Seba SQUADD #1 Napisano 11 marca 2020 Witam ja też mam wielką prośbe o pomoc z zakupem zestawu Ampli plus Głośniki na 25 m2 jest tyle firm że sam nie wiem co wybrac moze mógł by mi ktoś pomóc do muzyki i filmu ?? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubad #2 Napisano 11 marca 2020 Może odpowiedziałbyś o dźwięku jaki preferujesz, jaki ma być stosunek procentowy między muzyką a filmami. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yahoo111 #3 Napisano 11 marca 2020 Za 8 milionów (8000 tysięcy) nie szukaj rady na forum, tylko szukaj profesjonalnego instalatora. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #4 Napisano 11 marca 2020 8 godzin temu, Seba SQUADD napisał: Witam ja też mam wielką prośbe o pomoc z zakupem zestawu Ampli plus Głośniki na 25 m2 jest tyle firm że sam nie wiem co wybrac moze mógł by mi ktoś pomóc do muzyki i filmu ?? Oczywiście możemy pomóc w doborze odpowiedniej konfiguracji, ale potrzebujemy więcej informacji. Przede wszystkim jakie gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, czy masz wymagania w kwestii budowy, kolorystyki kolumn. Upraszczając, jeśli szukasz dobrego i uniwersalnego zestawu, zbudowałbym go na bazie amplitunera Onkyo TX-NR696 lub Denon AVR-X2600H. Obydwa urządzenia to nowoczesne amplitunery, Onkyo lepiej sprawdzi się w kinie domowy, Denon oferuje bardziej ciepłe, plastyczne i dociążone brzmienie. W kwestii kolumn spójrz na Heco Aurora 700 Set lub Polk Audio S55E Set. Heco będzie świetnym uzupełnieniem elektroniki Onkyo, Polk Audio dobrze sprawdzi się w połączeniu z Denon. Do Denon warto jeszcze rozważyć (szczególnie jeśli duży nacisk kładziesz na kino domowe) Klipsch R-620 Set. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście atrakcyjne, indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 12 marca 2020 Rozumiem że koledze jednak chodzi o 8000 zł. Za 8 milionów nie polecę bo nie wiem. W tej cenie to standardowy wybór. Jeśli lubisz a analityczbe granie z efektami i przestrzenią to denon x2600 z monitor audio bronze 6, magnat signature 507. A jeśli lubisz cieplejszy łagodniejszy dźwięk to Yamaha 685 albo Onkyo 696 z elac f6.2 albo heco aurora 700 Oczywiście w każdym secie myślę o zestawie 5.1 Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach