Arkadiusz Małolepsze Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Cześć ! Poszukuję sprzętu do niewielkiego salonu 20m w bloku. Z racji bardzo ograniczonego budżetu rozważam zakup tytułowego sprzętu z promocji amazona: https://www.amazon.de/-/pl/gp/product/B07PGHJCZR?language=pl_PL&tag=pepperpl09-21 Tak jak zaznaczyłem wyżej nie mogę sobie aktualnie pozwolić na powiększenie budżetu 1000zł Chciałbym Was zapytać co sądzicie na temat tego zestawu. Będę używał głównie udostępniając muzykę przez bluetooth oraz przez podłączony do stacyjki telewizor. Głośniki zamierzam umieścić po dwóch stronach TV na podstawkach. Co do rodzaju muzyki to w sumie wszystko, również muzyka radiowa 😛 W przyszłości będę chciał sprzedać same głośniki i wymienić je np na Pylony Pearl 25. Czy dadzą one radę z stacyjką yamachy ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Tak. Dobrze myślisz. Jakiej wielkości masz pomieszczenie? To czy to będą później Pearl 25 czy inne w dużej mierze zalezy od budżetu i pomieszczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Cześć, Budżet mocno ograniczony ale oczywiście Yamaha MCR-B370D poradzi sobie w przyszłości z Pylon Audio Pearl 25 czy innymi mniej wymagającymi kolumnami podłogowymi. W tej cenie nie znajdziesz nic innego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Moim zdaniem ten zestaw zagra Ci lepiej jako małe kino niż stereo i w tej cenie będzie ciężko o więcej. Masz jeszcze Denona M41, ale musiałbyś coś dorzucić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 (edytowany) Witam Osobiście polecał bym troszkę inny zestaw. SMSL Q5 PRO + CANTON SP206 https://a.aliexpress.com/_B1OqcH https://allegro.pl/oferta/kolumny-glosnikowe-canton-sp-206-2sztuki-130-70wat-9534360579 Swego czasu w Polsce te Cantony kosztowały 1800zł teraz możesz kupić je znacznie taniej! Uważam że Q5 + Sp206 zapewnią zdecydowanie lepszy dźwięk jak w/w Yamaha. Jeżeli budżet ci pozwoli dokup jeszcze (100zł) Chromecast Audio do radia internetowego i masz naprawdę przyzwoity zestaw 😉 Edytowano 12 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Małolepsze Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 Bardzo dzięki Panowie za opinie i pomoc. Kupione Wrócę z recenzją za tydzień Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 (edytowany) Kupiłeś tą Yamahę ? Edytowano 12 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Tak wygląda. Czekamy na informacje jak paczka dojdzie z Amazona. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 Można było lepiej wybrać! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadiusz Małolepsze Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) Panowie, jestem wgnieciony w ziemie, rozwalony na łopatki moje pierwsze wymarzone chociaż budżetowe stereo jest ... cudowne jest dokładnie tak jak chciałem Dzięki wielkie za pomoc w poprzednich postach i potwierdzenie, że to dobry wybór tutaj później napiszę więcej bo teraz nie mogę się od niego oderwać chociaż dopiero jestem na etapie odtwarzania mp3 z usb Edytowano 17 października 2020 przez Arkadiusz Małolepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 To jak teraz Ci się podoba to co będzie jak zmienisz kolumny na lepsze hoho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 Ale zaraz, zaraz. Model MCR370 to najprostszy zestawik. Elektronika tam w środku, to raczej bidotka więc lepsze głośniki do tego, to raczej nieporozumienie... Wtedy to trzeba wymieniać na inne klocki żeby się cieszyć lepszym dźwiękiem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 11 godzin temu, Arkadiusz Małolepsze napisał: Panowie, jestem wgnieciony w ziemie, rozwalony na łopatki moje pierwsze wymarzone chociaż budżetowe stereo jest ... cudowne teraz nie mogę się od niego oderwać chociaż dopiero jestem na etapie odtwarzania mp3 z usb Jak to nie wiele potrzeba do szczęścia aż miło się czyta 😉 Ciekawi mnie jaki by był opis sprzętu za 5k 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtass1977 Napisano 23 września 2023 Udostępnij Napisano 23 września 2023 (edytowany) Jakie polecicie Panowie kolumny właśnie do YAMAHA MCR-B370D ??? Zestaw ma być głównie do obsługi komputera, jednak zależy mi by kolumny były solidne , a dźwięk naprawdę satysfakcjonujący (odtwarzam także FLAC) budżet około 2k, wielkość kolumn podstawkowa.Pzdr Edytowano 23 września 2023 przez Wojtass1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts