Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

@DEMOLKA tu nie ma co krytykować. Śledzę Twoją drogę w audio i jestem pełen podziwu. Zbudowałeś system jaki chciałeś , i o to chodzi. Jest estetyka i dźwięk jaki Ci się podoba.

Mam tylko jedno pytanie , kiedy dokupisz druga kolumnę ? :)

Napisano (edytowany)
54 minuty temu, tomek4446 napisał:

@DEMOLKA tu nie ma co krytykować. Śledzę Twoją drogę w audio i jestem pełen podziwu. Zbudowałeś system jaki chciałeś , i o to chodzi. Jest estetyka i dźwięk jaki Ci się podoba.

Mam tylko jedno pytanie , kiedy dokupisz druga kolumnę ? :)

W niedalekiej przyszlosci bedzie szersza perspektywa i druga kolumna hehe. Jestem w trakcie remontu a ta fotke znalazlem tak na szybko🙂

Ooo! Znalazla sie szersza perspektywa i reszta kolumn 🤣 No i troche swiezsze zdjecia bo przed remontem

20191218_145434.jpg

Edytowano przez DEMOLKA
Napisano
6 godzin temu, tomek4446 napisał:

No , dobra , wstawiałem już te zdjęcia w innym wątku ale skoro nalegasz :) 

Od razu wyjaśnię , że to mój system, a nie zdjęcia ze skansenu :)

Jeżeli gra równie pieknie jak wygląda to gratuluję gustu.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, tomek4446 napisał:

Nie ma sensu kierować się firmą , pomiarami , wyglądem , czy to mała ,czy duża firma ? , czy ma tradycje , komorę bezechową ? Liczy się tylko to co słyszymy.

Tomku bardzo trafne stwierdzenie! 

Uświadomiłeś mi i mentalnie już dorosłem żeby pójść tą drogą dlatego małymi krokami, zaczynam od nowa składać zestaw z elementów cyfrowych/impulsowych. Jak już wszystko będzie na swoim miejscu udostępnię zdjęcia.

Edytowano przez Gość
Napisano

@seba3002 Oczywiście, nie pomyślałem żeby to od razu napisać w poście 

Triangle Esprit Comete EZ wersja gloss black, grają aktualnie z Marantzem PM6006 ( ale już niedługo, bo szukam czegoś lepszego) + analogowo gramofon Universum F2095 z AT95.

Ścieżka cyfrowa to Chromecast + Audiotrak Prodigy cube z wymienionym opampem na Burson V5i (potencjalnie też do wymiany, zobaczymy co tam będzie po wymianie wzmacniacza), który używam naprzemiennie również jako wzmak słuchawkowy dla AKG M220 Pro

Napisano (edytowany)

@seba3002 Jeszcze jestem poszukujący :)

Kusi mnie kierunek lampowy, ale jeszcze żadnej na tym zestawie nie słuchałem, więc jeśli będzie szansa to coś gdzieś spróbuję pożyczyć i sprawdzić.

Wstępne typy są dość popularne - Marantz PM8005/6, MF M3si, może atoll jak koledzy w innym temacie polecają.

Nic mi tutaj wyjątkowo nie brakuje czy przeszkadza, czasem bywa nieco ostro w pewnych momentach, ale tylko na ścieżce cyfrowej. Słuchając z winyla to nie wystąpuje.

Skoro mój model Marantza to niemalże najniższy model, to po prostu oczekuję (może naiwnie) poprawy w każdym aspekcie :)

Edytowano przez Piotrek Pszczoła
Napisano
8 godzin temu, seba3002 napisał:

Masz osobny system do stereo i KD? 

Sorry , nie zauważyłem pytania. Tak , system jest rozdzielony poprzez switch Beresforda oparty na kablach głośnikowych. Poprzednio miałem wspólne fronty , na kablu IC poprzez Pre Out w amplitunerze KD, a switch RCA. Zrezygnowałem z tego połączenia ze względu na fakt , że kable IC działały jak anteny i miałem przydźwięk.

No i zdjątka :

IMG_1495.JPG

IMG_1498.JPG

2 godziny temu, Piotrek Pszczoła napisał:

analogowo gramofon Universum F2095 z AT95.

Piotrek , coś mi przypomina Twój gramofon :) Bardzo fajny automat robiony przez Micro Seiki na zlecenie Quelle . Ciężki , łatwy w kalibracji , możliwość korekcji obrotów , świetna estetyka. Taki sprzęt na lata. Gratuluję.

IMG_0236.JPG

Napisano

@tomek4446 - dzięki! :)

Chyba masz bardziej oryginalny headshell. Stan widzę, że również wygląda na idealny - piękna maszyna.

Wydaje mi się, że kiedyś zgadaliśmy gdzieś w dziale analogowym, kiedy szukałem pomocy właśnie z kalibracją :)

Jak na chyba dość mało popularny model (przynajmniej w porównaniu do Duali i innych Technicsów) to niezłą mamy tu reprezentację :)

Napisano

Tak jak już mówiłem , marka nie gra. W obrębie jednej marki można mieć perełkę jak i budżetówkę. Ten Universum to po prostu dobrze wykonany gramofon , a że nie ma znaczka Micro Seiki ? Mnie to nie przeszkadzało. A headshell od starego Pioneera :) 

Napisano

Jasne, wierzę - nie mam wielkiego doświadczenia.

Mi tam marka (czy jej brak) też zupełnie nie przeszkadza - a że ten łączy niezłą jakość i atrakcyjny wygląd, to tylko lepiej :)

Ja mam headshell ADC, też chyba nieoryginalny, wydawało mi się że ten Twój wygląda na bliższy oryginałowi który gdzieś tam widać na zdjęciach

Napisano

Proszę pisać w wątku

Nie wiem skąd to pisanie w nowym wątku zamiast kontynuować w starym (istniejącym już 13 lat), skoro szybko się wyjaśniło, że takowy istnieje - @RLC już o tym napisał w drugim poście i jakoś bez reakcji 😞

Kolejna możliwość - tzn. temat:
RLC utworzył nowy wątek - odnośnie systemów które by chciało się mieć.

Pozdrawiam

• RoRo locked this topic
Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Utwórz nowe...