Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam wszystkich,mam pytanie odnośnie dwóch soundbarów ,

Sonos ARC oraz Bluesound soundbar 2i

Chodzi mi głównie o muzykę,filmy sporadycznie.

Dzięki za jakąkolwiek poradę !

ps:Stereo odpada ponieważ mam bardzo mały salon 

Napisano

Jeśli muzyka, to pod względem jakości dźwięku Sonos ARC będzie lepszą opcją. Także kino, Dolby Atmos sprawdzą się, szczególnie w małym pomieszczeniu. Natomiast wspomniałeś o dużym nacisku na stereo, gorąco namawiałbym na aktywne głośniki Klipsch The Fives. Pod względem jakości dźwięku będzie to rozwiązanie bezkonkurencyjne. Głośniki te mają także złącze HDMI-ARC, które daje możliwość łatwego podłączenia kolumn do telewizora i dobrej współpracy.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano
1 godzinę temu, Kubad napisał:

Tylko kefy są dużo droższe od audio pro, pamiętaj też że będzie różnica pomiędzy odsłuchem w salonie a w domowych warunkach. 

Wiadomo,że w salonie sala odsłuchowa jest wygłuszona więc liczę się z tym...ale mogę wypożyczyć bez problemu do domu  sprzęt i dopiero wtedy będę wiedział na 100%.

ps:najchętniej bym przetestował monitory GENELEC - podobno kosmos 

Napisano

A Przepraszam te propozycje to idą do jakiej wielkości pomieszczenia?

Jaki tam masz układ? Nie ma możliwości zastosowania klasycznego rozwiązania z kolumnami podłogowymi ? Ewentualnie monitorami?

Napisano

No właśnie ale dlaczego lepszy?

Kolega napisał że ma bardzo mały salon. Ile to jest?

A może realnie z aktywnych lepiej iść w firmy które robią takie rzeczy an prawde. Monitory aktywne bliskiego pola firm specjalizujących się w tym. Yamaha, MAudio, Adam Audio itp?

Napisano

Ale mówisz o monitorach studyjnych? Jeśli tak to od razu mówię, że nie każdemu przypadnie do gustu takie brzmienie i byłbym ostrożny. 
Jeszcze rozwiązaniem jest mały wzmacniacz Topping MX3 + Heco Aurora 300/ Indiana Line Tesi 261 czy System Audio Saxo 5. Warto poczytać o tym maleństwie, a jeszcze lepiej posłuchać, bo potrafi na prawdę dużo :)