Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Dzień dobry,

przeszedł czas, że chciałbym wymienić mój prawie 20 letni wzmacnacz AV. Mam kolumny Magnat vintage 320. Bardzo proszę o radę, co dobrze lub lepiej zagra z tymi kolumnami. Rozważam zakup Yamahy a2080 lub Denona 4500h.

A może powinienem kupić coś zupełnie innego?

Pozdrawiam,

Krzysztof 

Napisano

Ale to nie są wzmacniacze AV tylko amplitunery AV. I podstawowe pytanie - masz zestaw 5.1 czy tylko te 2 front. Bo klocki, które wymieniłeś to dobre amplitunery AV ale kupowanie ich aby napędzić 2 kolumny mija się z celem. Pozdrawiam. 

Napisano
2 godziny temu, seba3002 napisał:

Ale to nie są wzmacniacze AV tylko amplitunery AV. I podstawowe pytanie - masz zestaw 5.1 czy tylko te 2 front. Bo klocki, które wymieniłeś to dobre amplitunery AV ale kupowanie ich aby napędzić 2 kolumny mija się z celem. Pozdrawiam. 

Dzięki za odpowiedź. Mam zestaw 5.1. Tylne Jamo E430, centralny Jamo E4CEN, subwoofer Magnat Omega 250.

Pozdrawiam,  Krzysztof 

Napisano

Panie Krzysztofie najlepiej posłuchać amplitunery w jednym miejscu i samemu ocenić, Yamaha to brzmienie dynamiczne, ostrzejsze bardziej konturowe. Denon to ciepłe granie, naturalność oraz wypełnienie średnicy pasma. Zapraszam na odsłuchy.

Pozdrawiam

Marcin Graczykowski

Napisano
4 godziny temu, Q21 napisał:

Panie Krzysztofie najlepiej posłuchać amplitunery w jednym miejscu i samemu ocenić, Yamaha to brzmienie dynamiczne, ostrzejsze bardziej konturowe. Denon to ciepłe granie, naturalność oraz wypełnienie średnicy pasma. Zapraszam na odsłuchy.

Pozdrawiam

Marcin Graczykowski

Dzień dobry,

A gdzie mógłbym odsłuchać oba amplitunery. Jaki jest adres Pana sklepu i w jakich godzinach jest otwarty? Czy jest otwarty w sobotę?

Pozdrawiam, 

Krzysztof