Jasiek88 Napisano 24 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2020 (edytowany) Robisz z igły widły na prawdę, jaki to jest problem podłączyć konsolę do internetu aby zainstalować apkę i tyle, internet do filmów nie jest wymagany grać też można trzeba przełączyć konsolę w tryb offline. Edytowano 24 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 25 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2020 (edytowany) Myślę że każdy może mieć inne wrażenie na ten temat.. Napisałem kilka zdań z tego co pamiętam z dawnych czasów i z tego co jest dzisiaj. Jakbyś przeczytał że mam problem z internetem tam gdzie mieszkam to może byś inaczej napisał. Z tego co wyczytałem do Xbox może pozostać offline tylko przez 24 godziny. Zresztą będzie jak będzie... Czekam na pierwszy film uhd żeby ocenić jak to wygląda. Doczekać się nie mogę Edytowano 25 sierpnia 2020 przez Darek Zuk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 28 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 Fakt lubię filmy zwłaszcza gatunku sf. Kupiłem na allegro Godzillę w 4k tylko chyba to jakiś wałek bo płyta była dość tania i szczerze mówiąc nie widziałem żadnej różnicy między bd. Chyba muszę kupić coś innego żeby zobaczyć tą różnicę . Jeśli chodzi o Xboxa to może zrobiłem źle ale przynajmniej chłopaki sobie pograją.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 28 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2020 To zależy jak wielki i dobry masz tv, na tv z niskiej półki efekt HDR będzie żaden. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 29 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 Panasonic Tx-75GX 942E . Wczoraj ponownie obejrzałem tą płytkę tylko na zmienionych obcjach jeśli chodzi o obraz (zamiast kino włączyłem obraz normalny) i muszę przyznać że wyglądało to bardziej obiecująco jednakże dalej mam pewien niedosyt. Myślę że sam film w którym większość akcji jest w nocy lub jeśli mogę tak napisać przy zmierzchu nie daje przy takich warunkach pełnych możliwości jeśli chodzi o obraz. Myślę się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 Dnia 26.08.2020 o 23:03, engajner napisał: Jest dostepny soft ktory mozesz legalnie kupic i zniesc blokade regionalna oraz wczytac zewnetrzne napisy z pena do kazdej plyty. Panas zyskal ta funkcje ktora byla dostepna tylko w Oppo czy CXUHD. O, fajna sprawa. Tak swoją drogą, ciekawe, w jakim kierunku to pójdzie. Mam na myśli odtwarzacze do filmów. Z tego, co mi wiadomo, to Oppo zakończył produkcję, Samsung chyba też, wychodzi na to, że streaming już wygrał na dobre. Oczywiście, płyty pewnie jeszcze dosyć długo będą dostępne, ale co na przykład z odtwarzaczami 8K? Jestem bardzo ciekawy, jak to będzie wyglądać, gdy ja będę kompletował kino domowe, czyli za około 2 lata. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 (edytowany) 4 godziny temu, Darek Zuk napisał: Myślę że sam film w którym większość akcji jest w nocy lub jeśli mogę tak napisać przy zmierzchu nie daje przy takich warunkach pełnych możliwości jeśli chodzi o obraz. Myślę się? Powinieneś zauważyć więcej detali bo płyty uhd to nie tylko wyższa rozdzielczość ale też więcej kolorów i efekt hdr czyli gra światłem. O której godzilli piszesz? 3 godziny temu, Adi777 napisał: Oczywiście, płyty pewnie jeszcze dosyć długo będą dostępne, ale co na przykład z odtwarzaczami 8K Płyt 8k nie będzie to pewne. Edytowano 29 sierpnia 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 @Darek Zuk Jeśli chcesz kupić film na uhd to aktualnie ma promocję na zavvi 3 filmy 4k za 30 fontów https://www.zavvi.com/blu-ray/offers/3-for-30.list?affil=awin&utm_content=http%3A%2F%2Fwww.filmozercy.com%2F&utm_term=Direct+Traffic&utm_source=AWin-209293&utm_medium=affiliate&utm_campaign=AffiliateWin&sv_campaign_id=209293&sv_tax1=affiliate&sv_tax2=17127&sv_tax3=www.filmozercy.com&sv_tax4=0&awc=2549_1598687095_9a03ea8db1b4e72eab2cce145df29ae5 https://filmozercy.com/wpis/nowe-promocje-na-wydania-4k-uhd-i-blu-ray-z-okazji-urodzin-zavvi To czy posiadają PL napisy sprawdzisz tutaj: https://filmozercy.com/filmoskop/?shops[]=10&pricechange=all&sortby=update_desc&price_from=&price_to=&date_from=&date_to=&polish_versions[]=2&polish_versions[]=3&polish_versions[]=4&lowest_price=empty&only_wishlist=empty&search= Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 29 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 To Godzilla King of the monsters ale kupiony z a za 50 złotych więc nie wiem jak to się ma do tego jaką jakość reprezentuje względem tych ze sklepów. Jeśli chodzi o ilość detali i grę światłem to faktycznie może jest tak ale i tak mam wrażenie że jest większa różnica między zwykłym dvd a blu-ray niż między blue-ray a uhd.Dzięki za linka z tymi filmami. Wygląda to bardzo ciekawie. Kupowałeś już z tej strony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 29 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2020 Ale jakie znaczenie ma cena film to film różnica względem dvd a BD jest duża jak mówisz ale czy film w wersji 4K jest lepszy najlepiej przeczytać jakąś recenzje przed zakupem https://ultrahd.highdefdigest.com/73760/godzillakingofthemonsters4kultrahdbluray.html (w xoboxie nie masz DV dla filmów UHD ale jego brak nie jest na pewno powodem tego małego wrażenia między bd a uhd) Czy kupuję? cały czas podobnie jak na amazonach de co.uk it es fr https://forum.filmozercy.com/watek-zagraniczne-sklepy-internetowe-promocje?page=36 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 30 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Jak pisałem wcześniej najmniej widać na w telewizorze na kinowym obrazie (obraz na tym ustawieniu nabiera koloru pastelowego więc siłą rzeczy gra światłem oraz kolory praktycznie przestają istnieć w tym ustawieniu) Przechodząc dalej w tryb normalny już widać więcej a używając trybów dynamiczny czy gracza telewizor zaczyna wyglądać jak te sklepowe 😉😁 Jeśli chodzi o kupno to też muszę się przestawić na kupowanie filmów w uhd (mam ponad 300 dvd i blu-ray) więc byłoby bezsensowne i kosztowne kupowanie od nowa wszystkich filmów tylko dla uhd.Wiec pozostają tylko nowe tytuły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Może warto pomyśleć nad zamówienie kalibracji tv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 30 sierpnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Czytałem że Panasoniki mają dość dobrze ustawione kolory po wyjęciu z pudełka. Myślisz że warto? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 30 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 30 sierpnia 2020 Guzik sam mam plazmę panasonica z trybem kino i thx fabrycznie zafarb jest na żółto jak to jest poprawna kalibracja to ja jestem ... Telewizory z HDR koniecznie wymagają kalibracji, najlepiej zadzwonić i zapytać skalibrujtv.pl . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 1 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2020 Będę musiał zadzwonić i zapytać o usługę. Dzięki za namiar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 1 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 września 2020 Koszt tej usługi to 640 zł w wersji z rozszerzeniem które obejmuje wszystko jeśli chodzi o różne źródła i o tryb ultra hd np z płyty...Czas oczekiwania to około 2-3 tygodnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 Pytałeś czy twój TV warto kalibrować? i czy można na nim osiągnąć dużo lepsze efekty PO kalibracji? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 39 minut temu, Jasiek88 napisał: Pytałeś czy twój TV warto kalibrować? i czy można na nim osiągnąć dużo lepsze efekty PO kalibracji? Tak pytałem. Z tego co napisał miły Pan wynika że mój telewizor ma bardzo duże możliwości dlatego nadaje się jak najbardziej na rozszerzoną kalibrację Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 2 września 2020 Udostępnij Napisano 2 września 2020 No to jestem ciekaw czy się skusisz a najbardziej jestem ciekaw efektów i późniejszej opinii o UHD. Wrcając do promocji zobacz jaka ostatnio była choć fakt faktem jest systematycznie ponawiana, https://filmozercy.com/wpis/pakiet-trzech-filmow-nolana-na-4k-uhd-z-polska-wersja-za-eur16-99 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 2 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 września 2020 Skusze się skusze tylko wyjeżdżam wkrótce na miesiąc poza granice Polski i zrobię kalibrację jak wrócę bo czas jak pisałem to 2-3 tygodnie oczekiwania. Super promocja z tym pakietem ale wszystko już mam jak nie na dvd to na blue-ray. Kupiłem na amazon.uk Terminatora i Adastra. Czekam z niecierpliwością na to jak przyjdą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 6 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 września 2020 Dwa filmy wyżej wymienione obejrzane i muszę przyznać że zwłaszcza na Terminatorze obraz wygląda wręcz idealnie. Kolory są naprawdę bardzo ładnie odwzorowane, ostrość jest idealna, wszystko jest niesamowicie widoczne. Natomiast Adastra to poprostu świetny film z bardzo fajną fabuła trochę jak gravity razem z Interstellar i może jeszcze z odysyją kosmiczną razem. Oglądaliśmy z żoną i stwierdziliśmy że bomba. Oba filmy kupione z amazon.uk miały polskie napisy mimo tego że nigdzie nie było o tym wzmianki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 (edytowany) A porownywales do BD? To czy są pl napisy lub audio sprawdzić można na wiele sposobów http://filmozercy.com/filmoskop/editions?polish_versions[]=3&polish_versions[]=4&sortby=added_desc&release_date_from=&release_date_to=&search= http://www.dvdcompare.net/comparisons/film.php?fid=52445#4 https://www.blu-ray.com/movies/Terminator-Dark-Fate-4K-Blu-ray/255200/ I czytając specyfikację pl wydania plyty https://poral.eu/terminator_dark_fate_2019_4k_ultra-hd.php Zauważ ze znajdują sie na nim języki takie jak de it fr co to znaczy? Ze w tych krajach też kupisz Terminator z pl napisami. Na amazon.it filmy w promocjach są często najtańsze wręcz śmieszne tanie jak za 4k. Edytowano 6 września 2020 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 @Darek Zuk - weź tylko pod uwagę, ze taka kalibracja nie jest raz na zawsze. Kalibratorzy zalecają co roku. Zdarza sie też, że kolory po skalibrowaniu bardzo różnią sie od tego co wyobraża sobie włąściciel telewizora. W każdym razie nie nastawiaj sie na podbicia i bardzo jaskrawe i wyraziste kolory. Znam wiele osób które po kalibracji wracają do tego co było wcześniej. Przez ok 6 lat uczestniczyłem w HDTV Polska (tym z Gmeru i Koperem). Jest tam tyle samo zwolenników co przeciwników takiej kalibracji. No, ale zwolennicy są milej widziani bo Koper jest właścicielem firmy zajmującej sie kalibracją. Nie polecam i nie odradzam, ale moim zdaniem to zbędny wydatek. W każdym razie nie daj sie nabrać na kalibrację przez maila bo to to już zupełny bubel. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 40 minut temu, Rega napisał: W każdym razie nie daj sie nabrać na kalibrację przez maila bo to to już zupełny bubel. Oni świadczą taką usługę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 6 września 2020 Udostępnij Napisano 6 września 2020 Akurat kalibracja przez mail'a, to domena innego właściciela, z innego forum i sklepu A na tyle, na ile ja się orientuje, jeżeli kalibracja w wykonaniu skalibrujtv.pl nie przypadnie do gustu, to TV jest przywracany do stanu poprzedniego, a właściciel nie ponosi kosztu kalibracji. Przynajmniej tak było wcześniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts