reinar Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 (edytowany) Witam szanownych, niedługo czeka mnie przeprowadzka na nowe mieszkanie i w końcu mam możliwość rozstawienia sprzętu grającego. Potrzebuję rady co wybrać. Wymagania: - mini wieża, w jednym, ewentualnie 2 małych klockach w czarnym kolorze. Bez dodatkowych urządzeń w stylu Chromecast. - odtwarzacz CD - obsługa Spotify i Tidal - co najmniej po jednym wejściu optycznym i liniowym - nowe urządzenie - budżet (nieprzekraczalny) 3500zł Edit: w budżecie muszą się też zmieścić kolumny Salon (z kuchnią) będzie miał powierzchnię 27m2, zestaw będzie stał w narożniku. Muzyka: rock (głownie nowofalowe brzmienia), synth/minimal wave, czasem trochę atmosferycznego black metalu. Przesłuchiwałem wczoraj w salonie Denon Ceol N10 + Raptory 5, całkiem przyjemnie to gadało. Chyba że polecicie mi coś innego, co mogę przesłuchać w Poznaniu Z góry dzięki za pomoc Edytowano 18 lutego 2020 przez reinar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Ja bym szedł w coś lepszego niż ceol. Zaproponowany model słuchałeś w salonie Denona tak? Jeśli chcesz coś na prawdę do słuchania muzyki to opcja Yamaha 670 jest po prostu lepsza. Ewentualnie po dużych rabatach i dłuższym szukaniu Pioneer sxn30ae +pd10 albo odpowiednik Onkyo 8250 + CD i kolumny magnat 723, indiana line tesi 261. Zapraszam do kontaktu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Tak, przesłuchiwałem w salonie Denona. Najpierw z kolumnami z zestawu, następnie z tymi Wilsonami. Aż tak duża jest różnica w porównaniu z 670? Naprawdę lepiej zabrzmi zestaw Yamahy z kolumnami z zestawu niż podłogowe Raptor 5 + Ceol? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 W ogóle koncept łączenia kolumn podłogowych z CEOLEM to jakiś żart. Kto to proponuje!? Wybrałbym Pianocraft 870. Tam są lepsze głośniki i jeszcze jest USB DAC. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 (edytowany) Proponują i sprzedają w zestawie. Nie mam za bardzo porównania tych kolumn z innym wzmacniaczem. Pianocraft 870 odpada, przekracza założony budżet. No i nie potrzebuję DACa Edytowano 18 lutego 2020 przez reinar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Wystarczy że z pianocrafta 670 zmienisz głośniki fabryczne na inne a będzie lepiej i budżetu także nie przekroczysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 1 godzinę temu, Kubad napisał: Wystarczy że z pianocrafta 670 zmienisz głośniki fabryczne na inne a będzie lepiej i budżetu także nie przekroczysz. Czy dostanę głośniki za 600zł które będą znacząco lepsze od tych z zestawu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 Znajdziesz, w ostatnich tematach szukałem kolumn w mniej więcej takim przedziale i spokojnie znajdziesz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 W takim przypadku rozwiązaniem może być yamaha as301 + cd s300 + Indiana Line Nota 550x lub Pylon Audio Pearl 25. Nota 550x to muzykalniejsze brzmienie stawiajace na średnicę. Pylon pearl 25 to dynamiczniejszy przekaz z większym napowietrzeniem dźwięku. Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 18 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Q21 napisał: W takim przypadku rozwiązaniem może być yamaha as301 + cd s300 Tyle tylko że ten zestaw nie obsłuży mi serwisów streamingowych. Spotify to dla mnie warunek konieczny, Tidal też byłby wskazany. No i cena za zestaw z kolumnami raczej przekroczy budżet, który w moim przypadku jest sztywny Edytowano 18 lutego 2020 przez reinar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zieluwid Napisano 18 lutego 2020 Udostępnij Napisano 18 lutego 2020 W zależności od preferencji muzycznych, TANNOY M2, widziałem także DALI 102 i DALI 103 na licytacji od 500 zł, też bardzo dobre kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 11 godzin temu, reinar napisał: Tyle tylko że ten zestaw nie obsłuży mi serwisów streamingowych. Spotify to dla mnie warunek konieczny, Tidal też byłby wskazany. No i cena za zestaw z kolumnami raczej przekroczy budżet, który w moim przypadku jest sztywny Dlatego zachecam do kontaktu, postaram się zrobić lepszą cenę. Odnośnie serwisów streamingowych to wystarczy, że dokupisz Chromecast Audio i po sprawie. Nie zajmuje dużo miejsca i spełnia swoją funkcję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 19 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Właśnie zauważyłem jedną ofertę mieszczącą się w budżecie: pianocraft 670 + polecane mi tutaj Indiana Line Nota 550. Czy według was takie połączenie ma sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike24 Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Tak się składa ze miałem 2 razy MCR-N670 i to bardzo fajny grajek , ale oczywiście zmiana kolumn dużo wnosi .Nie słuchałem Noty 550 z Yamaha , ale jestem pewien ze zagra lepiej jak seria Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 22 godziny temu, Miras23 napisał: W ogóle koncept łączenia kolumn podłogowych z CEOLEM to jakiś żart. Kto to proponuje!? Wybrałbym Pianocraft 870. Tam są lepsze głośniki i jeszcze jest USB DAC. Salony denon. Wolał bym wybrać 670 niż as301. Ten chociaż jest wzmacniaczem czystym to gra jednak mocno V. 670 tego nie ma. Zaproponowałem ci całkiem fajny zestaw wcześniej pomyśl o tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 To znaczy, że salony Denon nie mają pojęcia co robią. Ja "wolałbym" kupić Yamaszkę RN402 z tanimi głośnikami i w cenie do 3500 zł załatwisz wszystko. A słuchasz płyt? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 19 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 (edytowany) 18 minut temu, Miras23 napisał: To znaczy, że salony Denon nie mają pojęcia co robią. Ja "wolałbym" kupić Yamaszkę RN402 z tanimi głośnikami i w cenie do 3500 zł załatwisz wszystko. A słuchasz płyt? Tak, stąd też wymaganie co do odtwarzacza. 3 godziny temu, S4Home napisał: Salony denon. Wolał bym wybrać 670 niż as301. Ten chociaż jest wzmacniaczem czystym to gra jednak mocno V. 670 tego nie ma. Zaproponowałem ci całkiem fajny zestaw wcześniej pomyśl o tym. Dzięki, pomyślę. Przeciw są gabaryty klocków i konieczność dodatkowego urządzenia do obsługi streamingów. Posłuchamy sobie z żoną w weekend 670 z różnymi głośnikami i zastanowimy się co dalej. Edytowano 19 lutego 2020 przez reinar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 I co? Jak wrażenia? Czy wybór padł już ostatecznie na zestaw 670? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 27 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 15 godzin temu, Miras23 napisał: I co? Jak wrażenia? Czy wybór padł już ostatecznie na zestaw 670? Wybito mi skutecznie z głowy sieciowe amplitunery. Będzie wzmacniacz, chromecast i kolumny podstawkowe, już do mnie jadą. A CD gdzieś później. Jak się okazało znajomy prowadzi salon audio i zdecydowaliśmy się z żoną w ciemno mu zaufać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Jakie jakie? I kto miał taką magię że ci to z głowy wybił? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 27 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 3 godziny temu, S4Home napisał: Jakie jakie? I kto miał taką magię że ci to z głowy wybił? Jak przyjdzie i odsłucham to się pochwalę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 15 godzin temu, reinar napisał: Wybito mi skutecznie z głowy sieciowe amplitunery. Będzie wzmacniacz, chromecast i kolumny podstawkowe, już do mnie jadą. A CD gdzieś później. Jak się okazało znajomy prowadzi salon audio i zdecydowaliśmy się z żoną w ciemno mu zaufać. Można powiedzieć: "dobrze i nie dobrze" -trzeba liczyć na uczciwość znajomego w doradzeniu...Choć samo urządzenie "chromcast" to z całym szacunkiem cienizna za 150 zł. Dopóki nie porównasz, to nie będziesz wiedział. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 28 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 8 godzin temu, Miras23 napisał: Można powiedzieć: "dobrze i nie dobrze" -trzeba liczyć na uczciwość znajomego w doradzeniu...Choć samo urządzenie "chromcast" to z całym szacunkiem cienizna za 150 zł. Dopóki nie porównasz, to nie będziesz wiedział. Za 120zł z przesyłką. I skoro przesyła sygnał cyfrowy to znaczenie ma raczej DAC w wzmacniaczu, a nie sam Chromecast. Chyba że się mylę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Źródło cyfrowe też ma.znaczenie. ale to już wyższa szkoła jazdy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reinar Napisano 28 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 (edytowany) Dnia 27.02.2020 o 08:31, S4Home napisał: Jakie jakie? I kto miał taką magię że ci to z głowy wybił? Stanęło ostatecznie na Marantz PM6006 i kolumny Heco Celan GT 202. Początkowo miała być Yamaha A-S501, ale sprzedający stwierdził przy odsłuchach że ten Marantz lepiej gada z tymi kolumnami. Nie mam porównania, ale z tego zestawu jestem bardzo zadowolony. Teraz czeka mnie weekend odsłuchów I tak zacząłem temat o minizestawie z CD i dużymi kolumnami, skończyło się na samym wzmacniaczu i podstawkowych głośnikach. I nie żałuję niczego Edytowano 28 lutego 2020 przez reinar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts