tomek4446 Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 @Fafniak jesteś lepszy Moja Yamaszka ma 0,08 % WRMS . W nowych konstrukcjach konstruktorzy pewnie doszli do wniosku , że jak klient sobie podłączy gramiaka pod KD , to obroty będą jego najmniejszym zmartwieniem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 3 minuty temu, tomek4446 napisał: W nowych konstrukcjach konstruktorzy pewnie doszli do wniosku , że jak klient sobie podłączy gramiaka pod KD , to obroty będą jego najmniejszym zmartwieniem Całkiem możliwe jak sie patrzy na nowe cuda jak lp120 AT to też mamy : Wow and Flutter:<0.2% WRMS (33 RPM) ciekawe jak będzie po roku używania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 4 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2020 Jeszcze nie zapłaciłem wiec temat otwarty, co promujecie z nowych gramofonów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 Obawiam sie ze mało kto tutaj jest zainteresowany nowymi gramofonami Co ciekawe, w całej masie sklepów z winylami widziałem gramofony reloopa (z serii tych niby DJskich ) i nigdy od użytkowników nie słyszałem złego słowa o nich. Faktem jest ze nei mają one audiofilskiego "namaszczenia" ale taki : https://www.reloop.com/reloop-rp-7000-mk2 Wyglada dość porzadnie Ja chciałem bardzo kupić tego reloopa 5 ale potem zakupiłem tego używanego sony i dokupiłem wkładkę droższą trochę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 Pewnie więcej zalet starszego sprzętu byśmy znaleźli, jednak czasem rozumiem młodych ludzi, którzy nie mają żadnego pojęcia o regulacjach i ustawieniach lub boją się wdepnąć na minę, że wolą kupić coś nowego, prostszego i od razu grającego. Z czasem kolega wciągnie się (lub nie ) i rozejrzy za czymś innym, może starszym. Więc powodzenia @Bombalina Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 Dnia 4.10.2020 o 10:33, Bombalina napisał: Gramofon odesłany, zamówiłem RELOOP TURN 3 I jak wrażenia miałeś już okazję go testować? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil C Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Dnia 4.10.2020 o 11:32, Fafniak napisał: Obawiam sie ze mało kto tutaj jest zainteresowany nowymi gramofonami Co ciekawe, w całej masie sklepów z winylami widziałem gramofony reloopa (z serii tych niby DJskich ) i nigdy od użytkowników nie słyszałem złego słowa o nich. Faktem jest ze nei mają one audiofilskiego "namaszczenia" ale taki : https://www.reloop.com/reloop-rp-7000-mk2 Wyglada dość porzadnie Ja chciałem bardzo kupić tego reloopa 5 ale potem zakupiłem tego używanego sony i dokupiłem wkładkę droższą trochę Zarównono wspomniany reloop 7000 jak i stantont str8 150 czy t120 to za moich czasów były bardzo popularne gramofony wśród DJów. Pytanie dlatego że dostępność Technicsów 1200 lub 1210 była już ograniczona, a cena używek przekraczała kosz zakupu nówek u konkurencji. Z moich doświadczeń zarówno topowe kodela stsntona i relloopa niczym technicsom nie ustępowały - pełna możliwość kalibracji, bardzo wytrzymałe silniki DD (wiadomo - scratch), wymienne headshelle. Design może nie audiofilski, ale wiadomo - duzo większy wpływ na dźwięk ma wkładka i pre niż mechaniczna konstrukcja (żeby nie było - ta też wpływ ma). Pozdrawiam, Kamil Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Panowie , czy ktoś użytkuje Denona DP 2000 ? Mam parę pytań. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 18 października 2020 Udostępnij Napisano 18 października 2020 @tomek4446 kolego miał ten model mogę popytać. Jaki problem masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 Problemu w zasadzie jeszcze nie mam / ale mogę mieć / , znajomy namawia mnie na kupno tego gramofonu . I teraz , doczytałem , że Denon Dp-2000 to właściwie nie gramofon. a nazwa napędu. Chciałbym się dowiedzieć jakie ramiona montowano do tegoż napędu ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 (edytowany) @tomek4446 Znalazłem krótki opis pomiędzy serii 2000 Cytat The Denon DP-2000 was available as a motor unit only, with a plinth and static balance type tonearm (DP-2500), with a large plinth and no tonearm (DP-2550) or with a heavy-weight marble composite plinth (DP-2800). https://stereonomono.blogspot.com/2010/06/denon-dp-2000.html a tutaj masz manual https://manualsbrain.com/en/manuals/1810506/?page=2 przypominają Victora z tą różnicą że do nich musisz mieć zewnętrzny zasilacz redukcyjny do 100V. Nie wiem jakie są koligacje pomiędzy Denoem a Victorem. Dokładnie co Ciebie niepokoi , który model ma dokładnie do sprzedania z wymienionych? Co dokładnie mam sie dowiedzieć? Edytowano 19 października 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts