Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Słuchałem modelu Nota 260X. Te są większe Dawały radę w 25m2. z elektroniką Creeka. Zapewne dla tej Yamaszki będzie to optymalne rozwiązanie, porównując je do fabrycznych głośników, które są raczej kipskie.

Napisano

Znane i cenione modele.

Tak bez problemu podejdą pod 470 i na pewno zagrają lepiej niż seryjne monitory.

W podobnej cenie masz jeszcze obecnie teraz Magnata 723 i Monnitor audio Bronze 2. Ewentualnie jeśli ktoś jeszcze ma to Zensor 3.

Napisano

Miałem okazję słuchać fabrycznych Yamahy z tego modelu oraz IL 240x różnica w jakości na duży plus dla 240. Z yamaszka zgrywają się dobrze przyjemne ocieplone brzmienie, jeżeli będzie ci brakowało basu możesz pomyśleć nad większymi z tej serii.  

• 1 month later...
Napisano

Zdecydowałem się żeby kupić do tej Yamahy mcr-n470d kolumny Nota 240 że względu na mniejszy rozmiar. Jednak pytanie brzmi : czy opłaca się je kupować czy lepiej kupić tą Yamahe z jej fabrycznymi/standardowymi kolumnami ? Czytałem opinie na Amazonie i na polskich stronach i zdecydowana większość osób która kupiła ten sprzęt twierdzi że fabryczne kolumny grają dość ładnie 

Napisano
Dnia 24.04.2020 o 07:09, Kubad napisał:

Miałem okazję słuchać fabrycznych Yamahy z tego modelu oraz IL 240x różnica w jakości na duży plus dla 240. Z yamaszka zgrywają się dobrze przyjemne ocieplone brzmienie, jeżeli będzie ci brakowało basu możesz pomyśleć nad większymi z tej serii.  

A co mógłbyś  powiedzieć  o basie Not 240 ? 

Napisano
Dnia 26.06.2020 o 23:40, Kubad napisał:

Powiem tak nota 240 jest lepszym wyborem od kolumn fabrycznych natomiast przy twoim metrażu powinieneś myśleć raczej o 250 a najlepiej 260. 

Spoko. Ale jak słuchałeś tej Noty 240 w połączeniu z Yamaha mcr-n470 to było słychać bas ?