JBL NORTHRIDGE E-80 #1 Napisano 16 marca 2020 Pozdrowienia dla wszystkich miłośników dobrego dźwięku. Istnieje takie pytanie: dostępne są dwa głośniki podłogowe JBL Northridge E 80, które są sparowane ze starym dobrym dobrym wzmacniaczem Techniks SU-VX 500. Zestaw ten gra w pokoju o powierzchni 28-30 metrów kwadratowych. Odległość głośników od ściany wynosi około 25 cm. Jestem bardzo zadowolony z dźwięku, chcę więcej funkcjonalności we wzmacniaczu, w związku z tym rozważam zakup Yamahy R-N 602. Naprawdę chcę usłyszeć wasze profesjonalne opinie i wskazówki. Z góry dziękuję! Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubad #2 Napisano 16 marca 2020 Skoro jesteś zadowolony z dźwięku a brakuje ci funkcjonalności to najlepiej zainwestować w odtwarzacz sieciowy np. Yamaha wxad-10, weź na testy i problem z głowy. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1Ender #3 Napisano 16 marca 2020 Też tak uważam. Można też chromecast audio, spróbować. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JBL NORTHRIDGE E-80 #4 Napisano 16 marca 2020 Dziękuję bardzo, pomyśle o tym Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kubad #5 Napisano 16 marca 2020 Są to 2 opcje przy których nie musisz wydać dużo kasy, przy okazji cieszyć się starym sprzętem i jego dźwiękiem o nowej funkcjonalności. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JBL NORTHRIDGE E-80 #6 Napisano 16 marca 2020 Dziękuję. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #7 Napisano 16 marca 2020 W Twoim przypadku są 2 opcje. 1. Zostawić Technicsa i dorzucić Yamaha wxad10 lub Klipsch Gate aby nadać opcje sieciowe. 2. Wymiana obecnego wzmacniacza na Yamaha rn602 jeśli lubisz detaliczne brzmienie z dobrą dynamiką. Alternatywą może być onkyo 8250/8270 jeśli chciałbyś uzyskać nieco cieplejszy charakter. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aero95 #8 Napisano 16 marca 2020 Posiadałem przez kilka lat cały zestaw 7.2 Jbl serii Northridge.Grało to z ampli yamahy rxv 863. Nie gralo to dobrze. Jbl to twardo grające kolumny a yamaha o ile w kinie nie miala sobie równych o tyle w muzyce zwłaszcza z Jbl serii e grała płasko i metalicznie. Mimo potężnych frontów e90,niskie tony musiałem dopełniać namocniejszym subem e 250. Potem dokupiłem drugi. Bas wreszcie uzyskał miękkość i plastykę,jednak z górnym zakresem tonów nie dało się nic zrobić. Jeśli więc rozważysz zmianę elektrowni,polecam odsłuchać onkyo. Gra bez porównania łagodniej i bardziej analitycznie od yamahy. Wyjątkiem jest muzyka metal/rock.Tu yamaha czuje się świetnie. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #9 Napisano 17 marca 2020 Jeśli jesteś zadowolony to zostaw to co masz. A dokup Yamahe wXAD 10. ZDECYDOWANIE Zapraszam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach