zaba1204 Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 Dzień dobry czy do pokoju w bloku 16m2 Yamaha pianocraft N670D to dobry wybór słucham muzyki Rockowej czy głośniki dołączone do zestawu dadzą rade czy ewentualnie myśleć o jakiś innych byłbym wdzięczny za pomoc pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 (edytowany) To czy dadzą radę czy nie to będziesz wiedział po wypożyczeniu i odsłuchu we własnym pomieszczeniu. Zdecydowanie warto umówić się na odsłuchy do salonu i posłuchać go z innymi kolumnami których jest sporo do wyboru. Podstawowy zestaw jest teraz w dobrej cenie i może to wystarczy, ale również warto napisać do branży o wycenę. Z kolumn których warto posłuchać do tego gatunku np. Elac Debut 2.0 B5.2 lub Elac Debut 2.0 B6.2 i nie będą męczyć w dłuższej perspektywie, ale trzeba przygotować się na trochę większy wydatek. Edytowano 3 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 Witaj! Jak najbardziej dadzą radę Pomimo niewielkiego gabarytu całego sprzętu, Pianocraft gra bardzo ładnym, pełnym i dynamicznym dźwiękiem. Rzeczywisty przeskok jaki można zrobić, to podłączyć do Pianocrafta kolumny podłogowe - np. Pylon Audio Pearl 25. Wtedy różnica będzie słyszalna, lecz będzie ona podyktowana po prostu konstrukcją kolumny - podłogówki zapewnią pełniejsze brzmienie niż monitory. W każdym razie głośniki dołączone do Pianocrafta są zdecydowanie dobrze grającymi monitorami Zapraszamy na odsłuchy i indywidualne wyceny! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 PC 670d sam w sobie gra przyjemnie ale wymiana kolumn na lepsze daje różnicę. Najlepiej jakbyś przetestował różne propozycje dorzucę do wyżej wymienionych indiana line tesi 261. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1204 Napisano 3 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2020 A monitory dołączone do zestawu mogą stać na szafce RTV czy lepiej postawić na standach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 Oczywiście lepiej byłoby na standach, ale trzeba mieć na to miejsce a z tym bywa różnie. 25 minut temu, Q21 napisał: Jak najbardziej dadzą radę Ręce opadają, a skąd Wy to możecie wiedzieć to jest Wasz znajomy albo widzieliście te pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1204 Napisano 3 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2020 W sklepie Top HiFi nie mają do wypożyczenia zakupie w Media Markt mam 5 minut piechotą do sklepu odbiorę za godzinę będę miał 45 dni na zwrot na spokojnie posłucham Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 10 minut temu, lysyrafal napisał: Ręce opadają, a skąd Wy to możecie wiedzieć to jest Wasz znajomy albo widzieliście te pomieszczenie? Tak się składa, że sam jestem posiadaczem takiego zestawu i mam pomieszczenie 15-20m - słuchałem osobiście przez ostatnie 2 lata, a następnie sprawdziłem ten zestaw na Pearl 25 Nie piszemy publicznie opinii wyssanych z palca - byłaby to swojego rodzaju kompromitacja... Miłego dzionka! Tomek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 (edytowany) 19 minut temu, Q21 napisał: Tak się składa, że sam jestem posiadaczem takiego zestawu i mam pomieszczenie 15-20m - słuchałem osobiście przez ostatnie 2 lata, a następnie sprawdziłem ten zestaw na Pearl 25 Wielkość pomieszczenia jeszcze tak, ale słuch i akustyka już nie. Pozdrawiam Was! 26 minut temu, zaba1204 napisał: W sklepie Top HiFi nie mają do wypożyczenia zakupie w Media Markt mam 5 minut piechotą do sklepu odbiorę za godzinę będę miał 45 dni na zwrot na spokojnie posłucham Rozsądne rozwiązanie. Życzę powodzenia! Edytowano 3 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 44 minuty temu, zaba1204 napisał: W sklepie Top HiFi nie mają do wypożyczenia zakupie w Media Markt mam 5 minut piechotą do sklepu odbiorę za godzinę będę miał 45 dni na zwrot na spokojnie posłucham Jak już będziesz miał w domu na tyle dni to postaraj się wypożyczyć inne kolumny na testy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1204 Napisano 3 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2020 35 minut temu, Kubad napisał: Jak już będziesz miał w domu na tyle dni to postaraj się wypożyczyć inne kolumny na testy. Jasne Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 Daj znać później, które kolumny najbardziej przypadły ci do gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 11 godzin temu, zaba1204 napisał: Yamaha pianocraft N670D Jeszcze jedna rzecz warto a nawet trzeba wymienić kable głośnikowe oraz zastosować lepszy przewód do połączenia wzmacniacza i odtwarzacza CD. W tym przypadku będzie to słyszalna zmiana brzmienia na plus, a koszty nie są aż takie duże. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1204 Napisano 3 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 października 2020 Yamaha już ustawiona i gra i powiem wam że dźwięk jest naprawdę fajny niczego nie brakuje fajnie to wszystko cyka bas jak dla mnie jest ok jestem pod wrażeniem kabel oczywiście podmienilem zastosowałem Real Cable BM 150 T akurat takie miałem pewnie z czasem Yamaha powinna zagra trochę lepiej jutro postawie głośniki na standach i zobaczę czy dźwięk się poprawi jak narazie nie żałuję żadnej wydanej złotówki czas na zwrot mam 45 dni więc spokojnie mogę dalej kombinować Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 (edytowany) Czyli kable głośnikowe są ze srebrem (zaznaczona góra pasma, mniej basu). https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/bm-150-t-kabel-glosnikowy.html Trzeba jeszcze wymienić ten cinch na interkonekt i tu masz teraz w dobrej cenie, choć ta cena przekreślona jest trochę zawyżona. https://www.tophifi.pl/przewody/interkonekty/evergreen-0-6m-rca.html Edytowano 4 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1204 Napisano 4 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2020 3 godziny temu, lysyrafal napisał: Czyli kable głośnikowe są ze srebrem (zaznaczona góra pasma, mniej basu). https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/bm-150-t-kabel-glosnikowy.html Trzeba jeszcze wymienić ten cinch na interkonekt i tu masz teraz w dobrej cenie, choć ta cena przekreślona jest trochę zawyżona. https://www.tophifi.pl/przewody/interkonekty/evergreen-0-6m-rca.html O.K. A jaki kabel polecasz żeby wzmocnić bas w rozsądnej cenie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 Nie ma takich kabli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 (edytowany) 47 minut temu, zaba1204 napisał: O.K. A jaki kabel polecasz żeby wzmocnić bas w rozsądnej cenie Samym kablem można co najwyżej bardziej zaakcentować bas, a wzmocnienie to już należy do wzmacniacza i kolumn. Można zastosować z tej samej firmy tj. RealCable tylko wersji TDC 200 F lub TDC 300 F. https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/tdc-200-f-kabel-glosnikowy.html https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/tdc-300-f-kabel-glosnikowy.html Kable podłączasz gołe bez żadnych wtyków? Czy kable które masz spokojnie mieszczą w otworach zacisków kolumn? Edytowano 4 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 (edytowany) Osobiście uważam że nie tej klasy sprzęt żeby regulować dźwięk kablami. Nie obrażając rzecz jasna YAMAHY 😉 Masz regulację dźwięku w wzmacniaczu tym się pobaw trochę! Najlepiej zmień kolumny! Edytowano 4 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaba1204 Napisano 4 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2020 27 minut temu, lysyrafal napisał: Samym kablem można co najwyżej bardziej zaakcentować bas, a wzmocnienie to już należy do wzmacniacza i kolumn. Można zastosować z tej samej firmy tj. RealCable tylko wersji TDC 200 F lub TDC 300 F. https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/tdc-200-f-kabel-glosnikowy.html https://www.tophifi.pl/przewody/przewody-glosnikowe/tdc-300-f-kabel-glosnikowy.html Kable podłączasz gołe bez żadnych wtyków? Czy kable które masz spokojnie mieszczą w otworach zacisków kolumn? Tak mieszczą się nie ma żadnego problemu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 Jeszcze jedna kwestia kupiłeś wczoraj te YAMAHĘ daj jej trochę pograć niech się wygrzeję sobie też daj czas na poznanie sprzętu! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 4 października 2020 Udostępnij Napisano 4 października 2020 (edytowany) 20 minut temu, zaba1204 napisał: Tak mieszczą się nie ma żadnego problemu Oprócz tego co kolega wyżej wspomniał o wygrzaniu można wypożyczyć kable i sprawdzić czy one same przyniosą pożądaną zmianę. Masz czas i spokojnie możesz słuchać, a jak się kolumny z zestawu nie sprawdzą to wypróbować inne jak było kilkakrotnie wyżej wspomniane. Edytowano 4 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Z gotowych zestawów Yamaha ze swoja linia Pianocraft na prawdę gra dobrze. Z czasem pomyśl ale to spokojnie, nie w najblizszej przyszłości nad wymianą monitorów. To jak system ci się znudzi. Na chwilę obecną nie ma co kombinować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Himling Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Dnia 3.10.2020 o 16:50, lysyrafal napisał: Jeszcze jedna rzecz warto a nawet trzeba wymienić kable głośnikowe oraz zastosować lepszy przewód do połączenia wzmacniacza i odtwarzacza CD. W tym przypadku będzie to słyszalna zmiana brzmienia na plus, a koszty nie są aż takie duże. Naprawde gratuluje sluchu , trzeba miec fenomenalny sluch zeby uslyszec w tej klasie sprzetu roznice 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, Himling napisał: Naprawde gratuluje sluchu , trzeba miec fenomenalny sluch zeby uslyszec w tej klasie sprzetu roznice 🙂 Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałeś (autor zrozumiał), ale mi chodzi o różnicę między przewodami dołączonymi do zestawu czyli te z kartonu a tym co zaproponowałem. Myślę, że nie tylko ja słyszę tę różnicę w brzmieniu systemu po wymianie przewodów ale nie można tego w żaden sposób porównać do wymiany kolumn na lepsze. Edytowano 5 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts