Skocz do zawartości

SMSL Q5 PRO - maluch z dużym dźwiękiem (wszystko o...)

D-Art

Recommended Posts

Dnia 29.10.2024 o 14:21, D-Art napisał:

Dlatego mój Q5 pójdzie w dobre opiekuńcze ręce. Stan gabinetowy, nigdy nic nie otwierane, pełen komplet z pudełkiem i papierami, 100% sprawny. Jeszcze dzisiaj grał pożegnalne kawałki. 

Jeżeli ktoś ma ochotę, dla forumowicza chętnie odstąpię w fajnej niedużej cenie 🙂 

Czy to aktualne? :)

Witajcie, doradźcie proszę jak q5 pro zagra z monitor audio bx5 plus WiiM mini, obecnie mam to spięte z NAD C315 (z tym nadem brakuje mi trochę basu) . Czy ten maluch będzie je umiał dobrze napędzić, metraż ok 18.5 m2. 

Przymierzam się też do zmiany na WiiM pro plus, czy może lepiej od razu na ultra? 

Edytowano przez zmarek

1 godzinę temu, zmarek napisał:

Witajcie, doradźcie proszę jak q5 pro zagra z monitor audio bx5 plus WiiM mini, obecnie mam to spięte z NAD C315 (z tym nadem brakuje mi trochę basu) . Czy ten maluch będzie je umiał dobrze napędzić, metraż ok 18.5 m2. 

Cześć 

Czy Q5 napędzi twoje kolumny? Powinien sobie z nimi poradzić jeżeli słuchasz muzyki a nie łupiesz na maxa 😉 

Screenshot_20241115-1529382.png.101e1d139e2364710fea439e7da95775.png Nada c315 nie znam kolumn też jednak wymiana WiiM Mini na Pro Plus lub Ultra ma sens te urządzenia mają korekcję pomieszczenia to może tylko pomóc. Sam Smsl ma różne nastawy korekcji dźwięku one też fajnie działają. 

O korekcji z WiiM może coś więcej napisać @D-Art 

Nie łupie muzyki na maks gałka na 9 lub 10 maks. Lubię długie nie męczące granie, w nad drażnią mnie trochę wokale i wysokie tony, szczególnie wysoki wokal mocno mnie drażni. Brakuje mi w nim też wejść cyfrowych, chcę podłączyć jeszcze tv. Jeśli chodzi o korekcję to w grę wchodzi tylko WiiM pro plus  lub wyżej,przymiezam się do wymiany. Co myślicie o zasilaczu tomanek do WiiM, warto? 

Mam wielką ochotę przetestować tego malucha, ile on teraz jest wart jako używany znalazłem ofertę za ok 550, co myślicie? 

Rozmyślam jeszcze nad Fosi za3, czy to jest podobna półka? 

Edytowano przez zmarek