Chyba Miro 84 Napisano 17 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 (edytowany) 3 godziny temu, Gaara Mat napisał: W pokoju staneły Tannoy DC6T + MF M3SI z kablami atlas hyper 2.0. Świetne kolumny co tu dużo mówić. Przy głośniejszym słuchaniu mam wrażenie, że chwilami góra jest trochę drażniąca. W moim pokoju stoja co prawda nieco inne czyli DC6T SE, również stwierdzam że swietne kolumny, jednak u mnie zarowno przy cichym jak i głośnym słuchaniu nic nie drażni🤔. Próbowałeś może coś kombinować z wzmakiem (Może nie wyrabia - bo np. Moje kolumny są dosyć wymagajace od wzmacniacza). Proponowałbym wypożyczyć jakis inny wzmak (nawet od kumpla), i odrzucić że to nie wina wlasnie wzmacniacza. Edytowano 17 czerwca 2023 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gaara Mat Napisano 17 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Hmmm Musical Fidelitu M3SI może nie wyrabiać przy tych kolumnach? 85W na kanał przy 8 Ohm podaje ten piec. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 17 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 17 czerwca 2023 Przeciążając system (np. Mało wydajnym wzmakiem), najczesciej oberwać może przetwornik wysokotonowy. Nie twierdze że to sie wydarzy, ale niepokoi mnie że na głosniejszym graniu, coś Cię drażni w wysokich tonach🤔 tak być nie może. Na wszelki wypadek, sprawdz na innym wzmaku czy to sie powtarza, jesli tak to możliwe że coś nie tak kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 18 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 18 czerwca 2023 Dnia 17.06.2023 o 13:37, Chyba Miro 84 napisał: W moim pokoju stoja co prawda nieco inne czyli DC6T SE, również stwierdzam że swietne kolumny, Nie wiem czym różnią sie DC6T od SE w budowie ale te pierwsze kiedyś miałem i przyznaję, że to było fajne granie. Najbardziej zapamiętałem tą lekkość, dużo powietrza i przestrzeni. Jestem wielkim fanem Tannoy i niebawem mam zamiar sprawić sobie coś fajnego z wyższej półki 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 22 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2023 (edytowany) DC6T SE to kolumny mające wysunięty środek i górę - słuchałem tych kolumn z harmanem i było ok MF M3SI ma bliski i bardziej błyszczący środek, mniej wtulony w bas, za to płynniej przechodzący w wysokie tony. Tonacja jest przesunięta bardziej w górę (cyt. test w Audio) może dla Twojego ucha to zbyt wiele 😉 Edytowano 22 czerwca 2023 przez haleem 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
haleem Napisano 23 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2023 @Bebop taki trochę ciężkawy żart, może po prostu dla @Gaara Mat to zestawienie gra zbyt jasną/jazgoczącą górą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 29 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2023 Dnia 17.06.2023 o 13:21, Gaara Mat napisał: Bi-wire faktyczne dużo wnosi do systemu? Z moich testow wyszlo, ze guzik wnosza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts