Kubad Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 Zrób 5.1 na amplitunerze AV bez dziwnych wymysłów quadro. Jeżeli pokój jest nieduży to możesz zastosować mniejsze kolumny nie stanowi to żadnego problemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 (edytowany) 17 godzin temu, Głośniki do rogów pokoju napisał: Pomysł stąd że mój dziadek ma takie głośniki w górnych rogach pokoju, tylko ze ma do tego przy telewizorze subofer i jeszcze chyba jakies kolumny i ma fajny przestrzenny dźwięk. ....."i jeszcze chyba jakieś kolumny".... 3 godziny temu, Głośniki do rogów pokoju napisał: To co mogę zamontować do pokoju, ze względu na mały pokój chciałbym coś w rogach pokoju i ewentualnie jakis subofer, kolumny czy inny bajer ..."kolumny czy inny bajer"... Wiesz odnoszę wrażenie ze nie dokonca zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz. Kolumny to właśnie inna nazwa "glosnikow". By mieć fajny przestrzenny dźwięk wystarczą dwie kolumny (głośniki), wzmacniacz i np. Tv/cd. Ważny jest tutaj budżet i wymiary pokoju a dobrze by było gdybys zrobił fotografie miejsca w ktorym mialy by stać w przyszlosci. Edytowano 2 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 2 sierpnia 2020 1 godzinę temu, Chyba Miro 84 napisał: Dobrze by było gdybys zrobił fotografie miejsca w ktorym mialy by stać w przyszlosci. Chyba wisieć 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Moim zdaniem to nie będzie dźwięk przestrzenny. Albo budujesz system stereo na dwóch monitorach albo kino na systemie 5.1 Albo , albo. Wtedy doradzamy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 (edytowany) Plan pokoju (jedna kratka w zeszycie to 10cm), telewizor zamawiam w tygodniu i będzie powieszony nad biurkiem lub będzie stał przed łóżkiem @S4Home @Chyba Miro 84 Edytowano 3 sierpnia 2020 przez Głośniki do rogów pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 (edytowany) A w ktorym miejscu bedziesz słuchał muzyki? Bo moze to dla Ciebie zabrzmi co najmniej dziwnie, ale dzwiek nigdy nie bedzie taki sam przechadzajac sie po pomieszczeniu. Tzn. bedzie sie zmienial w wiekszym lub mniejszym stopniu. Edytowano 3 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 3 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: A w ktorym miejscu bedziesz słuchał muzyki? Bo moze to dla Ciebie zabrzmi co najmniej dziwnie, ale dzwiek nigdy nie bedzie taki sam przechadzajac sie po pomieszczeniu. Tzn. bedzie sie zmienial w wiekszym lub mniejszym stopniu. Przed kompem albo na łóżku, głównie chodzi mi o muzykę i oglądanie filmów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 2 minuty temu, Głośniki do rogów pokoju napisał: Przed kompem albo na łóżku, głównie chodzi mi o muzykę i oglądanie filmów. A moze by tak przemeblowac troszke pokoj. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 1 minutę temu, Chyba Miro 84 napisał: A moze by tak przemeblowac troszke pokoj. Właśnie o tym samym pomyślałem, tylko brak mi pomysłów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 (edytowany) Poszperaj w necie na temat akustyki pomieszczeń i zrob przemeblowanie w tym kierunku właśnie. Podejrzewam ze jeszcze nie masz najgorszego czynnika, ktory blokuje wiekszosc audiofili/melomanow w poczynaniach akustycznych.... tak wiec mozliwosci są ps: czynnik ktory miałem na mysli to "WAŻ", jak dotąd u Ciebie zadnej wzmianki nie było Edytowano 3 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 A na ten moment? Jaki sprzęt będzie okej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Wpierw musisz ustalic miejsce odsłuchu by wiedziec na czym stoisz... jesli chcesz przemeblowac pokój, to proponuje najpierw przemeblowac a pozniej dobrac sprzet! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 (edytowany) @Chyba Miro 84 Załóżmy że nie będę robił przemeblowania a miejsce odsłuchu to łóżko i biurko. Najbardziej pasowało by mi coś na ściany/rogi pokoju ponieważ nie mam za bardzo gdzie postawić czegoś stojącego, a nawet jakbym miał to nie ma takiego miejsca żeby był dobry odsłuch z łóżka i biurka. Jeżeli ciężko będzie dobrać taki sprzęt to miejsce odsłuchu może być tylko na łóżku. Edytowano 3 sierpnia 2020 przez Głośniki do rogów pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 Ciężko w takim układzie cos doradzić.... moze ktoś.... coś..... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 3 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 sierpnia 2020 @S4Home? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Ja bym poszedł w kino. Bo stereo to i tak będzie ok tylko z jednego miejsca. łóżko pod okno obok biurko. Musisz zdecydować dla którego miejsca robimy system. Bo dla łózka i biurka się nie uda raczej. Tak czy siak nadal obstawiam albo stereo albo kino domowe 5.1. A nie system 4.0. W zasadzie to nie 4.0 bo lewe bedą grać to samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 4 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Ze względu na budżet, poszedłbym w dwie kolumny 5.1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 (edytowany) 55 minut temu, Głośniki do rogów pokoju napisał: poszedłbym w dwie kolumny 5.1 ???????? 5.1 oznacza 5 kolumn + 1 subwoofer. Np. 5.0 oznacza 5 kolumn/monitorow bez subwoofera STEREO to inaczej 2.0 co oznacza dwie kolumny! Edytowano 4 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 4 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Okej, czy da się uzyskać przestrzenny dzwięk z dwoma kolumnami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 (edytowany) 2 minuty temu, Głośniki do rogów pokoju napisał: Okej, czy da się uzyskać przestrzenny dzwięk z dwoma kolumnami? Oczywiscie ze tak ! Ale to nie beda tanie kolumny. Edytowano 4 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 4 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Przed chwilą, Chyba Miro 84 napisał: Oczywiscie ze tak ! O to mi chodziło, jakieś propozycje? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 (edytowany) 13 minut temu, Głośniki do rogów pokoju napisał: O to mi chodziło, jakieś propozycje? Ponieważ jak dotąd nie podałeś ile chcesz przeznaczyć na ten cel wiec.... Prosze bardzo... https://hi-fi.com.pl/testy/kolumny/3085-audio-physic-tempo-vi.html To tylko tak informacyjnie.... zerknij na opis "przestrzeń"! Ewentualnie jesli wolisz monitory jako stereo.... http://wstereo.pl/ocean-przestrzeni/ Edytowano 4 sierpnia 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Głośniki do rogów pokoju Napisano 4 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 2 godziny temu, Chyba Miro 84 napisał: Ponieważ jak dotąd nie podałeś ile chcesz przeznaczyć na ten cel wiec.... Prosze bardzo... https://hi-fi.com.pl/testy/kolumny/3085-audio-physic-tempo-vi.html To tylko tak informacyjnie.... zerknij na opis "przestrzeń"! Ewentualnie jesli wolisz monitory jako stereo.... http://wstereo.pl/ocean-przestrzeni/ Mordo, za 12k to ja bym se życie na nowo ułożył, do 500zł coś, wiem że to mało ale nie chce niewiadomo jakiego sprzętu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 4 sierpnia 2020 Poszukaj na allegro canton sp206 i poprzestań na dwóch kolumnach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 5 sierpnia 2020 Co masz na myśli mówiąc przestrzeń w dwóch kolumnach? Prawidłowe stereo daje przestrzeń. Ale nigdy nie da efektu surround. Ale 4 kolumny w rogach do ampli czy wzmacniacza stereo też nie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts