Kubad Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Oba serwisy mają swoje plusy i minusy więc każdy znajdzie coś dla siebie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 A potem przychodzi Qobuz, cały na biało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 Qobuz miałem testowo przez miesiąc, niewiele było tam tego co słucham 😕 Jakość super i mój StreamX miał gdzie się rozprostować. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 1 godzinę temu, mkk napisał: A potem przychodzi Qobuz, cały na biało Haha testy były ale nie przekonał mnie do siebie, zdecydowanie wolę tidala. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 16 października 2020 Udostępnij Napisano 16 października 2020 (edytowany) 14 godzin temu, Kubakk napisał: Da radę sterować tidalem z telefonu via komputer ? Spotify daje mi taką możliwość będąc w tej samej sieci wifi Można za pomocą telefonu sterować odtwarzaniem Tidala na PC, ale nie z użyciem aplikacji Tidal. Wystarczy na PC zainstalować BubbleUPnP Server (daje dostęp do Tidala i Qobuza). Odtwarzaczem może być Foobar 2000 z wtyczką foo_upnp. Do sterowania odtwarzaniem apka BubbleUPnP na telefonie, można też użyć mconnect. Edytowano 16 października 2020 przez marecki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 @marecki no właśnie , dlatego wolę jednak spotify , lepszy interfejs - foobarem steruje telefonem jakimś programem , ale co chwilę się rozłącza bo jak tel "wygasnie" to przechodzi na LTE a wtedy wifi off a spotify leci w tle cały czas elegancko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 19 października 2020 Udostępnij Napisano 19 października 2020 Można na Bubble Server utworzyć OpenHome renderer i wtedy telefon jest tylko sterownikiem. Strumień z Tidala jest przesyłany do renderera bezpośrednio z sieci (nie przez telefon). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pluiepourpre Napisano 10 listopada 2020 Udostępnij Napisano 10 listopada 2020 Możesz przesyłać strumieniowo muzykę Spotify do 320 kbps po uaktualnieniu do Premium, ale sugerowałbym również Tidal. Nie przeszkadza mi katalog Tidal. Wystarczy mi ponad 60 milionów piosenek. Ale muszę powiedzieć, że jedyne, co mi się nie podoba w Tidalu, to to, że nie obsługuje pobierania offline, takiego jak Spotify. To jednak nie jest wielka sprawa. Możesz rozwiązać ten problem za pomocą Tidal Music Converter. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnweems Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 (edytowany) Spróbuj użyć DAC lub Spotify Music Downloader. Używam ich obu. Pierwsza z nich pomaga bezpośrednio poprawić jakość dźwięku w Internecie. Ten ostatni pomaga pobierać utwory Spotify w jakości co najmniej 320 kbps. Edytowano 22 listopada 2020 przez RoRo Usunięto link do dziwnej strony... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 21 listopada 2020 Udostępnij Napisano 21 listopada 2020 Gdzieś czytałem, że za promocję tych programów (też są do Tidala) można dostać darmową licencję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 Podejrzany nowy użytkownik już jest nieaktywny- dziękuję za czujność @JaZz. Usunąłem link z postu... Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts