Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
35 minut temu, audiowit napisał:

Kamil, grasz na rca accuphase?

Od wczoraj tak :)

@RoRo i tak mnie uprzedził z odp 😁

5 minut temu, RoRo napisał:

Kamil,

tu bym polemizował z Tobą -bo na szczęście teraz też jest sporo fajnych sprzętów i zacnych firm 🙂

Pozdrawiam

Może źle to ująłem 😁..... sam wiesz ile zapłaciłem za to Sansui, ktore ma ,,niezłe" pre gramofonowe. Miałem za parę stówek wiecej Yamahę AS 701......tam pre "wewnetrzne" to była tragedia w stosunku do tego mojego zewnętrznego.

Edytowano przez Kamill00
Napisano

Kamil- mam nadzieję, że moderator nie naraził się kolejnemu użytkownikowi :-) Założyłem że mogę być pierwszy i że się nie obrazisz, a poza tym masz jeszcze okazję wykazać się w temacie pre ...

Poza tym warto pochwalić Twój nowy nabytek, zanim pokażą się kolejne kable!

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)
22 minuty temu, Samcro napisał:

Kamilloo

Jakie masz pre zewnętrzne?

Pro Ject Tube Box S z lampami Philips Miniwatt Ecc83 + zasilacz ULPS od Tomanka

@RoRo pewnie, że nie - niby o co 😁😁

Edytowano przez Kamill00
Napisano

Kamil,jakbyś chciał porównać gramofonowe pre ProJecta z tranzystorowym (może być gołe albo też z Tomankiem) to wiesz gdzie pukać 🙂  Albo tego ICka z innym, jeszcze bardziej "zapuszkowanym"...

Pozdrawiam

MIT_AVTI-1_1.jpeg

Napisano
6 minut temu, RoRo napisał:

Kamil,jakbyś chciał porównać gramofonowe pre ProJecta z tranzystorowym (może być gołe albo też z Tomankiem) to wiesz gdzie pukać 🙂  Albo tego ICka z innym, jeszcze bardziej "zapuszkowanym"...

Pozdrawiam

Chętnie dopisze się do porównania z moim RCM Sensor2 😀

Napisano (edytowany)

Otóż to , często zewn. elementy typu dac , pre gramofonowe za parę stówek potrafi zagrać lepiej niż coś zintegrowanego co często w nowych sprzętach jest wiadomo czego warte :D

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości
Napisano
22 minuty temu, Kamill00 napisał:

RCM vs kilkukrotnie tańszy PJ vs......

... Moon, ale podstawowy. Jak (niektórzy) wiecie -gramofony są u mnie źródłem dodatkowym, a nie głównym. Więc nie chce wydawać na wyższy model pre więcej niż wart jest gramofon, o CD nie wspominając.

Pozdrawiam

PS. Pliiiis-nie cytujcie całej wypowiedzi poprzednika, bo mam dodatkową robotę przy sprzątaniu (czyli usuwaniu cytatów-choć jeszcze nie w tej chwili).

Napisano (edytowany)
32 minuty temu, Kubakk napisał:

Otóż to , często zewn. elementy typu dac , pre gramofonowe za parę stówek potrafi zagrać lepiej niż coś zintegrowanego co często w nowych sprzętach jest wiadomo czego warte :D

Moim zdaniem w zdecydowanej większości przypadków.

To ja jeszcze w kwestii gramofonów dam takie coś Sansui SR-838 i muzyka z programu Sonda:

IMG_20190808_202027.jpg

Edytowano przez Samcro
Napisano (edytowany)

Fajny artykuł 👍😊

Który z klocków Sansui jest z kategorii MONSTER?

Nie chodzi mi o opisy z Allegro, bo dla niektórych handlarzy to nawet AU 505 jest Monsterem 😂

Wyczaiłem G 8000, ale jakie jeszcze ?

Edytowano przez Kamill00
Napisano (edytowany)

Wszystkie duże amplitunery serii G... Np taki:

20150921_164040.jpg

Na pewno jeszcze:

8080DB

9090DB

G-8000, G-8700 DB

G-901DB, G-9000, G-9000DB, G-9090ZDB

G-22000 , G-33000....

wpiszes zna hifishark to trochę tego wychodzi, podobnie jak na innych stronach, nie tylko aukcyjnych.

Monster receivery były robione głównie na rynek amerykański i miały bardzo duża moc, nawet 240W/kanał...Później były dość popularne w Europie także, bo taka była moda. Produkcja to głównie lata siedemdziesiąte. OStatnim był G-9090ZDB bodajże, wyprodukowany na początku lat 80.

LAta 80 to byłą zmiana mody na sprzęt - czyli podział integra / tuner itp., czyli przede wszystkim mniejsze gabarytowy klocki.

Edytowano przez Samcro
Napisano (edytowany)

A widzisz Marek do serii x0x0 mam sentyment. Przez chwilę miałem 7070 i grał nieźle, a wygladał swietnie. Sprzedałem go za 1/3 kwoty za jaką chodzą obecnie w Polsce.

Ale przyznaję, ze 990DB podoba mi się bardziej niz 9090DB.

Edytowano przez audiowit
Napisano (edytowany)

Grają, bo prezentują starą szkołę tranzystorów grajacych zaokraglonymi konturami. Spx za to grają konturowo z szybkim basem wiec połączenie tych 2 elementów jest jak najbardziej prawidłowe. Podejzewam, że przy skutecznosci spx nie pokrecisz za bardzo galką volume. Chyba, ze masz wielkie biuro. Miałem spx9000.

Edytowano przez audiowit
  • 2 weeks later...
Napisano (edytowany)

Dziś doszło do starcia Haiku Bright MK 3 vs Xindak PA-M (klasa A).

Wygrywa ten, który dla mnie lepiej sprawdzi się przy muzyce typu AC/DC.

Starcie jednoznacznie, choć na punkty wygrywa chińczyk.

Chwila moment......co z tego że w oczekiwaniu na regenerację obudowy w rogu, zdjęty że stolika czeka AU 777  - dać mu szansę !

"Dziadek" niszczy chińczyka w 1 rundzie przez nokaut, a to że Xindak grał dobra godzinkę to wpłynęło tylko na jego korzyść.

Była Yamaha AS 701, jest Bright MK 3, był Xindak na teście - cały czas ,,dziadek" górą.

Kto nastepny? Roksan K3?, Electrocompaniet ECI 1?

P.S Lorka audiowita i tak bardziej grzeje i to po 10 minutach niż Xin po godzinie 😁

Edytowano przez Kamill00
Napisano (edytowany)

W związku z tym, że wciąż mam zapytania informuję kolegów, że temat 907 limited jest już dawno nieaktualny !!!

Oczywiście trafiła pod strzechę jednego z moich przyjaciół z forum tak więc pozostała w rodzinie 🙂 Wielu (z reguły wciąż tych samych kolesi w różowych bamboszach bez celu w życiu ...) usilnie oskarża nas o handel a tu prawda jest taka, że nasz sprzęt forumowy przechodzi z jednych forumowych rąk w drugie - ku mojemu wielkiemu zadowoleniu ! Dzięki temu znów mam pod swoją strzechą swoją dawną 907MR z boczkami z Jotoby !!!  Tak się jakoś miło składa, że z właścicielami wszystkich dawnych moich sprzętów nadal jestem w bardzo dobrym kontakcie i nadal są członkami naszej społeczności ale kijem Wisły nie zawrócisz :-) Prozaicznie hejterskie wyskoki tak naprawdę odbijają się pozytywnie na zainteresowaniu marką i dołączaniu do nas nowych kolegów ! 

P.s.

W związku z tym, że w najbliższym czasie dostanę w posiadanie kolejnego Esoterica (tym razem K05) raczej na pewno K07 będzie do oddania. Jeśli kogoś to zainteresuje to proszę o info na priv. Jest to zapewne ciekawa propozycja dla posiadaczy integr serii MR oraz XR no i końcówek mocy gdyż daje możliwość prócz fenomenalnej jakości dźwięku także sterowanie poziomem głośności w zasadzie od 0. Stan sklepowy z oryginalnym kartonem i pilotem (niemal w ogóle nieużywanym) oczywiście napięcie 100 V. Zastrzegam, że temat będzie aktualny dopiero gdy dostanę K05 tak więc gdzieś za 10 dni. Cena do uzgodnienia - niższa niż ja dałem i niższa niż oferty z Japonii - oczywiście dla forumowiczów 🙂

Edytowano przez czubsi
  • 2 weeks later...
Napisano

Mirek -gratulacje!

Cieszę się,że zadbany egzemplarz z pewnego źródła trafił w dobre ręce!

Na jakich kablach grasz i czy po XLR czy RCA?

Zasilanie przez trafo czy europejskie napięcie?

Pozdrawiam

PS. Wrzuciłbyś zdjęcie byśmy mogli oczy nacieszyć widokiem :-)