1Ender Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Kolega @Jabba_87 powinien uważnie przeczytać co napisałem w poście #68. I jeżeli problem jest z kolorami to poprosić do pomocy jakąś kobietę, bo tylko mężczyzni mają ten problem. Pokaż jakie masz banany, problemem nie jest, że są złe, tylko nie potrafisz ich w odpowiednie miejsce włożyć. Zapewniam Cię że będą pasować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Ehh pany człowiek to się jednak całe życie uczy 😂 Dobra podłączyłem wszystko jak trzeba (mam nadzieję) że gra i bucy. Balance na neutral, brzmi wszystko tak że aż boję się podkręcać głośność hah. Na wzmacniaczu speaker 1 a nie 2+1.Banany mam takie jak na zdjęciu. Ale caly dzien w pracy zastanawiałem się czy nie zepsułem tego sprzętu po tym co widziałem po wpisach. Masakra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 No i jaki jest problem z tymi wtykami bananowymi ? Nie mieszczą się w otworach dla nich przewidzianych w gniazdach przy wzmacniaczu, czy w kolumnach ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jabba_87 Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 One powinny być poprostu dopięte tak ja teraz kable na zdj powyżej prawda, tak z góry że tak powien? Na wzmacniaczu i na głośnikach. Po tym jak nacieszę się grającym zestawem je sobie pewnie powpinam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 (edytowany) Nie. One powinny stanowić zakończenie przewodu i w środku zapewne jest możliwość umieszczenia tam odizolowanego końca przewodu głośnikowego. Trzeba by je tam albo dokręcić śrubką lub trzeba je tam przylutować. Same wtyki wsuwa się w otwory w osi gniazda a nie z boku lub od góry. Edytowano 26 lutego 2020 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 2 minuty temu, MobyDick napisał: Same wtyki wsuwa się w otwory w osi gniazda a nie z boku lub od góry. Moby , może tak być , że ten HK toleruje tylko gołe kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Nie jest to niemożliwe. Jednak nigdy nie widziałem aby w instrukcji obsługi było pokazane jak podłączać do takiego gniazda wtyki bananowe, bo to oczywiste. Za to jak się do nich podłącza gołe kable jest istotne. Ważne np. ile trzeba odizolować przewodu. Dość często zatyka się gniazda na wtyki bananowe i potem użytkownicy takiego wzmacniacza są przekonani że nie da się do w nich umieścić taki wtyk. A wystarczy tylko wydłubać zaślepkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 2 godziny temu, MobyDick napisał: A wystarczy tylko wydłubać zaślepkę. Numer z zaślepką jest stary jak ...kino domowe Zauważyłem , że najczęściej właściciele nówek amplitunerów KD najczęściej twierdzą , że chyba coś jest zepsute , bo się nie da. Przyjrzałem się na zbliżeniu tym zaciskom i nadal pewien nie jestem , ten wtyk bananowy jest na blaszkach i trzeba nieraz użyć siły by wszedł z drugiej strony plastik gniazda ma już trochę latek ... osobiście zostawiłbym gołe kable . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Gołe kable do wzmacniacza, a banany do kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Trzeba to przeżycie do tematu z podłączeniami. Takich jaj to nie widziałem dawno. A Harman zyskał w moich oczach że się nie rozleciał. Chociaż stare to ceniłem już 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts