Tenfilip Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Hej, Szukam dyskretnego zestawu (dac+preamp+wzmacniacz+kolumny) do 2.0/2.1 do salonu 24 metry. Ma to być coś w stylu Kef Eggs, do postawienia na komodzie po bokach telewizora dla teściów, jako prezent. Ma być nieduże, proste, brzmieć przyzwoicie:) Ostatecznie można pomyśleć o małym subwooferze, ale nie ma takiej potrzeby. Przeznaczenie 100% telewizja i to nie najwyższych lotów (seriale, dzienniki, pierdoły)- przy czym może jak będą mieć coś znośnego to może zaczną słuchać muzyki (mają odtwarzacz DVD). Chcę to mieć podpięte do telewizora, względnie jeszcze do DVD do słuchania muzyki - oba cyfrowo. Budżet to 1-2 tys złotych. Kolor ciemny, czarny lub ciemno wiśniowy. Wiem, że to nie będzie urywać tyłka, ale też nie taki jest cel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jezikk Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Popatrz na gotowe zestawy Yamaha Pianocraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 1 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 1 czerwca 2020 Kolumienki Audio Pro A26 (monitory) ewentualnie A36 (podłogowe). Jest BT, Wi-Fi, HDMI Arc (sterowanie pilotem TV) i usługi streamingowe (Spotify, Tidal, itp.) oraz wyjście na subwoofer. Prościej się nie da, a gra więcej niż przyzwoicie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 Wolał bym aktywne monitory bliskeigo pola. Yamaha, MAudio, Adam Audio no jest tego troche. Poszukaj na stronach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 W tym przedziale cenowym dobrym rozwiązaniem byłby Topping MX3 + Pylon Audio Opal Monitor lub Heco Aurora 300. Topping załatwia wszystkie problemy ponieważ posiada na pokładzie DACa, dzięki któremu podłączysz TV czy komputer. W przyszłości będziesz mógł pomyśleć O podłączeniu subwoofera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Wolał bym aktywne monitory bliskeigo pola. Bliskiego pola do TV w salonie 24m2? Wydawało mi się, że near field to tak do metra-półtorej od miejsca odsłuchu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 A może jeśli budżet można byłoby trochę powiększyć warto spojrzeć na bardzo dobre pod względem jakości dźwięku aktywne System Audio Saxo 7 active Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 2 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 1 godzinę temu, Q21 napisał: A może jeśli budżet można byłoby trochę powiększyć warto spojrzeć na bardzo dobre pod względem jakości dźwięku aktywne System Audio Saxo 7 active To praktycznie dwa razy tyle:) Ale dzieki:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 2 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 .... i brak HDMI Arc, więc co najmniej dwa piloty zawsze w ręku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 2 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 czerwca 2020 1 godzinę temu, Marek Mondalski napisał: .... i brak HDMI Arc, więc co najmniej dwa piloty zawsze w ręku ? Czemu? Przy optyku nie można zmieniać głośności jak jest zwykłe PCM puszczone? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) Optyk w tv gra często tak tragicznie że wiele osób woli korzystać z wyjścia słuchawkowego także te zestawy z hdmi to nie głupie rozwiązanie. Ja mam do pc edifier luna i w sumie mogę powiedzieć że uwielbiam je... Jest w nich opcja gry po analogu i optyku, na pc mam po optyku i różnica względem analogu jest spora nawet bardzo. Edytowano 3 czerwca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 22 godziny temu, Konrad Kulwicki napisał: Bliskiego pola do TV w salonie 24m2? Wydawało mi się, że near field to tak do metra-półtorej od miejsca odsłuchu? Tak jest. Ale pakowanie małych monitorów pasywnych da dokładnie ten sam efekt. W takim salonie. Jeszcze przy słabszym wzmaku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 6 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2020 Do sluchania Czubówny w Panoramie polecam takie rozwiązanie - sprawdzi się idealnie a i przy muzyce przyjemnie zaskoczy https://sklep.rms.pl/triangle-sensa-sn03a-sn-03a-aktywne-kolumny-stereo-monitory-biurkowe-2x50w-z-bluetooth-aptx-para Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts