twojego opisu wynika, że będzie ok. 
Co do elektroniki to świetnie Pylon Diamond współpracują ze wzmacniaczami typu Cambridge Audio CXA60 lub Audiolab 6000A, chociaż oczywiście z Denon także warto posłuchać.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Napisano

Jeśli masz DRA 800, DRA 500 albo DRA700 to w przypadku pierwszego basu będzie sporo. I momentami może być mniej kontrolowany. Chodź Diamond zgra się z nimi

13 godzin temu, Leszek M napisał:

.warto czy lepiej zastanowić się nad np. daimond ale satelitami 

W Przypadku starszych będzie czyściej ale nie tak mocno na dole. Równiej.

Mam nadzieje że nie masz DRA100.

Jak boisz się ilości basu a cenisz sobie średnice przestrzeń i swobodę to polecam ELAC UniFi BS.

http://www.pylonaudio.pl/diamond-sat-pylon-audio

To kolumna surroundowa do kina.

Napisano
10 godzin temu, Karol64208 napisał:

czego chcesz na nich słuchać i jakie źródło dźwięku, CD, MP3 format jaki.

wzm. Denona, który model.

w tym temacie sprawa otwarta , ale raczej źródłem dźwięku będzie streamer więc pewnie flaki , wzmaciacz denona to 800 na początek , a później na pewno coś wyżej 

Napisano

Karok dopiera sprzęt na podstawie parametrów. Przyzwyczailiśmy się do tego. Jest śmieszniej :P

Nikogo nie obrażając ale tak głuchy wybiera audio.

2 godziny temu, Leszek M napisał:

w tym temacie sprawa otwarta , ale raczej źródłem dźwięku będzie streamer więc pewnie flaki , wzmaciacz denona to 800 na początek , a później na pewno coś wyżej 

No to albo Monitor Diamond albo ELAC Uni Fi BS. Sprawdź zapraszam na odsłuch

Napisano
4 godziny temu, Wito76 napisał:

Jaki świat audio jest mały :). Czyli Opale idą w odstawkę?

P. S.
W styczniu rozmawialiśmy na messengerze i potem telefonicznie.
Pozdrawiam

Wysłane z mojego MI PLAY przy użyciu Tapatalka

Witam Cię Wito76 …faktycznie rozmawialiśmy pamiętam , czy opale idą w odstawkę ? myślę , że nie tak prędko przyzwyczaiłem się do nich lubię je , a od momentu , kiedy wymieniłem kable głośnikowe na nieco „jaśniejsze” grają jak dla mnie jeszcze lepiej. Przyznam ,że w Opalach w tym zestawianiu brakowało i może jeszcze  brakuje nieco rozdzielczej góry pasma. Jak widać każda kolumna w tym przedziale cenowym ma swoje ograniczenia. Byłem w pełni świadom tego co kupuje i dziś dzień nie żałuje swojej decyzji i nie tak prędko kupie coś innego, ale powoli można się przymierzać do innych kolumn  

Napisano
54 minuty temu, Wito76 napisał:

To jakie te kable masz teraz? Zadałem pytanie w tamtej grupie ale chyba przeoczyłeś.

P. S.

Ja w końcu nabyłem Magnata MR 780 z Klipschami.

In-Akustik Silver

• 1 month later...
Napisano
8 godzin temu, Wito76 napisał:

@Leszek M I jak tam Twoje perypetie? Zmieniłeś coś w swoim systemie? Pytam, bo w moim przypadku jako jeden z graczy pojawiły się właśnie Diamond Monitor.

Wito76 przymierzam się do wymiany, klamka zapadła tylko nie wiem jeszcze dokładnie na co , być może Diamond Monitor

Napisano

Ja akurat swoje przemyślenia opisuję w wątku o Magnat MR780 i na polu bitwy są Pylon Diamond Monitor, Dynaudio Emit 20, Focal Chora 806. Aczkolwiek w obecnej sytuacji po rozmowie z żoną rozkminiam tylko temat teoretycznie. Nie wiadomo jak się sytuacja rozwinie. Póki co u mnie w pracy stabilnie, ale lepiej zostawić teraz kasę w portfelu niż wydawać na "głupoty". Kolumny to jedno, ale zaraz dojdzie ta cała audiofilska biżuteria - odpowiednie standy, może kable do zmiany, a może granity, a fajniejsze kolce.

Poza tym dochodzi ten sam problem, jaki mają teraz salony audio - chcąc sprzedać obecne kolumny jest problem z odsłuchami dla klienta. Raczej nie wpuszczę nikogo obcego teraz do domu.

Informuj o swoich wrażeniach, jak kupisz coś.