Michau83 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Czesc, W temacie jestem kompletnym laikiem. Do wydania mam około 5tys zł. Szukam czegoś mysle ze nawet bardziej do słuchania muzyki niż do filmów. Lubię mocne brzmienia z głębokim basem. Salon to około 40m2 plus otwarta kuchnia. Łącznie pewnie koło 60m2. Prosze o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Yamaha 803 plus heco aurora 1000. Powinno zabrzmieć tak jak chcesz. Aczkolwiek budżet nieco przekroczysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Jeśli chodzi o kino 5.1? To dużo przekroczysz. 685 jestem za. Za Aurorami 1000 jestem za. Ale to już ponad budżet. A gdzie tyły centralny i sub? Albo zwiększasz budzet albo idż w tańsze 685 + Magnat 2002 set z dwoma Sub 302A. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 @S4Home, ale w pierwszym poście padło zdanie o tym, że autor szuka czegoś raczej do słuchania muzyki niż do KD 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 14 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2020 Dzięki za odpowiedzi. No właśnie zastanawiałam się czy np. nie lepiej teraz kupić przód + amplituner i z czasem dokupić resztę. Podobają mi się (wizualnie, jeszcze nie słuchałem) kolumny Focal Chora 826 w czarnym połysku. Wiem ze troche przekracza to budżet ale no cóż... Co myślicie? Jaki do tego dobrać amplituner. A może inne propozycje? Muzyka głównie elektroniczna ale tez inne gatunki. Dobrze żeby można było tez radia posłuchać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Cześć, wydaje mi się, że dopóki nie określisz się bardzo mocno czy to ma być muzyka czy kino to będzie trudniej coś poradzić. Jeśli kino to zamykamy temat i zostajemy przy amplitunerach kina, natomiast jeśli skupimy się na muzyce to stajemy przed kolejnym wyborem. Amplituner czy wzmacniacz. Różna funkcjonalność, ale również różna jakość dźwięku. Przy dobrym upuście zmieścisz się 5,5 tysiącu z Denonem X-1600h i Aurorami 1000. Jeśli muzyka i wzmacniacz to np.: Yamaha A-S701, Denon PMA-800NE. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 14 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 14 września 2020 65/35 na korzyść muzyki 🙂 Film raz może dwa w tygodniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Tylko Aurora 1000, to będzie trochę za ciężka przyczepa dla Denona x1600 przy takich proporcjach osobiście zdecydowanie szedłbym w klasyczne stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 Ja raczej też w takim razie Aurora 1000 ale do Cyrus ONE. I masz gotowy system. Jako źródło tania Yamaha WXAD 10 albo Malina z Daciem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 15 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 września 2020 Ok, rozumiem że nie ma złotego środka dla muzyki i kina? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 15 września 2020 Udostępnij Napisano 15 września 2020 Wszystko jest kwestią pieniędzy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 16 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 września 2020 Dobra troche poczytałem i faktycznie nie będę powielał czyiś błędów. Idę w kolumny i wzmacniacz stereo. Jeszcze się zastanawiam nad jedna rzeczą, wzmaczniacz i amplituner do którego przepne kolumny przy okazjonalnym oglądaniu filmów. Ma to sens? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Słuchaj jest opcja laczenia tego systemu. Ale to kwestia kasy. Żeby połączyć kino i stereo fajnie by było dołożyć trochę. Ale to wszystko wkestia gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 16 września 2020 Udostępnij Napisano 16 września 2020 Sprawdź Cyrusa one i Aurory. Jeśli takie granie będzie ci odpowiadało a zechcesz rozbudować set i mieć kino domowe, kupisz Amp z wyjściem pre out i będziesz miał KD i fajne stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 No tak. Jestem za. Ale finalnie nie wyjdzie nam 5k. Nie ma opcji. Chyba że z czasem dokładanie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: No tak. Jestem za. Ale finalnie nie wyjdzie nam 5k. Nie ma opcji. Chyba że z czasem dokładanie. Tak. Ja zaczynałem od kina i rozbudowałem je o stereo. Też robiłem to "na raty". 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 I ja zmierzam w tę stronę, niestety także na raty. Ale co tam, zabawa będzie dłużej trwała. W pięciu tysiącach można się zmieścić ze wzmacniaczem i aplitunerem AV, pozostają jeszcze kolumny do KD. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 43 minuty temu, maxredaktor napisał: W pięciu tysiącach można się zmieścić ze wzmacniaczem i aplitunerem AV, pozostają jeszcze kolumny do KD. Bądź w dwóch frontach i wzmacniaczu. To ma moim zdaniem więcej sensu 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 17 września 2020 Udostępnij Napisano 17 września 2020 Jasne, Tamto podałem jedynie dla przykładu cenowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 17 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 września 2020 Te 5 tys to nie jest jakaś sztywna granica. Jak trzeba to dołożę. Zacznę od wzmacniacza i od frontów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 No to wybieramy? Kiedy wpadasz na odsłuch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 18 września 2020 Udostępnij Napisano 18 września 2020 Witaj, Dobrym połączeniem uniwersalności, jest amplituner Yamaha RXV 685. Po kablu hdmi będziesz mógł podłączyć telewizor oraz innych kilka źródeł, którymi dysponujesz. Jako uzupełnienie z głośnikami, to propozycja z PSB X1T https://www.tophifi.pl/glosniki/glosniki-podlogowe/psb-imagine-x1t.html - mocny bas, rozciągnięcie, i duża skala dźwięku będzie gwarantowana Zapraszamy Cię na prezentację w naszych salonach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michau83 Napisano 19 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2020 S4 Home troche daleko mam do Was 🙂 Dzis przesłuchałem te aurory. No i muszę powiedzieć ze jednak to nie jest to.... Porównywałem do Klipsch RP8000 i zdecydowanie dźwięk tych drugich bardziej mi się podoba. Co myślicie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 No to lubisz dzwięk jaśniejszy , o większej dawce energii. Ja jestem z tym jak najbardziej ok. W takim razie obok RP 8000 sprawdź monitor audio Bronze 500 czy Magnat Quantym 757. I wybierz dla siebie. RP 8000 uważam za najbardziej udane z całej serii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Klipsch to dobry wybór ewentualnie możesz też pomyśleć nad Focalami z serii Chora jeśli szukasz bardzo jasnego grania, chociaż one będę prezentowały mniej dołu niż Klipsch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts