Lapwing Napisano 21 marca 2020 Udostępnij Napisano 21 marca 2020 (edytowany) Cześć! Udało mi się ostatnio skompletować zestaw: wzmacniacz: Yamaha A-500 (2x75W, 8ohm) gramofon: Yamaha YP-B2B odtwarzacz CD: Yamaha CDX-880 Jako że przygodę z "poważnym" audio dopiero rozpoczynam, chciałem zapytać jak oceniacie ten zestaw/na co warto zwrócić uwagę. Dodatkowo obecnie poszukuję kolumn podstawkowych do tego zestawu - jakie byłyby odpowiednie? Z góry dzięki za pomoc Edytowano 21 marca 2020 przez Lapwing Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 21 marca 2020 Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Ale wykopałeś urządzenie Niestety nie wiem jak gra akurat ten model. Ale jeśli brzmi jak inne Yamahy z tamtych lat (stereo) no to trzeba zastosować miękko grające głośniki. Najlepiej coś ze spokojną górą i mocniejszym basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 21 marca 2020 Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Szukasz nowych kolumn czy używek, jakim dysponujesz budżetem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lapwing Napisano 21 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Mój budżet to max ok.1200 zł. Myślałem o jakichś sprawdzonych używkach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 22 marca 2020 Udostępnij Napisano 22 marca 2020 Miałem kiedyś podłączone q-acustics do Yamahy i było całkiem miło.. Fajne połączenie, które temperuje zapędy Yamahy... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Znacznie taniej tannoy M2. Jak chcesz wykorzystać jednak budżet to szukaj używanych starszych modeli elaca na Jet. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 marca 2020 Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Zwróć uwagę na Tannoy m2, Heco Aurora 300, Canton Karat 200 lub Mission 761 tylko tutaj masz punktowy bas, który nie schodzi bardzo nisko. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lapwing Napisano 23 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Dzięki za pomoc. Znalazłem również kolumny Mission 70 Mk II oraz Mission 700, lecz niestety ze względu na odległość nie mam możliwości ich odsłuchu. Może ktoś miał do czynienia z tymi kolumnami i mógłby się wypowiedzieć na ich temat? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 marca 2020 Udostępnij Napisano 24 marca 2020 70tek nie znam. 700 to znana i lubiana seria. Ale jakoś wole M2. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts