Gość Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Cześć.Panowie wymieniłem sobie wzmacniacz na Nad c368 Jakie wg was typować kolumny do tego wzmaka.Pomieszczenie 28m2 muzyka różna z przewagą roka raczej żywiołowa.Preferuje raczej brzmienie ocieplone ale szczegółowe a i lubie słyszeć struny gitar i w miare głęboki bas kiedy trzeba uderzony w punkt. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 (edytowany) Dodaj informację o budżecie oraz czy słuchałeś już jakichkolwiek kolumn z tym wzmacniaczem? Edytowano 19 czerwca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Jeszcze nie słuchałem z niczym właśnie się zastanawiam co typować.Budżet ok.4000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Biorąc pod uwagę Twoje preferencje, jest wiele ciekawych opcji. Focal Chora 816 to moja pierwsza propozycja. Mocny, szybki, energiczny dźwięk. Bardziej plastycznie, ciepło, ale nadal z dobrym basem i świetną przestrzenią zagra Kef Q750. Bardzo fajnie, zgodnie z Twoimi wymaganiami zagra Dynaudio Emit M30. Spójrz także na Pylon Audio Ruby 25. To tylko kilka, moim zdaniem najciekawszych propozycji. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania. U nas masz do dyspozycji dziesiątki modeli, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać. Oczywiście dla forumowicza indywidualna atrakcyjna wycena. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 19 czerwca 2020 Bez opisów bo i tak musisz to odsłuchać Dynaudio emit 30 Heco elementa 700 Oraz kef q750 To modele które moim zdaniem bardzo dobrze zgrywają się z tym modelem nada. Zapraszam cię po wypożyczenie sprzętu i na odsłuch u nas. Pozostaje do twojej dyspozycji w razie wszelkich pytań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2020 17 godzin temu, S4Home napisał: Bez opisów bo i tak musisz to odsłuchać Dynaudio emit 30 Heco elementa 700 Oraz kef q750 To modele które moim zdaniem bardzo dobrze zgrywają się z tym modelem nada. Zapraszam cię po wypożyczenie sprzętu i na odsłuch u nas. Pozostaje do twojej dyspozycji w razie wszelkich pytań Czy Heco Elementa 700 bardzo się różni dzwiękowo od Aurory 700? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 20 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2020 (edytowany) 23 godziny temu, przemo820308 napisał: Cześć.Panowie wymieniłem sobie wzmacniacz na Nad c368 Jakie wg was typować kolumny do tego wzmaka.Pomieszczenie 28m2 muzyka różna z przewagą roka raczej żywiołowa.Preferuje raczej brzmienie ocieplone ale szczegółowe a i lubie słyszeć struny gitar i w miare głęboki bas kiedy trzeba uderzony w punkt. W tym budżecie do tego wzmacniacza warto posłuchać kolumn Elac Debut 2.0 F6.2 Edytowano 20 czerwca 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 20 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 20 czerwca 2020 8 godzin temu, lysyrafal napisał: W tym budżecie do tego wzmacniacza warto posłuchać kolumn Elac Debut 2.0 F6.2 to teraz pojawiły się nowe, ich następca Reference. Są trochę droższe ale moim zdaniem bardziej przestrzenne i zróżnicowane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MuadDib Napisano 21 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 21 czerwca 2020 (edytowany) Dnia 20.06.2020 o 12:38, przemo820308 napisał: Czy Heco Elementa 700 bardzo się różni dzwiękowo od Aurory 700? Powiem na moim odczuciu, Element'y były bardziej przejrzyste w pasmach wysokich i środek w stosunku do Auror no i cena 2x droższe. Ale ten odsłuch robiłem na Yamaha 1080 Edytowano 21 czerwca 2020 przez MuadDib Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 Dnia 20.06.2020 o 12:38, przemo820308 napisał: Czy Heco Elementa 700 bardzo się różni dzwiękowo od Aurory 700? Tak. Ewidentnie to brzmienie pomiedzy Aurora a Celan. łączy w sobie aspekty obu konstrucji. Mimo że z wyglądu bardziej przypomina Aurore. Dnia 20.06.2020 o 14:52, lysyrafal napisał: Elac Debut 2.0 F6.2 Tak, warto je dopisać do mojej listy. Dnia 20.06.2020 o 23:22, Miras23 napisał: to teraz pojawiły się nowe, ich następca Reference. Są trochę droższe ale moim zdaniem bardziej przestrzenne i zróżnicowane. To nie jest następca. To linia która będzie produkowana obok Debut. Gdzie ich słuchałeś i z czym? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 22 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 22 czerwca 2020 15 godzin temu, S4Home napisał: Tak. Ewidentnie to brzmienie pomiedzy Aurora a Celan. łączy w sobie aspekty obu konstrucji. Mimo że z wyglądu bardziej przypomina Aurore. Tak, warto je dopisać do mojej listy. To nie jest następca. To linia która będzie produkowana obok Debut. Gdzie ich słuchałeś i z czym? No to po co mieć Fabię i Fabię z innymi światłami? Serio Elac będzie produkował dwie serię na raz? Nie wydaję mi się... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 23 czerwca 2020 Tak. Reference 2.0 zostaje i Reference Premier. Bo to nie są te same kolumny. Jest to uzupełnienie linii. Seria Premier jest prawie dwukrotnie droższa co uzupełnia lukę pomiędzy Debut a Uni Fi. No właśnie próbuje zaznaczyć że to nie jest Fabia i Fabia z innymi światłami. Idąc Twoim rozumowaniem po co jest robić (zaznaczam że strzelam bo się na tym znam) Golfa, Leona, Rapid i takie tam skoro to jest to samo podwozie. Zaznaczyłem! Konstrukcja wewnętrzna, strojenie, zastosowane membrany są inne w serii Elementa. Kolumna gra inaczej. Teraz dużo kolumn rożnych producentów wygląda podobnie. Po co jej robią skoro ktoś inny ma już taką Fabie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MuadDib Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 (edytowany) Zgadzam się z S4Home , odsłuchiwałem Aurory i potem dostałem Elementa i jest różnica w dźwięku a i wyglądem też się różnią bo ( obwódki głośników w aurora są czarne i boki kolumn są nie białe tylko w kolorze brzozy ). Elementa nie dość, że prezentują się elegancko ( obwódki srebne lub stalowe jak tam kto woli to jeszcze kolumny są białe ) no i to co jest najważniejsze grają nie porównywalnie lepiej od Auror. I tak naprawdę nie wiem czemu kupujący mylą je lub nawet porównują bo to są naprawdę inne kolumny. Edytowano 24 czerwca 2020 przez MuadDib Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 24 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 24 czerwca 2020 Odniosłem trochę inne wrażenie porównując elac debut 2.0 f6.2 z nową serią Reference wygląd na duży plus natomiast dźwiękowo były tylko trochę lepsze. Więc wszystko kwestia gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 No to inna sprawa jak je odbierasz, oczywiscie że tak. Ja nie wiem czy grają dwukrotnie lepiej. 18 godzin temu, Kubad napisał: porównując elac debut 2.0 f6.2 z nową serią Reference Być może dlatego że w nowej serii reference nie ma odpowiednika tych kolumn. Jedyny podłogowy model DRF52 to odpowiednik F5.2. Ja bardzo lubię F6.2 może doczekam się odpowiednika. A może Andre Jones wykorzystał już potencjał Debuta. To 3 odmiana tych kolumn w krótkim czasie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 25 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 25 czerwca 2020 Co do odpowiednika modelu f6.2 z serii Reference to fakt nie ma go i trochę szkoda, ale raczej nie spodziewałem się że do istniejącej serii dodadzą wyższy model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts