Fizyk Napisano 5 lutego 2021 Udostępnij Napisano 5 lutego 2021 Dnia 28.01.2021 o 16:01, palacz66 napisał: A ok. No szukam chromcasta w dobrej cenie ale ciężko. Dnia 28.01.2021 o 08:45, palacz66 napisał: @RLC a powiedz czy są na wejście optyczne czy trzeba kupić przewód jack chromcast a optyk smsl? A na rynku chińskim nic nie widzieliście tańszego może? Skoro niestraszne są ci zakupy na Aliexpress, to zamiast Chromcasta Audio, poszukaj na Ali Mi Boxa. Jest do kupienia za 40-50$ Podłączasz na chwile do TV, konfigurujesz Wi-Fi i aplikacje, przełączasz do swojego zestawu audio i masz w zasadzie to samo co CA. MiBox ma wbudowanego Chromcasta więc jest widoczny w otoczeniu sieciowym. Podłączasz go kablem optycznym Toslink-MiniToslink jak Chromcasta Audio. Sam kabel możesz na Ali kupić nawet za 2$, ale tu lepiej kupić jednak coś droższego. Te najtańsze są strasznie tandetne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Panowie,mój pilot q5 pro,odmówił posłuszeństwa.Czy jest mozliwość korzystania z funkcji klawisza FN, na panelu wzmacniacza ? Może ktoś wie gdzie można kupić taki pilot lub zastępczy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 W ogóle nie działa? FN nie ma na klawiszach wzmacniacza no chyba że się mylę? 30,55 zł | SMSL wzmacniacz Audio AD18 Q5 A6 DP1 pilot zdalnego sterowania https://a.aliexpress.com/_vdR5F1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AbOrienteLux Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, morszczuk74 napisał: Panowie,mój pilot q5 pro,odmówił posłuszeństwa.Czy jest mozliwość korzystania z funkcji klawisza FN, na panelu wzmacniacza ? Może ktoś wie gdzie można kupić taki pilot lub zastępczy ? Mój zachowywał się tak samo. Wyciągałem na chwile baterię i potem zaskakiwał. Okazało się, ze klawisz A wyłącza pilota. 🤣 Sprawdź, czy u ciebie nie zachodzi taka sytuacja. A odpowiednikiem funkcji FN jest krótkie naciśnięcie przycisku zasilania. Edytowano 8 lutego 2021 przez AbOrienteLux Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 (edytowany) No to każdy z nas ma chyba inne funkcje na pilocie, u mnie przycisk A odblokowuje pilot po przypadkowym naciśnięciu B lub C. Natomiast FN to wybór equalizera EO, E1 itd przycisk zasilania po krótkim naciśnięciu to wybór źródła dźwięku. Niech ktoś mnie poprawi jeżeli się mylę. Edytowano 8 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Dzięki za odzew,Nie działa,w ogóle.Myk z bateriami,też nie pomógł.Krótkie naciśnięcie przycisku zasilania zmienia rodzaj wejśc tzn. usb,opti itd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Klawisz A nie odblokował go ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Nie,Wyjmuję baterie ,wkładam i naciskam A i nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Trzeba kupić nowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AbOrienteLux Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 1 godzinę temu, morszczuk74 napisał: Nie,Wyjmuję baterie ,wkładam i naciskam A i nic. A sorry. Chodziło o klawisz B. Ale skoro sposób z baterią nie działa, to raczej się zepsuł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 Wcześniej szukano małego odtwarzacza CD do Q5. Przeglądając internety znalazłem takie coś. Myślicie że coś warte ? https://hifi-exquis.com/en/cd-player/200-shanling-tempo-ec1b-cd-hdcd-player.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 8 lutego 2021 Udostępnij Napisano 8 lutego 2021 1 godzinę temu, AbOrienteLux napisał: A sorry. Chodziło o klawisz B. Ale skoro sposób z baterią nie działa, to raczej się zepsuł. Przycisk A sprawia że pilot działa ze wzmacniaczami tego producenta. Przyciski B i C zmieniają jego zastosowanie do innych urządzeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morszczuk74 Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Mój pilot działa znowu idealnie,po odłączeniu i ponownym podłączeniu wzmacniacza do prądu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 lutego 2021 Udostępnij Napisano 9 lutego 2021 Reset zawsze pomaga 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 (edytowany) Dnia 8.02.2021 o 22:41, Rocane napisał: Wcześniej szukano małego odtwarzacza CD do Q5. Przeglądając internety znalazłem takie coś. Myślicie że coś warte ? https://hifi-exquis.com/en/cd-player/200-shanling-tempo-ec1b-cd-hdcd-player.html https://www.hifi-amplifiers.com/shanling-auido-vacuum-tube-cd-player-c-73/shanling-tempo-ec1b-hifi-cd-hdcd-player-usb-wav-decode-2016-pr-376.html Troszkę taniej i jest parę recenzji 😉 Edytowano 11 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rocane Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 51 minut temu, RLC napisał: https://www.hifi-amplifiers.com/shanling-auido-vacuum-tube-cd-player-c-73/shanling-tempo-ec1b-hifi-cd-hdcd-player-usb-wav-decode-2016-pr-376.html Troszkę taniej i jest parę recenzji 😉 Tak, masz rację. Na Aliexpress też sporo pozytywnych opini, jednak nie znalazłem testów. Widziałem, że sprzęty tej firmy potrafią słono kosztować. Niestety nie znam się na nazwach poszczególnych podzespołów aby mniej więcej określić czy ten odtwarzacz jest warty swej ceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 lutego 2021 Udostępnij Napisano 11 lutego 2021 Zgadza się potrafią słono kosztować ale widać że nie zapomnieli o zwykłych zjadaczach chleba 😉 Cena niska to pewnie i podzespoły podstawowe co jest proste to się nie psuje. Ja do Q5 kupiłem tani BLU-RAY SONY grać gra tyle że to nie jest to trzeba będzie pomyśleć o przyzwoitym CD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 (edytowany) Zamówiłem na ali tego malucha. Jak tylko dojdzie to zdam recenzje. Zrobię porównanie z amplitunerem kina domowego. Ciekawe czy mnie też tak ten SMSL oczaruje czy może okaże się, że moje ucho nie słyszy różnicy w stereo tylko pytanie czy takimi rozmyśleniami nie wpłynę na ewentualny werdykt ;>>> Potem zrobię test z różnymi kablami głośnikowymi i zasilającymi i różnymi kablami USB :>>> A tak serio. Jak najlepiej podłączyć do tego coś co mi będzie muzykę odtwarzało? Spotify np. Telefon? Edytowano 24 lutego 2021 przez Stolarz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Stolarz napisał: Jak najlepiej podłączyć do tego coś co mi będzie muzykę odtwarzało? Spotify np. Telefon? Najlepiej zastosować Chromecast Audio tyle że coraz bardziej drożeje i jest ich mało wręcz biały kruk. Edytowano 24 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Jakieś alternatywy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 (edytowany) Jaki budżet? https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/blu-ray-dvd-nagrywarki/odtwaarzacze-sieciowe/ieast-audiocast-m5-24bit-odtwarzacz-sieciowy-basic https://allegro.pl/oferta/audio-pro-link-1-wielostrefowy-odtwarzacz-sieciowy-6867289848 Edytowano 24 lutego 2021 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekN Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Albo RPI z jakimś hatem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 Dla mnie to już nanotechnologia 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 O który Chromecast Audio chodzi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 lutego 2021 Udostępnij Napisano 24 lutego 2021 O Chromecast Audio chodzi 😉 https://allegrolokalnie.pl/oferta/chromecast-audio-ytn Ceny szybują ja za swojego dałem ok 100 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts