Kamil2807 Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 Witam wszystkich,mam pytanie odnośnie dwóch soundbarów , Sonos ARC oraz Bluesound soundbar 2i Chodzi mi głównie o muzykę,filmy sporadycznie. Dzięki za jakąkolwiek poradę ! ps:Stereo odpada ponieważ mam bardzo mały salon Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 Jeżeli chodzi ci o muzykę to odrzuć obydwa urządzenia bo służą do poprawy jakości dźwięku z tv. Mając nieduży salon możesz pójść w stereo z kolumnami podstawowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 moj kolega z domu obok ma sonosa +suba i gra to calkiem fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 10 lipca 2020 Udostępnij Napisano 10 lipca 2020 Jeżeli chodzi o soundbary to Sonos i Nakamichi shockwafe to chyba jedyne dobre grajki tego typu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 11 lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 lipca 2020 Jeśli muzyka, to pod względem jakości dźwięku Sonos ARC będzie lepszą opcją. Także kino, Dolby Atmos sprawdzą się, szczególnie w małym pomieszczeniu. Natomiast wspomniałeś o dużym nacisku na stereo, gorąco namawiałbym na aktywne głośniki Klipsch The Fives. Pod względem jakości dźwięku będzie to rozwiązanie bezkonkurencyjne. Głośniki te mają także złącze HDMI-ARC, które daje możliwość łatwego podłączenia kolumn do telewizora i dobrej współpracy. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil2807 Napisano 11 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 lipca 2020 Już mam problem rozwiązany. Testowałem dzisiaj Audio pro a26 oraz a36 i więcej nie patrzę w stronę soundbarów. Dzieki 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 11 lipca 2020 Udostępnij Napisano 11 lipca 2020 No i o to w tym chodzi odsłuch zawsze wszystko weryfikuje Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 lipca 2020 Weź w takim razie koniecznie pod uwagę Klipsch the Fives, który brzmieniowo będzie lepszą opcją od Audio Pro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil2807 Napisano 12 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2020 Klipsch the fives wygląda słabo,będę wybierał pomiędzy audio pro a26 oraz Kef LSX który wgląda nieziemsko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 lipca 2020 Tylko kefy są dużo droższe od audio pro, pamiętaj też że będzie różnica pomiędzy odsłuchem w salonie a w domowych warunkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil2807 Napisano 12 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2020 1 godzinę temu, Kubad napisał: Tylko kefy są dużo droższe od audio pro, pamiętaj też że będzie różnica pomiędzy odsłuchem w salonie a w domowych warunkach. Wiadomo,że w salonie sala odsłuchowa jest wygłuszona więc liczę się z tym...ale mogę wypożyczyć bez problemu do domu sprzęt i dopiero wtedy będę wiedział na 100%. ps:najchętniej bym przetestował monitory GENELEC - podobno kosmos Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 12 lipca 2020 Udostępnij Napisano 12 lipca 2020 Akurat z tymi monitorami nie miałem styczności, jak będziesz miał okazję je przetestować to daj znać jak wrażenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 lipca 2020 A Przepraszam te propozycje to idą do jakiej wielkości pomieszczenia? Jaki tam masz układ? Nie ma możliwości zastosowania klasycznego rozwiązania z kolumnami podłogowymi ? Ewentualnie monitorami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 13 lipca 2020 Udostępnij Napisano 13 lipca 2020 Kolumny aktywne to dużo lepszy wybór. Polecam Triangle Elara Active w nowych kolorach https://sklep.rms.pl/triangle-elara-active-ln-01a-ln01a-aktywne-glosniki-podstawkowe-monitory-biurkowe-2x50w-z-bluetooth-aptx-para Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 lipca 2020 No właśnie ale dlaczego lepszy? Kolega napisał że ma bardzo mały salon. Ile to jest? A może realnie z aktywnych lepiej iść w firmy które robią takie rzeczy an prawde. Monitory aktywne bliskiego pola firm specjalizujących się w tym. Yamaha, MAudio, Adam Audio itp? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 lipca 2020 Udostępnij Napisano 14 lipca 2020 Ale mówisz o monitorach studyjnych? Jeśli tak to od razu mówię, że nie każdemu przypadnie do gustu takie brzmienie i byłbym ostrożny. Jeszcze rozwiązaniem jest mały wzmacniacz Topping MX3 + Heco Aurora 300/ Indiana Line Tesi 261 czy System Audio Saxo 5. Warto poczytać o tym maleństwie, a jeszcze lepiej posłuchać, bo potrafi na prawdę dużo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 lipca 2020 Udostępnij Napisano 15 lipca 2020 Ja jestem jednak za system pasywnym. No ale nie wiem nadal ile to jest mało. Więc tu i tak tylko gdybamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts