Art39 Napisano 9 maja 2020 Udostępnij Napisano 9 maja 2020 Szanowni, mam problem i proszę o poradę. Do tej pory miałem tidal premium przez smartfon szedł do chromaster audio, ten się łączył wifi z modemem plusa i przez wzmacniacz słuchałem muzyki. Od wczoraj przeszedłem na hifi i tnie kilka razy przy utworze. Czy możliwe że coś nie wydala przez to że mam teraz hifi? Być może jest to przypadek i coś się zwiesiło u dostawcy Plusa? Podpowiedzcie proszę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Może być sytuacja, że masz za słaby internet na wyższą jakość w Tidalu. Czasem także TIDAL ma chwilowe problemy wiec warto za kilka godzin spróbować ponownie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 13 godzin temu, Art39 napisał: Być może jest to przypadek i coś się zwiesiło u dostawcy Plusa? Podpowiedzcie proszę Sprawdź na Ookla jakie masz parametry połączenia. Jeśli to LTE, to może być z tym różnie i zależeć nawet od pory dnia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 10 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 10 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2020 (edytowany) POBIERANIE Mbps 1.43 Ping 38 ms Chwilami pobieranie 0,96 Tnie dzisiaj bardzo. Albo coś robią albo tidal hifi mi zabiera więcej niż mam. Druga sprawa. W ustawieniach mogę przejść na master. Dziwne bo nie mam tego dokupionego. Gdy miałem premium to nie mogłem wejść na hifi. Teraz gdy mam hifi to mogę na master Dane komórkowe w tidal jak mam ustawić? Tak jak wifi (czyli hifi) czy normal? Edytowano 10 maja 2020 przez Art39 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Zacznijmy od tego, że masz strasznie słaby Internet. Nic dziwnego, że Ci Tidal tnie. Tak to wygląda u mnie na LTE w Orange na kartę: https://www.speedtest.net/result/i/3884718194 a tak z kablówki: https://www.speedtest.net/result/d/186786100 (najtańszy pakiet z możliwych). Czyli 111 Mbps na LTE i 152 Mbps przez kablówkę. Spróbuj poszukać lepsze miejsce na router w mieszkaniu, może złapie mocniejszy sygnał i transfer się polepszy, choć dużej poprawy bym tu nie oczekiwał. Upewnij się też, że masz włączone LTE w routerze, a nie tylko 3G. Najprawdopodobniej Plus ma bardzo słaby Internet w Twojej lokalizacji. Jedyne rozwiązanie w takiej sytuacji to zmienić operatora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 10 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Na wifi czy bez wifi internet w telefonie ma podobną prędkość. Nie wiem co jest grane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 10 maja 2020 Udostępnij Napisano 10 maja 2020 1 minutę temu, Art39 napisał: Na wifi czy bez wifi internet w telefonie ma podobną prędkość. Nie wiem co jest grane I wszystko z Plusa? W ostatnim zdaniu mojego poprzedniego komentarza jest odpowiedź co jest grane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 10 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 maja 2020 Tak, wszystko w plusie.Dziwi mnie to bo zazwyczaj do potrzeb domowych nie narzekałem na brak netu. (youtube, tidal premium) a tu teraz przy hifi taki klops Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 To nie wina Tidala. U mnie chodził aż miło. To kwestia sieci. słabego internetu. Wersja HiFi pod tym kątem jest wymagająca. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Teraz mam pobieranie 23.70 a ping 40 Wczoraj dzwoniłem do obsługi i niby wszystko ok. Wychodzi na to że nadajnik mam daleko i wiele osób korzysta w weekend. Co do ustawień w samym programie tidal to jak to mam ustwaić dane komórkowe? Normal czy hifi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinc Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Oni zawsze Ci powiedzą, że wszystko jest OK Na Twoim miejscu wypróbowałam innego operatora. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artsky Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Już było powiedziane, że wersja HiFi jest bardziej wymagająca, więc możesz spróbować jak to będzie w normal. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Mam bardzo niestabilny ten internet. Raz jest 25 a za chwilę 1.70 Do normalnego użytkowania po internecie jest ok ale nie dla tidal hifi. Rozważam zamianę chromecast na coś co nie wymaga takiego transferu aby odtwarzać tidal. Ale co? Dobrze kombinuje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 U mnie na WiFi na tidal master zdarzało się że dłużej wczytywał. Teraz nie sprawdzałem bo mam po kablu i na dodatek przeszedłem z vectry na Orange światłowod. Więc to wina neta. Mini pc beelink bt3 +Dac. Z tego gram. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Art39 Napisano 11 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 maja 2020 5 minut temu, Dedal75 napisał: U mnie na WiFi na tidal master zdarzało się że dłużej wczytywał. Teraz nie sprawdzałem bo mam po kablu i na dodatek przeszedłem z vectry na Orange światłowod. Więc to wina neta. Mini pc beelink bt3 +Dac. Z tego gram. Pzdr Czy gdybym modem podłączył do wzmacniacza cambridge cx80 po kablu jest szansa na stabilniejszy przesył? Jaki kabel byłby potrzebny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 11 maja 2020 Udostępnij Napisano 11 maja 2020 Sam wzmacniacz nie będzie odbierał Tidala. Potrzebny Ci jest odtwarzacz sieciowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts