Tenfilip Napisano 1 czerwca 2020 Napisano 1 czerwca 2020 Hej, Szukam dyskretnego zestawu (dac+preamp+wzmacniacz+kolumny) do 2.0/2.1 do salonu 24 metry. Ma to być coś w stylu Kef Eggs, do postawienia na komodzie po bokach telewizora dla teściów, jako prezent. Ma być nieduże, proste, brzmieć przyzwoicie:) Ostatecznie można pomyśleć o małym subwooferze, ale nie ma takiej potrzeby. Przeznaczenie 100% telewizja i to nie najwyższych lotów (seriale, dzienniki, pierdoły)- przy czym może jak będą mieć coś znośnego to może zaczną słuchać muzyki (mają odtwarzacz DVD). Chcę to mieć podpięte do telewizora, względnie jeszcze do DVD do słuchania muzyki - oba cyfrowo. Budżet to 1-2 tys złotych. Kolor ciemny, czarny lub ciemno wiśniowy. Wiem, że to nie będzie urywać tyłka, ale też nie taki jest cel. Odpisz, cytując
jezikk Napisano 1 czerwca 2020 Napisano 1 czerwca 2020 Popatrz na gotowe zestawy Yamaha Pianocraft Odpisz, cytując
Marek Mondalski Napisano 1 czerwca 2020 Napisano 1 czerwca 2020 Kolumienki Audio Pro A26 (monitory) ewentualnie A36 (podłogowe). Jest BT, Wi-Fi, HDMI Arc (sterowanie pilotem TV) i usługi streamingowe (Spotify, Tidal, itp.) oraz wyjście na subwoofer. Prościej się nie da, a gra więcej niż przyzwoicie Odpisz, cytując
S4Home Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 Wolał bym aktywne monitory bliskeigo pola. Yamaha, MAudio, Adam Audio no jest tego troche. Poszukaj na stronach. Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 W tym przedziale cenowym dobrym rozwiązaniem byłby Topping MX3 + Pylon Audio Opal Monitor lub Heco Aurora 300. Topping załatwia wszystkie problemy ponieważ posiada na pokładzie DACa, dzięki któremu podłączysz TV czy komputer. W przyszłości będziesz mógł pomyśleć O podłączeniu subwoofera. Odpisz, cytując
Konrad Kulwicki Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 1 godzinę temu, S4Home napisał: Wolał bym aktywne monitory bliskeigo pola. Bliskiego pola do TV w salonie 24m2? Wydawało mi się, że near field to tak do metra-półtorej od miejsca odsłuchu? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 A może jeśli budżet można byłoby trochę powiększyć warto spojrzeć na bardzo dobre pod względem jakości dźwięku aktywne System Audio Saxo 7 active Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 2 czerwca 2020 Autor Napisano 2 czerwca 2020 1 godzinę temu, Q21 napisał: A może jeśli budżet można byłoby trochę powiększyć warto spojrzeć na bardzo dobre pod względem jakości dźwięku aktywne System Audio Saxo 7 active To praktycznie dwa razy tyle:) Ale dzieki:) Odpisz, cytując
Marek Mondalski Napisano 2 czerwca 2020 Napisano 2 czerwca 2020 .... i brak HDMI Arc, więc co najmniej dwa piloty zawsze w ręku Odpisz, cytując
Tenfilip Napisano 2 czerwca 2020 Autor Napisano 2 czerwca 2020 1 godzinę temu, Marek Mondalski napisał: .... i brak HDMI Arc, więc co najmniej dwa piloty zawsze w ręku ? Czemu? Przy optyku nie można zmieniać głośności jak jest zwykłe PCM puszczone? Odpisz, cytując
Jasiek88 Napisano 3 czerwca 2020 Napisano 3 czerwca 2020 (edytowany) Optyk w tv gra często tak tragicznie że wiele osób woli korzystać z wyjścia słuchawkowego także te zestawy z hdmi to nie głupie rozwiązanie. Ja mam do pc edifier luna i w sumie mogę powiedzieć że uwielbiam je... Jest w nich opcja gry po analogu i optyku, na pc mam po optyku i różnica względem analogu jest spora nawet bardzo. Edytowano 3 czerwca 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując
S4Home Napisano 3 czerwca 2020 Napisano 3 czerwca 2020 22 godziny temu, Konrad Kulwicki napisał: Bliskiego pola do TV w salonie 24m2? Wydawało mi się, że near field to tak do metra-półtorej od miejsca odsłuchu? Tak jest. Ale pakowanie małych monitorów pasywnych da dokładnie ten sam efekt. W takim salonie. Jeszcze przy słabszym wzmaku. Odpisz, cytując
rms.pl Napisano 6 czerwca 2020 Napisano 6 czerwca 2020 Do sluchania Czubówny w Panoramie polecam takie rozwiązanie - sprawdzi się idealnie a i przy muzyce przyjemnie zaskoczy https://sklep.rms.pl/triangle-sensa-sn03a-sn-03a-aktywne-kolumny-stereo-monitory-biurkowe-2x50w-z-bluetooth-aptx-para Odpisz, cytując
Recommended Posts